Nikolai Gubenko

Regisseur, Acteur

Nikolai Gubenko is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

I Jizn, I Slezy, I Liubov

1985 | Drama

SU 1985. Drama van Nikolai Gubenko. Met o.a. Janna Bolotova, Elena Fadeeva, Fedor Niktine, Piotr Scherbakov en Sergei Martinson.

Deze charmante, sentimentele film gaat over het leven in een in verval geraakt bejaardentehuis, dat verandert door de komst van een enthousiaste vrouwelijke arts. De arts gaat zover met het doorvoeren van veranderingen, dat een bedlegerige oude man het leven weer de moeite waard gaat vinden. USA-titel: LIFE, LOVE, TEARS.

Dvoryanskoye gnezdo

1969 | Drama

SU 1969. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Leonid Kulagin, Beata Tyszkiewicz, Irina Kupchenko, Nikolai Gubenko en T. Chernova.

Ogenschijnlijk slechts een liefdesverhaal, maar onder de oppervlakte ligt het conflict van de hoofdpersoon tussen twee verschillende levenswijzen. Konchalovsky geeft op schitterende wijze vorm aan het contrast tussen de rustgevende eenvoud van het landelijke aristocratische leven en de decadentie van het Parijse 'high society'-leven aan het eind van de vorige eeuw.

Myne dvadtsat let

1965 | Drama

SU 1965. Drama van Marlen Choetsijev. Met o.a. Nikolai Gubenko, Stanislav Lyubshin en Mariana Vertinskaya.

Deze tweedelige film beschrijft de alledaagse problemen van de Moskouse jeugd en vooral hun levensopvattingen in relatie tot de revolutionaire idealen van hun ouders. Chroestsjov verbood de eerste versie, waarna vele herzieningen volgden. Pas in 1965 kreeg het publiek de film, waaraan in 1961 was begonnen, te zien. De kritiek richtte zich waarschijnlijk op het tonen van de malaise onder de jeugd. Evenals zijn eerdere films vertoont deze film van de Georgische regisseur overeenkomsten met het Italiaanse neo-realisme. De film kreeg een speciale juryprijs op het festival van Venetiƫ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikolai Gubenko op televisie komt.

Reageer