Lina Rosales

Acteur

Lina Rosales is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Hembra

1970 | Drama, Romantiek

Spanje 1970. Drama van César Ardavín. Met o.a. Julián Mateos, Lina Rosales, Elena María Tejeiro en Manuel de Blas.

Een jonge delinquent wordt geholpen door een vrouw van middelbare leeftijd; al spoedig ontluikt de hartstocht. Een belachelijke en bovendien te lange film.

Por un punado de golpes

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Michele Lupo. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Lina Rosales, Francisco Moran en Jesus Puente.

Het duo Franchi/Ingrassia, wapenhandelaars, komt naar het Wilde Westen, want daar moet je volgens hen wapens kunnen verkopen. Inplaats daarvan krijgen ze van allerhande zaken de schuld en moeten voortdurend de benen nemen. Ze zien in dat er geen stuiver te verdienen valt. Ze verlaten het westen en keren naar huis terug. Dit Italiaanse ongein-duo kan geen glimlach van een Westeuropeaan loskrijgen. Puinhoop - en ze zouden nog een paar keer terugkomen ook in dat Wilde Westen.

La vida nueva de Pedrito de Andía

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Joselito, Karim Mossberg, Lina Rosales en Rafael Durán.

De ondergang van de rampzalige kind-zanger Joselito, deze keer veranderd in een echte hartebreker, maar dan wel netjes en devoot. De film werd niet geregisseerd door Antonio del Amo, maar door Gil, die sinds de jaren zestig alleen nog exploitatie-werkjes maakt.

Canción de cuna

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Lina Rosales, Soledad Miranda, Jaime Avellán en Antonio Garisa.

Een meisje wordt voor de poorten van een klooster achtergelaten. Een slechte film, waarin de bekoorlijke en vroeg gestorven Soledad Miranda een van haar eerste belangrijke rollen heeft gespeeld.

Una Muchachita de Valladolid

1958 | Komedie, Romantiek

Spanje 1958. Komedie van Luis César Amadori en Luis Cesar Amadori. Met o.a. Alberto Closas, Analía Gadé, Lina Rosales, Alfredo Mayo en Analia Gade.

Twee vrouwen uit verschillende milieus wedijveren om de liefde van een minister. Zonder enige charme en bovendien stuntelig vertolkt.

Culpables

1958 | Misdaad

Spanje 1958. Misdaad van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Anna-Maria Ferrero, Jacques Sernas, Fernando Rey en Lina Rosales.

Vier van de acteurs die tot het Gezelschap behoorden, ontmoeten elkaar in een vervallen theater waar zij bijeengeroepen zijn door de regisseur die hun carrière heeft verwoest. Tijdens het wachten, ontvangen zij het bericht dat de regisseur zojuist is vermoord. Een werkelijk bezienswaardige film, een van de beste binnen de Spaanse detectivefilm.

Pasos

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Clemente Pamplona. Met o.a. Lina Rosales, Alfredo Mayo, Marion Mitchell en Félix Dafauce.

Een man die niet meer kan praten wordt door jaloezie verteerd nadat zijn vrouw bij een advocaat is gaan werken. Een zeer originele film die zich in alles onderscheidt van de toenmalige Spaanse cinema.

Juanillo, papá y mamá

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Julio Salvador. Met o.a. Lina Rosales, Conrado San Martín, Miguel Angel Rodríguez en Carmen Pardo.

Een wees op zoek naar zijn mogelijke ouders... De reinste vulgariteit.

Tormenta

1954 | Drama

Spanje/Verenigde Staten 1954. Drama van John Guillermin. Met o.a. Linda Christian, Carlos Thompson, Lina Rosales en Charles Korvin.

Een elegante blondine komt in een vissersdorp..Een exotische co-produktie die totaal onopgemerkt is gebleven, maar niet van belang is ontbloot.

Sierra maldita

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Rubén Rojo, Lina Rosales, José Guardiola en Manolo Zarzo.

Op alle vrouwen van het dorp Arriba rust de vloek van onvruchtbaarheid. Een werkelijk curieuze film, erg goed geregisseerd door del Amo, voordat hij met de Joselito-serie begon.

Sangre en el ruedo

1952 | Drama

Spanje/Mexico 1952. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Gustavo Rojo, Marisa de Leza, Lina Rosales en Ernesto Vilches.

Uit vriendschap voor zijn vriend besluit een jongen die studeert voor leraar, stierenvechter te worden. Vier maal wordt hij op de horens genomen, drie maal raakt hij gewond en dan te weten alle Weesgegroetjes die er worden gebeden. Het resultaat: niet te harden. In 1969 zou de Spaanse regisseur Rafael Gil een remake van deze film maken.

Bajo el cielo de España

1952 | Komedie, Romantiek

Spanje 1952. Komedie van Miguel Contreras. Met o.a. Gustavo Rojo, Marisa de Leza, Lina Rosales en Julio Riscal.

De jonge Manuel kan maar niet kiezen tussen de muziek en de stieren. Uiteindelijk besluit hij tot het laatste, in deze domme, sentimentele komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lina Rosales op televisie komt.

Reageer