Roy Budd: muziek.
Er zijn 26 films en 1 serie gevonden.

Get Carter

2000 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 2000. Misdaad van Stephen T. Kay. Met o.a. Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Rachael Leigh Cook, Miranda Richardson en Rhona Mitra.

De tweede remake van Get Carter (1971) kan op een paar dingen trots zijn: een stel Engelse acteurs en het licht- en camerawerk. De beelden, staalblauw en vaak vanuit verrassende hoeken gefilmd, zijn mooi om naar te kijken. De Engelse acteurs geven in hun rolletjes de film een dosis realisme mee die hij kan gebruiken. Tegelijk contrasteert dat realisme navrant met het bombastisch spel van hoofdrolspelers Stallone en Rourke. Stallone als Carter is een bottenbreker en zo komt hij ook over met zijn ringbaardje en zonnebril. Carter vermoedt moord bij het overlijden van zijn broertje en zint op wraak. Rourke is de superslechte ploert Cyrus. Gelukkig krijgen we ook nog in een bijrol Michael Caine te zien, die Carter in het origineel was.

Le Big Bang

1987 | Animatie

België 1987. Animatie van Picha.

Derde lange animatiefilm van de tekenaar Picha. Hij beschrijft de Derde Wereldoorlog, voorspeld voor 1995: dat is lachen! Niet méér dan in zijn vorige films heeft Picha voor de hand liggende provocaties, rechtlijnig goed en kwaad, slechte smaak, vulgariteit, goedkope effecten en de meest afgezaagde woordspelletjes weten te vermijden. Ongetwijfeld is het op zich al bijzonder dat hij tekenfilms voor volwassenen maakt, maar als dat is om er pure demagogie mee te bedrijven, is het resultaat een film die al snel stierlijk verveelt, dankzij een flinke dosis mensenhaat en huis-tuin- en keukenfilosofie.

Field of Honor

1986 | Oorlogsfilm

Nederland​/​​Verenigde Staten 1986. Oorlogsfilm van Hans Scheepmaker. Met o.a. Everett McGill, Ron Brandsteder, Bart Römer, Annelies de Jong en Hey Young Lee.

Een platvloerse, grove film zonder enige diepgang over de Koreaanse oorlog, waarin een Nederlandse sergeant en zijn mannen (inclusief autochtonen) centraal staan. De film werd in 1986 gemaakt, maar bleef na de voor-vertoning op het festival van Cannes in dat jaar, nog eens twee jaar op de plank liggen, omdat hij was weggehoond en uitgefloten. Engels gesproken. Uitsluitend voor simplistische geesten. Scenario van H. Bos.

Wild Geese 2

1985 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Actiefilm van Peter R. Hunt. Met o.a. Robert Freitag, Barbara Carrera, Scott Glenn, Edward Fox en Laurence Olivier.

Een platvloerse, grove film zonder enige diepgang over de Koreaanse oorlog, waarin een Nederlandse sergeant en zijn mannen (inclusief autochtonen) centraal staan. De film werd in 1986 gemaakt, maar bleef na de voor-vertoning op het festival van Cannes in dat jaar, nog eens twee jaar op de plank liggen, omdat hij was weggehoond en uitgefloten. Engels gesproken. Uitsluitend voor simplistische geesten. Scenario van H. Bos.

The Final Option

1982 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Zwitserland 1982. Actiefilm van Ian Sharp. Met o.a. John Duttine, Tony Doyle, Lewis Collins, Kenneth Griffith en Judy Davis.

Een platvloerse, grove film zonder enige diepgang over de Koreaanse oorlog, waarin een Nederlandse sergeant en zijn mannen (inclusief autochtonen) centraal staan. De film werd in 1986 gemaakt, maar bleef na de voor-vertoning op het festival van Cannes in dat jaar, nog eens twee jaar op de plank liggen, omdat hij was weggehoond en uitgefloten. Engels gesproken. Uitsluitend voor simplistische geesten. Scenario van H. Bos.

The Sea Wolves

1980 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Zwitserland 1980. Avonturenfilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Gregory Peck, Roger Moore, David Niven, Trevor Howard en Barbara Kellerman.

De Britten moeten in het Indië van 1943 zien af te rekenen met aanvallen van Duitse U-boten, de zogenaamde Zeewolven. Ze lijken steeds goed te weten waar en wanneer ze moeten toeslaan. De oorlog herleid tot een jongensboek, waarin de personages zich reuze amuseren. Wanneer je de onlogische verhaalsprongen erbij neemt, is ontspanning gegarandeerd. Voorwaarde is dat er niet wordt nagedacht.

The Missing Link

1980 | Animatie

Frankrijk​/​​België 1980. Animatie van Picha.

De mensheid op zoek naar de ontbrekende schakel tussen aap en mens. Was Picha's eersteling SHAME OF THE JUNGLE een kraker, deze tweede grote tekenfilm stelt teleur. Gebrek aan humor en vaart. Opvallend is wel de orkestrale muziek en de songs vertolkt door Leo Sayer. Toch kijken indien de kans zich voordoet.

Mama Dracula

1980 | Horror

België​/​​Frankrijk 1980. Horror van Boris Szulzinger. Met o.a. Louise Fletcher, Maria Schneider, Jess Hahn, Suzy Falk en Nicole Donato.

Een botte satire op het (eeuwige) thema van de beroemde vampier, overgeplaatst naar deze tijd. Hij slaat een zielig figuur, met name naast zijn Amerikaanse alter ego's. De mislukking is vooral te danken aan het primitieve scenario, de onbeduidende dialogen en de onsamenhangende acteerprestaties, die ook al niet in staat zijn de kwaliteit van dit onvoorstelbaar verwarrende geheel wat op te schroeven.

Le Chaînon Manquant

1980 | Animatie

Frankrijk​/​​België 1980. Animatie van Jean-Paul Walravens (Picha).

Deze tekenfilm over een primitieve stam, zoveel duizend jaar voor Christus, als een persiflage op 2001, A SPACE ODYSSEY, is na TARZOON, SHAME OF THE JUNGLE opnieuw vrolijk kijkvoer voor volwassenen. De animatie is van Borge Ring, Vivian Miessen, José Abel, Patrick Cohen, Claude Monfort, Jan Sanctorum, Arthur Buton, Bob Maxfield en Marcel Colbrant. Er zitten stemmen in van Christopher Guest, Ron Venable, Bob Kaliban, Clark Warren en vele anderen. Een meesterwerkje uit Picha's studio's.

The Wild Geese

1978 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Zwitserland 1978. Actiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Richard Burton, Roger Moore, Richard Harris, Hardy Krüger en Stewart Granger.

Deze avonturenfilm van Andrew V. McLaglen begint met een veelbelovende, zo op het oog politiek bewuste titelrol: de castnamen zijn geprojecteerd op een kaart van Afrika; de grenzen tussen de diverse staten zijn uitgevoerd in prikkeldraad, en op de achtergrond ontrolt zich een stukje Afrikaanse geschiedenis aan de hand van archiefbeelden. Achteraf gezien slaat dat nergens op, want alles in The Wild Geese draait simpelweg om botte actie. De plaats van handeling is - na een uitstapje in Londen - inderdaad Afrika, het denkbeeldige Kulundi om precies te zijn. Daar zit een liberale zwarte politicus gevangen die op de nominatie staat geëxecuteerd te worden door een perfide dictator. Maar let op: de zeer Britse Sir Edward huurt colonel Allen Faulkner (Burton) in om de nobele zwarte te bevrijden. Faulkner doet dat niet alleen. Hij verzamelt een groepje 'wilde ganzen' om zich heen, en dan moet de levensgevaarlijke opdracht lukken. Eigenlijk is The Wild Geese qua plot en verhaalopbouw een kopie van de befaamde Professionals van Richard Brooks. Zij het zonder de onontbeerlijke vaart en spanning.

The Sandbaggers

1978 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van Ian Mackintosh. Met o.a. Roy Marsden, Ray Lonnen, Jerome Willis, Bob Sherman en Alan MacNaughton.

Klassieke Britse spionage serie.

Welcome to Blood City

1977 | Sciencefiction, Western

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1977. Sciencefiction van Peter Sasdy. Met o.a. Jack Palance, Keir Dullea, Samantha Eggar, Barry Morse en Hollis McLaren.

Een jongeman komt terecht in een door computers gestuurd western-stadje, waar drie sociale klassen bestaan: die van de vogelvrije-annex-slaaf, de klasse van de gewapende middenstand, en tenslotte de `ster`-klasse. Deze laatste kan men bereiken door een andere `ster` neer te schieten; een score van twintig maakt je onsterfelijk. Een weinig boeiende SF-western zonder duidelijk centraal thema en daardoor afzakt tot een geijkte western-actie met marginale SF-elementen. De film heeft een verward scenario waarin teveel is nagebootst uit WESTWORLD (1973) en FUTUREWORLD (1977).

Tomorrow Never Comes

1977 | Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1977. Actiefilm van Peter Collinson. Met o.a. Oliver Reed, Susan George, Raymond Burr, John Ireland en Stephen McHattie.

Een jongeman raakt door het dolle heen als hij merkt dat zijn vriendin hem ontrouw was, waarna er een spoor van geweld getrokken wordt in het drukke vakantieplaatsje dat zijn hoogtepunt vindt in een treffen met de politie. Toch raak je er niet koud of heet van. Het scenario is van David Pursall, Jack Seldon en Sydney Banks, door de camera keek François Protat.

Sinbad and the Eye of the Tiger

1977 | Familiefilm, Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1977. Familiefilm van Sam Wanamaker. Met o.a. Patrick Wayne, Jane Seymour, Taryn Power, Margaret Whiting en Patrick Troughton.

Een saai vervolg op THE GOLDEN VOYAGE OF SINBAD met een opvallend rommelig scenario (zelfs voor zo`n soort film) en teleurstellende (speciale) Ray Harryhausen-effecten, en ga zo maar door. Alleen voor kinderen met heel veel geduld. Taryn is de dochter van Tyrone Power.

Paper Tiger

1976 | Actiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1976. Actiefilm van Ken Annakin. Met o.a. David Niven, Toshirô Mifune, Ando, Ivan Desny en Ronald Fraser.

Een glansloos verhaal over een moedige jongen die ontvoerd wordt (Ando) en zijn Engelse huisonderwijzer (Niven). Aangezien de knaap de zoon van de Japanse ambassadeur is, ziet Niven kans zijn vele heldenverhalen die de jongen zo imponeerden, in praktijk te brengen. De lauwe actie met politieke terreur en de Disney-achtige stijl doen de handelingen volledig de mist in gaan.

Der Schwarze Panther

1975 | Thriller, Misdaad

Duitsland 1975. Thriller van Ken Hughes. Met o.a. James Coburn, Christiane Krüger, Lee Grand, Keeman Wynn en Harry Andrews.

Politieke thriller over de duistere intriges van een vooraanstaand politicus. Om een topfunctie te krijgen laat hij op listige wijze vier getuigen uit de weg ruimen. Ook bekend als 'G'

The Marseille Contract

1974 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1974. Misdaad van Robert Parrish. Met o.a. Anthony Quinn, Michael Caine, James Mason, Maureen Kerwin en Marcel Bozzufi.

Een goede in Frankrijk gemaakte dramatische misdaadfilm met Quinn als een speciale Amerikaanse drugsagent die erop uit is om de man die de grote baas achter de schermen is, Mason, tegen te houden. Een spirituele Caine speelt uitstekend als moordenaar met een vriendelijk gezicht. Scenario van Judd Bernard. USA-titel: THE DESTRUCTORS.

The Internecine Project

1974 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1974. Thriller van Ken Hughes. Met o.a. James Coburn, Lee Grant, Harry Andrews, Ian Hendry en Michael Jayston.

Een tv-debat in Londen brengt de vroegere geliefden, hoge ambtenares Grant en vooraanstaand jurist Coburn weer samen. Grant heeft haar twijfels over Coburns snelle klim naar de politieke top, maar ze beseft niet dat Coburn beschikt over een ploeg van vier schitterende industri[KA3]ele spionnen. Ze gaat wel dieper in op de relatie tussen Coburn en de machtige Wynn. Een nutteloze spionagefilm, die weinig zegt over de echte industri[KA3]ele spionage maar er wel een spelletje mee speelt dat nergens toe leidt. Goede acteerprestaties van een hele reeks bekende gezichten kunnen weinig doen aan het zwakke scenario dat Barry Levinson en Jonathan Lynn (die later beiden als regisseur belangrijker werk zouden afleveren) haalden uit de roman Internecine van Mort W. Elkind. Fotografie van Geoffrey Unsworth.

The Black Windmill

1974 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1974. Thriller van Don Siegel. Met o.a. Michael Caine, Donald Pleasence, John Vernon, Joseph O'Conor en Delphine Seyrig.

Een Britse geheim agent komt in een hopeloos parket wanneer zijn zoontje wordt ontvoerd en hij uit zijn omgeving weinig hulp krijgt. Dan maar in zijn eentje achter de kidnappers aan. Met Siegel, regisseur van Clint Eastwood-films als Dirty Harry, aan het roer zijn we verzekerd van fijne actiescènes, maar Caine in de rol van de vader is iets te onderkoeld om ons op het puntje van de stoel te krijgen. De negentiende-eeuwse windmolens Jack & Jill, die in beeld komen, zijn geliefd Engels cultureel erfgoed.

The Stone Killer

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Michael Winner. Met o.a. Charles Bronson, Martin Balsam, David Sheiner, Norman Fell en Ralphe Waite.

In zijn bezetenheid de macht van de onderwereld te breken, ontdekt politieman Bronson een angstwekkend complot: de maffia gebruikt Vietnamveteranen als huurmoordenaars. Ongenadige, gewelddadige actiefilm, die niet motiveert. Het werd een voorloper van de DEATH WISH-serie, die de samenwerking tussen regisseur Winner en acteur Bronson zou bezegelen als de meest bloeddorstige uit de filmgeschiedenis. Het scenario van Gerald Wilson is gebaseerd op de roman A Complete State Of Death van John Gardner. Goed gemaakt, maar door de niets verhullende beelden van Richard Moore voer voor sadistische psychopaten.

Fear is the Key

1972 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1972. Thriller van Michael Tuchner. Met o.a. Barry Newman, Suzy Kendall, John Vernon, Dolph Sweet en Ben Kingsley.

Newman lijkt een uiterst gewelddadige kerel. Hij breekt los uit het gerechtshof waar hij wegens een rel in een bar voor de rechter moest verschijnen, knalt in het voorbijgaan een politieman neer en gaat met een knappe gijzelaarster aan de haal. Wie is deze man en wat gaat er schuil achter zijn ongenadige handelingen? Een actie-thriller die uitstekend gemaakt werd, maar die toch niet erg geloofwaardig overkomt. Het ritme is razendsnel en zit vol verrassingen, met als hoogtepunt een auto- achtervolging die je de haren te berge doet rijzen. Robert Carrington baseerde zijn scenario op de roman van Alistair MacLean. Alex Thomson was verantwoordelijk voor de adembenemende beelden. Filmdebuut van Kingsley, wiens volgende film GHANDI zou worden. Gefilmd in Panavision.

Zeppelin

1971 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Oorlogsfilm van Etienne Périer. Met o.a. Michael York, Elke Sommer, Peter Carsten, Marius Goring en Anton Diffring.

In 1915 wordt de in Duitsland geboren Britse piloot York naar Friedrichshafen gestuurd om daar meer te weten te komen over een nieuw Duits geheim wapen, de Zeppelin. Het wordt een spannende race tegen de klok. Onderhoudend spionage-melodrama, met heel wat actie en uitstekende speciale effecten. De Belgische cineast Périer laat echter zien dat hij beter raad weet met actiescènes dan met acteurs, want die komen nogal stroef over. De film biedt evenwel voldoende spektakel om tot het einde te blijven boeien. Het scenario van Arthur Rowe en Donald Churchill heeft weinig historische waarde, maar een kniesoor die zich daaraan stoort. Knappe fotografie van Alan Hume en een uitstekende score van Roy Webb.

The Magnificent Seven Deadly Sins

1971 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1971. Komedie van Graham Stark. Met o.a. Bruce Forsyth, Paul Whitsun-Jones, Bernard Bresslaw, Joan Sims en Roy Hudd.

De Zeven Hoofdzonden: Hebzucht, Afgunst, Vraatzucht, Wellust, Trots, Luiheid en Gramschap. Ze worden op een komische manier behandeld. Leuk voor tussen de schuifdeuren, maar niet voor een film. Je voelt de plaatsvervangende schaamte bij je opkomen als je ernaar zit te kijken. Bestaat er niet een Achtste Hoofdzonde: Slechte Films Maken? En ach, die arme spelers, die met de rotzooi ten onder gaan... Scenario's van resp. Barry Cryer, Graham Chapman, John Esmonde, Marty Feldman, Dave Freeman, Ray Galton, Bob Larbey, Spike Milligan, en Alan Simpson.

Kidnapped

1971 | Avonturenfilm, Familiefilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Avonturenfilm van Delbert Mann. Met o.a. Michael Caine, Trevor Howard, Jack Hawkins, Donald Pleasence en Gordon Jackson.

Zoveelste remake van de avonturenklassieker van Robert Louis Stevenson, aangevuld met elementen uit David Balfour. De jonge Douglas beseft niet dat zijn oom Pleasence hem zijn erfenis ontfutselt. Hij zorgt ervoor dat de jongen aan boord belandt van een schip, waarvan hij de kapitein opdracht geeft hem op een afgelegen eiland te 'vergeten'. Aan boord sluit Douglas vriendschap met Caine, een rebel die het land ontvlucht. Minder gelukte versie, die, ook al zit hij vol bekende gezichten, heel wat actie mist. Vooral Caine's speelse benadering van zijn rol zorgt ervoor dat de film niet helemaal in de afgrond valt. Het scenario is deze keer van de hand van Jack Pulman en voor de fotografie tekende Paul Beeson. Roy Budd componeerde een zwierige score. Gedraaid in Panavision.

Get Carter

1971 | Misdaad, Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Misdaad van Mike Hodges. Met o.a. Michael Caine, Ian Hendry, Britt Ekland, John Osborne en Tony Beckley.

Caine is lid van een Londense gangsterbende. Wanneer hij het overlijdensbericht van zijn broer ontvangt, keert hij terug naar zijn geboortestad Newcastle. Hij is ervan overtuigd dat zijn broer werd vermoord en begint een onderzoek. De grote bazen van de plaatselijke onderwereld proberen Caine uit de weg te ruimen. Caine's speurtocht in voor die tijd brutale gangsterfilm wordt wat overschaduwd door overbodig geweld maar scenarist-regisseur Hodges slaagde er goed in de gekruide sfeer van de roman Jack's Return Home van Ted Lewis te verfilmen. Let op de bekende toneelschrijver John Osborne als de glimlachende schurk Cyril Kinnear. Een jaar later opnieuw verfilmd met een zwarte rolbezetting als: HIT MAN.

Catlow

1971 | Western, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1971. Western van Sam Wanamaker. Met o.a. Yul Brynner, Richard Crenna, Leonard Nimoy, Daliah Lavi en Jo Ann Pflug.

Veedief Brynner is met zijn bende bezig 'loslopende' runderen ter waarde van twee miljoen dollar bij elkaar te drijven. Onderwijl wordt hij door sheriff Crenna op de hielen gezeten, die een arrestatiebevel bij zich heeft. Crenna is een voormalig slapie van Brynner uit de Burgeroorlog. Een ongeduldige rancher, die al de nodige schade heeft opgelopen, heeft inmiddels een stel killers er op uitgestuurd, omdat hij meent dat Crenna niet fanatiek genoeg is. Outlaw Brynner wordt nu van drie kanten bedreigd, want de Indianen loeren op alles wat blank is, en schieten hun pijlen af op alles wat beweegt. Een komische western die best spannend is, naar een verhaal van Louis L'Amour door Scot Finch en J.J. Griffith tot scenario bewerkt. Goed camerawerk van Ted Scaife.

Soldier Blue

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Ralph Nelson. Met o.a. Candice Bergen, Peter Strauss, Donald Pleasence, John Anderson en Jorge Rivero.

Een irritante western, door John Gay geschreven naar de roman Arrow in the Sun van Theodore Olsen. Bergen, die met Indianenopperhoofd Rivero een relatie had maar door de man vrij werd gelaten toen ze weg wilde, sluit zich aan bij een betaalmeester en zijn mannen. Die worden door Rivero en de zijnen overvallen en vermoord, met uitzondering van Bergen en soldaat Strauss. Die moeten dan te voet door de woestenij. Hij is een sul eerste klas en zij is uiterst irritant. Westernfans zullen zich kapot ergeren. De bekendheid heeft het prul te danken aan de moordscène aan het eind, als het leger de overval gaat wreken en het Indianendorp uitmoordt. In feite heeft de film niets te bieden.