Bert Struys is regisseur en acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Shades

1999 | Komedie, Thriller, Drama

België 1999. Komedie van Erik Van Looy. Met o.a. Jan Decleir, Hilde Van Mieghem, Mickey Rourke, Andrew Howard en Mireille Leveque.

Mickey Rourke in Antwerpen, klinkt dat niet prikkelend? Dat is de voornaamste reden om de film te zien. In deze satire op de (Belgische) filmwereld speelt hij (trouw bijgestaan door zijn hond) een Hollywoodregisseur die in Antwerpen een film maakt over de beruchte moordenaar Freddy Lebecq. De opnamen verlopen chaotisch en de echte crimineel (Jan Decleir) begint zich er vanuit de gevangenis ook nog eens mee te bemoeien. Er wordt afwisselend Vlaams en Engels gesproken.

De kleine reder

1988 | Komedie

België 1988. Komedie van Marc Lybaert. Met o.a. Jo De Meyere, Machteld Ramoudt, Derrick Struys, Jannick Struys en Edward Rooze.

Portret van een familie met veel humor, vol menselijke trekjes over een echtpaar met twee zoontjes dat voor weinig geld een tweedehandsbootje koopt en ermee de Schelde wil opvaren tijdens hun jaarlijkse vakantie. Aaneenschakeling van prettige en minder leuke verwikkelingen waarbij het enthousiasme van vader De Meyere en zijn telgen lijnrecht tegenover het scepticisme van moeder Ramoudt staat. Naar de gelijknamige novelle van Libera Carlier.

In natura

1984 | Drama, Komedie

België 1984. Drama van Bert Struys. Met o.a. Roger Bolders, Liliane Raeymaekers, Leo Dewals, Jeannine Schevernels en Jos Simons.

Schevernels en Dewals, een jolig stel uit de stad, koopt een oud boerderijtje. In Bolders, de dorpeling-buurman, vinden zij voor restauratiewerken, de ideale, goedkope vrijwilliger. Maar die wordt stapelverliefd op Schevernels en hij krijgt moeilijkheden in eigen gezin en werkmilieu. Als het boerderijtje klaar is, wordt het verkocht want het paar deed maar alsof in opdracht van een makelaar. Uitstekende televisiefilm naar de gelijknamige korte roman van Paul Koeck, die zelf het scenario schreef.

Tabula Rasa

1979 | Drama

België 1979. Drama van Bert Struys. Met o.a. Daan Van Den Durpel, Romain Deconinck, Diane De Ghouy, Liliane De Waegeneer en Jeanine Schevernels.

De zoon van een herenkapper heeft literaire ambities. Met zijn gedichten weet hij het meisje van de bibliotheek te charmeren en ermee te trouwen. Hij geraakt in contact met drie vrijbuiters die hem als stroman en hoofdredacteur gebruiken voor een nieuw tijdschift. Naar de gelijknamige roman van Roger Van de Velde.

Rue Haute

1976 | Drama

Frankrijk/België 1976. Drama van André Ernotte. Met o.a. Annie Cordy, Mort Shuman en Bert Struys.

Een ambitieus psychologisch melodrama waarin een in Brussel verblijvende Amerikaanse schilder zich ontfermt over een voor gek versleten vrouw. Gaandeweg ontdekt hij haar geheim... Wat op papier vrij geloofwaardig moet zijn overgekomen, faalt hier door een gebrek aan ervaring in de uitwerking. De regie van Ernotte is te mat om de complexe intieme spanningen van de protagonisten te visualiseren zonder dat de acteurs vervallen in gechargeerde over-acting. Shuman schreef ook de - sobere - filmmuziek.

De danstent

1976 | Drama

België 1976. Drama van Bert Struys. Met o.a. Gabriël Van Landeghem, Marleen Maes, Ward De Ravet, Ann Petersen en Annie Van Lier.

Van Landeghem en Maes zijn net getrouwd maar worden beiden door omstandigheden werkloos. Hij wil op de kermis een danstent opzetten om aan het geld te komen om diamantslijper te kunnen worden. Het lukt uitstekend, hoewel we nog even de aanzet van een driehoeksverhouding moeten ondergaan, maar er komt een storm opzetten en de enige boom die op het dorpsplein staat wordt omgerukt en vernielt de tent.

De kat

1973 | Familiefilm, Avonturenfilm

België 1973. Familiefilm van Bert Struys en Gerda. Met o.a. Rik Andries, Domien De Cruyter, Denise De Weert, Jeanine Schevernels en Diane Selhem.

Een feuilleton van dertien avonturen voor de jeugd, waarin 'De Kat' het als natuurbeschermer opneemt tegen de professionele vervuiler 'Dries van de Afvalfabriek'. Een film met uiteraard ecologische bedoelingen, maar nauwelijkse enige verbeeldingskracht. De acteurs houden hun publiek voor een stelletje zwakzinnigen.

Het zwaard van Ardoewaan

1972 | Avonturenfilm, Mysterie, Fantasy

België 1972. Avonturenfilm van Bert Struys. Met o.a. Roger Coorens, Raymond Bossaerts, Christine Lomme, Frans Maas en Marlene Edeling.

Een serie in dertien delen over de rivaliteit tussen een stel tweelingbroers om het bezit van een betoverd zwaard. Zonder enige twijfel naïef maar toch gaat er wel iets vanuit. Bevat genoeg originele verwikkelingen om een jong publiek te kunnen vermaken. Gesitueerd in de middeleeuwen.

Midas

1967 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1967. Familiefilm van Bert Struys. Met o.a. Rik Andries, Elvire Deprez, Jef Cassiers en Kris Smet.

De titel verwijst naar een Griekse legende. Een talentvol uitvinder ontdekt een betere manier om goud te fabriceren, waarmee hij zich uiteraard in talrijke avonturen stort. Zoiets als Kuifje, opgesplitst in afleveringen van elk een half uur, voor het merendeel zo'n beetje uit de losse pols geregisseerd, maar genoeg ontspanning biedend voor een jeugdig publiek.

Axel Nort

1966 | Mysterie, Thriller

België 1966. Mysterie van Bert Struys. Met o.a. Nand Buyl, Johnny Voners, Denise Deweerdt, Vera Veroft en Marcel Hendrickx.

Hoe een privé-detective die eruitziet als een brave burger, een bende diamantsmokkelaars ontmaskert met de hulp van de zoon van de politiecommissaris. Deze film lijkt meer op een avontuur van Kuifje dan op een thriller, maar er wordt zeer voortvarend gespeeld en het geheel doet bijna karikaturaal aan, omdat de slechteriken erg hun best doen om ook echt 'slecht' over te komen! Antwerpse sfeer gegarandeerd. Al met al een onderhoudende film.

Johan en de Alverman

1965 | Komedie, Historische film

België 1965. Komedie van Bert Struys. Met o.a. Jef Cassiers, Frank Aendenboom en Camiel Rouffaer.

Een serie waarin de belevenissen van een jonge, 18e eeuwse arts centraal staan. Doet denken aan de ridderlijke romans uit dezelfde tijd. Geregisseerd met weinig geld, maar levendig, en met veel bizarre en onverwachtse situaties. Zowel komische als tragische taferelen, uiteraard te danken aan het vakmanschap van Cassiers. Deze acht episoden van elk zestig minuten zijn zeer ontspannend en zelfs zo nu en dan spannend.

Kaptein Zeppos

1964 | Familiefilm, Avonturenfilm

België 1964. Familiefilm van Bert Struys. Met o.a. Senne Rouffaer, Raymond Bossaerts, Vera Veroft en Truus Demedts.

Acht episoden van dertig minuten waarin de avonturen worden verhaald van een olieprospector en zijn jonge vriend. Een zichzelf herhalende vertelling, die vaak gemaakt naïef en weinig origineel is, maar dankzij Rouffaers uitstekende rol als de prospector komt deze zwart-witproduktie niet helemaal over als een film uit de oude doos.

Tijl Uilenspiegel

1961 | Komedie, Historische film

België 1961. Komedie van Bert Struys. Met o.a. Elvire Deprez, Gaston Peeters en Senne Rouffaer.

Twintig afleveringen van een half uur, die wereldberoemde legende uit de doeken doen. Het gaat om het meesterwerk dat Charles de Coster in 1869 schreef. Redelijke maar doodgewone verbeelding van het verhaal, zodat de andere verfilmingen, vooral de Russische, hiermee zeker niet overbodig zijn geworden. Een speciale vermelding voor Rouffaer, die zich later in de films van André Delvaux als een uitstekend acteur ontpopte. Echte oude muziek. Doet heel ouderwets aan en dus