Charles Wolcott (1906-1087): muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Key Witness

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Phil Karlson. Met o.a. Jeffrey Hunter, Pat Crowley, Dennis Hopper, Joby Baker en Susan Harrison.

Een te lange, maar effectieve geschiedenis waarin een straatbende druk uitoefent op Fred Morrow`s (Hunter) gezin om diens vrouw Anne ervan te weerhouden in een misdaadzaak te getuigen. Het scenario is van Alfred Brenner en Sidney Michaels naar een roman van Frank Kane. Het camerawerk is van Harold E. Wellman.

Cat on a Hot Tin Roof

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Elizabeth Taylor, Paul Newman, Burl Ives, Jack Carson en Judith Anderson.

Newman is op zijn best in deze broeierige verfilming van het gelijknamige klassieke toneelstuk van Tennessee Williams. Rijkaard Big Daddy (Ives) heeft kanker en zijn familieleden proberen bij hem in de gunst te komen om hun deel van de erfenis veilig te stellen. Onder hen zijn getroebleerde zoon Brick (Newman), die opvallend afkerig is van zijn vrouw Maggie (Taylor), die dus maar geen kleinzoon weet te fabriceren. De toespelingen uit het toneelstuk op de homoseksualiteit van Newmans personage zijn in de film overigens min of meer verdwenen. Kreeg zes Oscarnominaties.

The Blackboard Jungle

1955 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1955. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Glenn Ford, Anne Francis, Louis Calhern, Sidney Poitier en Richard Kiley.

Ford is leraar Engels; hij krijgt een baan op een school, waar adolescenten opgeleid worden voor een vak in een sociaal achtergestelde buurt in New York. De leraren hebben weinig gezag en de opgeschoten jeugd terroriseert de instelling. Als schoffie Morrow lerares Hayes probeert te verkrachten, ontzet Ford haar en levert Morrow over aan de politie. Dan begint er een gewelddadige prestigestrijd tussen de jeugdbende van Morrow en de school en de gezagscrisis is totaal. Fords priv[KA1]eleven gaat er ook onder lijden, desondanks geeft hij niet op. De hoop is gevestigd op leerling Poitier die vooruit wil komen, en langzaam maar zeker keert Ford het tij. Een onderhoudende, harde film naar het gelijknamige boek van Evan Hunter, dat nog altijd actueel is. Genuanceerder gedaan dan de zeker niet slechte THE PRINCIPAL. Let op de jonge Jamie Farr (Sergeant Klinger uit MASH). Scenario van regisseur Brooks en camerawerk van Russell Harlan.

Callaway Went Thataway

1951 | Western, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1951. Western van Norman Panama en Melvin Frank. Met o.a. Fred MacMurray, Dorothy McGuire, Howard Keel, Jesse White en Fay Roope.

Mislukte satire op de serie-western. Panama en Frank waren ook de producenten en scenarioschrijvers voor deze film. MacMurray is een oude cowboy die plotseling door het medium TV weer in de belangstelling komt. Bill Boyd met zijn Hopalong Cassidy-reeks wordt op de korrel genomen. Boyd was goed bij de tijd en verkreeg de rechten van alle 66 westerns en verkocht ze voor een miljoenenbedrag aan de tv. Hij werd rijk, en tegelijk werd hij bij een nieuwe generatie razend populair. Gastrollen waren er voor Clark Gable, Elizabeth Taylor en Esther Williams - maar dat kon de film niet redden. Het camerawerk is van Ray June.

Song of the South

1946 | Familiefilm, Animatie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Wilfred Jackson en Harve Foster. Met o.a. Ruth Warrick, James Baskett, Bobby Driscoll, Luana Patten en Lucile Watson.

Een eenzaam, onbegrepen jongetje op een plantage in het zuiden van Amerika vindt troost in de verhalen die oom Remus vertelt. Het verhaal dient als raamwerk voor drie Disney-tekenfilms met in de hoofdrollen Brer Rabbit, Brer Fox en Brer Bear. Deze mix van animatie en gespeelde scènes was anno 1946 een bescheiden hit en werd in de decennia die volgden maar liefst vijf keer opnieuw uitgebracht. Inmiddels wordt de film niet meer vertoond wegens racistische elementen.

The Three Caballeros

1944 | Animatie, Avonturenfilm, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Animatie van Norman Ferguson. Met o.a. Aurora Miranda, Carmen Molina en Dora Luz.

Donald Duck is jarig en krijgt een paar mooie kado's, een boek over Brazilië bijvoorbeeld, en een film over vogels in Zuid-Amerika. De presentjes vormen het begin van een reis die Donald met twee vrienden maakt. Een experiment uit de keuken van Disney om animatie en live action met elkaar te combineren: Donald heeft in Mexico vooral oog voor menselijke dames. Zo raakt hij gecharmeerd van Carmen Miranda's zus Aurora. Semi-lange film behoort niet tot het beste uit de Disney-historie, maar heeft wel een aantal maffe, bijna psychedelische animatiescènes. Met de stemmen van oa Clarence Nash (Donald Duck), Joaquin Garay (Panchito) en José Oliveira (José Carioca).