Bruce Vilanch: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Jackie's Back!

1999 | Drama, Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1999. Drama van Robert Townsend. Met o.a. Jenifer Lewis, Tim Curry, T.V. Blake, Tangie Ambrose en Whoopi Goldberg.

Dit is de gefingeerde biopic van de niet bestaande Ms. Jackie Washington (Lewis), bekend bij het grote publiek als Pop Diva. In de jaren 1970 was zij beroemd en berucht. Ze reisde de hele wereld af en gaf succesvolle concerten. Dan kwamen de onvermijdelijke verkeerde kerels, de drugs en de drank. In tegenstelling tot echte idolen, gaat ze niet dood door een ongeluk of zelfmoord, maar werkt ze aan een come-back, die zijn hoogtepunt krijgt met een concert. De kijker beleeft de gehele geschiedenis mee aan de hand van een documentaire van de Britse tv-maker Edward Whattset St. John (Curry), die Jackie onder de loep neemt. Dit nepverhaal zou best waar kunnen zijn en voor Jackie kun je in je fantasie bijvoorbeeld Jacky Jackson, Diana Ross of wie ook maar invullen. Het grootste genoegen van de film wordt niet gevormd door de twee hoofdrollen, maar de cameo's van talloze artiesten. We doen een greep: Ricki Lake, Bette Midler, Liza Minelli, Dolly Parton, Robert Townsend, Grace Slick, Jackie Collins, enz. Leuk voor popliefhebbers, maar hier en daar een beetje stroperig en de finale is een totale afknapper. Het scenario is van Dee LaDuke en Mark Alton Brown, die medeproducenten waren. Het camerawerk is van Charles Mills. Ook bekend als JACKIE'S BACK: PORTRAIT OF A DIVA.

Fourth Story

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Ivan Passer. Met o.a. Mark Harmon, Mimi Rogers, Paul Gleason, M. Emmet Walsh en Michael Boatman.

Psychologische thriller waarin Harmon een jongensachtige, onbenullige detective is die wordt ingehuurd door de knappe Rogers om haar (schijnbaar?) verdwenen echtgenoot op te sporen. Regisseur Passer is een Handige Harry met dit soort suspense- toestanden en de personages bewegen zich geloofwaardig door de bizarre intrige. Een goed script van Andrew Guerdat. Camerawerk van Tony Imi. Gemaakt voor het kabelcircuit. Engelse titel DEADLY IDENTITY.

Deadly Identity

1991 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1991. Film noir van Ivan Passer. Met o.a. Mark Harmon, Mimi Rogers, Paul Gleason, Michael Boatman en Cliff De Young.

Daryll McCoughlin (De Young) is spoorloos verdwenen. De politie bakt er maar niets van en zijn vrouw Valerie (Rogers) doet beroep op priv[KA1]e-detective David Shepherd (Harmon) om hem op te sporen. Ze is ervan overtuigd dat Daryll ontvoerd werd en is zeker van zijn trouw, maar David ontdekt al vlug dat hij geen twee zakenreisjes per maand maakte zoals Valerie steeds dacht en dat hij meer geld van zijn bankrekening haalde dan hij toegaf. Nergens is er een spoor van hem te vinden, dus veronderstelt David dat de man zijn naam veranderde en niet wil gevonden worden. Lt. Hank Petkavich (Gleason) twijfelt er niet aan of het verminkte lijk dat hij in de morgue opzoekt dat van Daryll is, maar daar is David niet zo zeker van. In een oude krant vindt hij het overlijdensbericht van Daryll McCoughlin op de leeftijd van zes maanden. Daar haalde de man zijn naam, maar wie was dan de echtgenoot van Valerie? Nadat hij in Hollywood op een enkele uitzondering na enkel routine-klussen in handen kreeg slaagde de Tsjechische regisseur Passer er met deze film in om zijn vroegere inventiviteit terug te vinden. Het verhaal is alles behalve origineel, maar de vertelstijl is ingenieus en verrassend, met een adembenemende climax, en hij haalt het beste uit zijn toch eerder middelmatige acteurs. Een film die ten onrechte haast onbekend is. Andrew Guerdat schreef het scenario en Tony Imi stond achter de camera. Dolby Stereo.

It Nearly Wasn't Christmas

1989 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Charles Durning, Ted Lange, Wayne Osmond, Annette Marin en Risa Schiffman.

Durning speelt de kerstman, die er meer dan genoeg van heeft om via de schoorsteen cadeautjes af te leveren bij gezinnen die opgehitst door de commercie hoge eisen stellen en geen waardering voor hem kunnen opbrengen. Hij besluit de pijp aan Maarten te geven maar dan ontmoet hij de acht-jarige Schiffman, die van New York op weg is naar haar vader in Californië. Ze reizen samen een stuk door Amerika en Durning besluit uiteindelijk toch maar zijn plicht te doen. Een kerstfilm die snel in elkaar geflanst is door de Osmond-familie en waar niet veel aan is. Wayne kweelt de titelsong.