Rolf Eden is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Rote Liebe - Wassilissa

1982 | Drama, Romantiek, Documentaire

Duitsland 1982. Drama van Rosa von Praunheim. Met o.a. Sacha Hammer, Mark Eins, Olga Demetrieescu, Eddie Constantine en Rolf Eden.

Voor deze film baseerde Praunheim zich op de novelle van de Russische schrijfster Alexandra Kollantai. Het gaat over de liefde tussen Wassilissa en Wladimir. In het Rusland van ná de revolutie zijn de oude idealen vervlogen en Wassilissa moet zich verzetten tegen de onderdrukking door haar man. In dit verhaal is een videoportret ingelast van Helga Götze, een in Berlijn wonende vrouw die zich vastberaden voor de seksuele bevrijding van de vrouw inzet.

Kalt wie Eis

1981 | Misdaad

Duitsland 1981. Misdaad van Carl Schenkel. Met o.a. Detlev Balko, Brigitte Müller, Uschi Zech, Hanns Zischler en Dan van Husen.

De geschiedenis van een achttienjarige jongen die aan lager wal raakt, diefstallen pleegt, uit de gevangenis vlucht, door iedereen gemeden wordt en tenslotte zelfmoord pleegt, wordt keihard op het doek gebracht door de jonge Schenkel. Een weinig geloofwaardig misdaadverhaal wordt gebruikt als alibi voor het vertonen van afstotend geweld in een lange opeenvolging van stereotiepe situaties en clichés.

Josefine, das liebestolle Kätzchen

1969 | Erotiek

Duitsland/Italië 1969. Erotiek van Géza von Cziffra. Met o.a. Barbara Capell, Karl Lieffen, Rolf Eden, Dieter Kursawe en Bice Valory.

Het titelkaraktertje gaat paaiend, lonkend en verleidend rond in de mannenwereld en verstrikt vele slachtoffers in haar netten. Een ongeïnspireerd maar wel zeer bloot werkje van operette-regisseur Von Cziffra, dat echt vergeten kan worden.

De Sade

1969 | Horror, Erotiek

Verenigde Staten/Duitsland 1969. Horror van Cy Endfield. Met o.a. Keir Dullea, Senta Berger, Lilli Palmer, Anna Massey en John Huston.

Gefingeerde biografie over 's werelds beroemdste seksuele en fysieke perverseling. Als je iets obsceens verwacht, vergeet het dan maar. Nogal tamme stof. In aanvang geregisseerd door Corman, maar die liep weg.

Kommando Sinai

1968 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Duitsland 1968. Oorlogsfilm van Raphael Nussbaum. Met o.a. Robert Fuller, Esther Ullmann, E. Sinai en Rolf Eden.

Je houdt het niet voor mogelijk, maar kassa is nu eenmaal kassa: een Duitse produktie over Israëlische commando's in de Zesdaagse Oorlog.

Heißer Sand auf Sylt

1968 | Komedie

Duitsland 1968. Komedie van Jerzy Macc. Met o.a. Horst Tappert, Charlotte Kerr, Renate von Holt, Uschi Mood en Rolf Eden.

Horst Tappert (van de tv-serie Derrick) is een keurige zakenman die op het eiland Sylt moeite heeft met mooie, jonge meisjes. Alleen voor Tappert-fans.

Pension Clausewitz

1967 | Komedie

Duitsland 1967. Komedie van Ralph Habib. Met o.a. Wolfgang Kieling, Maria Brockerhoff, Friedrich Schönfelder, Herbert Fux en Rolf Eden.

Ex-zwarthandelaar en vervalser Kieling erft van een tante het pension uit de titel in West-Berlijn, wat hij ombouwt tot een striptent annex rendez-vous huis. De Stasi zorgt er voor dat er microfoons worden aangebracht. Als raket-geleerde prof. Schönfelder verlokt wordt door stripster Brockerhoff, krioelt het binnen een mum van tijd van CIA-agenten en de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst. Weinig spirituele spionageklucht met exploitation-seks, die op de geeuwspieren werkt. Het scenario werd geschreven door Franz Baake en Nura Brandenburg. Achter de camera stond Benno Bellenbaum.