Boris Poslavsky

Acteur

Boris Poslavsky is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Zoja

1944 | Oorlogsfilm

SU 1944. Oorlogsfilm van Leo Arnstam. Met o.a. Galina Vodjanitskaja, Katja Skvortsova, Xenia Tarasova en Boris Poslavsky.

Het ware levensverhaal van Zoja Kosmodemianskaja, een 18- jarige Komsomol (een lid van de communistische Sovjet-jeugd) die achter de Duitse linies werkte. Ze werd beestachtig gemarteld voordat ze opgehangen werd in 1941. Arnstam en scenarioschrijver Boris Chirskov beperkten zich niet tot een biografie van de `held van de Sovjet-Unie`, ze wilden tevens een beeld geven van de in een socialistische staat opgegroeide jeugd. Ze zijn daar echter niet in geslaagd. Toch is het een succesvolle impressionistische film met goede acteerprestaties en fotografie. Er is gebruik gemaakt van journaalopnamen en de muziek is van Sjostakovitsj. De film werd bekroond met de Stalinprijs (1946).

Krestyaniye

1935 | Drama

SU 1935. Drama van Friedrich Ermler. Met o.a. Nikolai Bogolyubov, A. Petrov, Yelena Yunger, Boris Poslavsky en Vladimir Gardin.

Een realistisch drama over het leven in een Siberische kolchoz in de vroegere stadia van de collectivisering en over het verbeten verzet van de koelakken tegen de landbouwpolitiek van de staat. Ermler vermijdt een zwart-wit beeld te geven, maar hij gaat soms te ver in de psychologische uitdieping van de personages.

Vstretsjnji

1932 | Komedie

SU 1932. Komedie van Friedrich Ermler en Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Vladimir Gardin, Maria Blumenthal-Tamarina, T. Goeretskaja, Andrei Abrikosov en Boris Tenin.

Een moralistische komedie over het conflict tussen een oudere en een jongere generatie arbeiders, tegen de achtergrond van de industrialisatie in het kader van het eerste vijf-jaren plan. Een van de eerste films over het nieuwe thema van socialistische opbouw die nog niet zozeer besmet was met het schematisme dat het socialistisch realisme kenmerkte. Deze nieuwe lijn werd door de Partij officieel gesteund en gold als tegenhanger van de avant-gardistische films van o.a. Eisenstein en Poedovkin. De muziek is van Dimitri Sjostakovitsj.

Kruzheva

1928 | Drama

SU 1928. Drama van Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Nina Shaternikova, Boris Poslavsky, K. Gradopolov en Boris Tenin.

Een idealistisch verhaal over de Komsomol (communistische Sovjet-jeugd) die poogt een eind te maken aan het ruwe gedrag van jonge arbeiders. De politieke betekenis van de film wordt door de schematische karakterschetsen en de voorliefde voor een gezochte vormgeving enigszins verdoezeld. Het is de tweede film van deze regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Poslavsky op televisie komt.

Reageer