Jan Nemec

1936 -2016 Regisseur, Scenarist, Componist

Jan Nemec (1936-2016) is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

The Wolf from Royal Vineyard Street

2016 | Biografie, Drama

Tsjechië/Slowakije/Frankrijk 2016. Biografie van Jan Nemec. Met o.a. Jirí Bartoska, David Bowles, Lucia Gajdosík en Jirí Menzel.

Terugblikkend in zijn onorthodoxe, autobiografische film The Wolf from Royal Vineyard Street, die op het IFFR 2017 in première gaat, neemt Nemec onder meer wraak op Jean-Luc Godard, de aanstichter van de Cannes-revolte die als salon-marxist bovendien de Russische inval vergoelijkte. En - omdat niemand anders het deed - kent Nemec zichzelf in zijn autobiografie met groot gevoel voor ironie een welverdiende Oscar toe.

Geheimcode Wildgänse

1984 | Avonturenfilm, Misdaad, Actiefilm

Italië/Duitsland 1984. Avonturenfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Lewis Collins, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Klaus Kinski en Mimsy Farmer.

Een groep huurlingen krijgt de opdracht te verhinderen dat een grote hoeveelheid opium vanuit Azië naar het westen wordt gesmokkeld. Deze avonturenfilm werkt door zijn ondoordachte presentatie en rechtvaardiging van geweld afstotend. Ook bekend als Code Name: Wild Geese.

The Party and the Guests

1966 | Drama

Tsjechië 1966. Drama van Jan Nemec. Met o.a. Jan Klusák, Evald Schorm, Zdena Skvorecka en Jiri Nemec.

Een messcherpe satire op de onvrije politieke situatie in het communistische Tsjecho-Slowakije, waar de film door de censor was verboden. Over een machtig man die op zijn landgoed een feestmaal aanricht, terwijl zijn aangenomen zoon de gasten intimideert. Op de enige genodigde die zich dat niet laat welgevallen wordt vervolgens een klopjacht geopend waaraan iedereen deelneemt. De voorspellende kracht van die film bleek groter dan Nemec kon hebben voorzien.

Perlicky na dne

1965 | Drama

Servië en Montenegro 1965. Drama van Jirí Menzel, Jan Nemec, Ewald Schorm, Vera Chytilová en Jaromil Jires. Met o.a. F. Kruta, F. Havel, V. Zak, D. Valtova en K. Jerabek.

Sketch-film naar verhalen van Bohomil Hrabal. Via 5 sketches krijgt men op een verfrissende manier een kijk op het dagelijks leven met zijn vreugden en verdriet.

Diamonds of the Night

1964 | Oorlogsfilm, Drama

Servië en Montenegro 1964. Oorlogsfilm van Jan Nemec. Met o.a. Ladislav Jánsky, Antonín Kumbera en Ilse Bischofova.

Twee Joodse jongens ontsnappen aan een transport, rennen door een bos en worden achtervolgd door de oude mannen van een Duits dorp. Tijdens hun ontsnapping denken ze voortdurend terug aan het verleden en hun verblijf in een concentratiekamp. Ode aan het verleden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Nemec op televisie komt.

Reageer