Elaine Collins

Acteur

Elaine Collins is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Taggart: Skin Deep

2000 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2000. Misdaad van Ad Wind. Met o.a. James McPherson, Blythe Duff, Robert Robertson, Colin McCredie en John Michie.

Deze aflevering speelt rondom een fitnessclub, waar playboy David Grant bewusteloos en gewond - hij bloedt hevig - in de douche gevonden is. Was het een ongelukje of heeft iemand dit op zijn geweten? Reid (Duff) en Ross (Michie) gaan achter de coulissen van de club snuffelen en ontdekken dubieuze zaken, die niet door de beugel kunnen. Dan raakt Ross onder druk omdat hij van corruptie beschuldigd wordt en moet Jardine (MacPherson) bijspringen, maar die heeft juist op dat moment problemen met zijn gezondheid. Het scenario is van Glenn Chandler. Het camerawerk is van Jim Peters. Geen slechte aflevering.

The Wyvern Mystery

1999 | Horror, Mysterie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Horror van Alex Pillai. Met o.a. Naomi Watts, Derek Jacobi, Iain Glen, Jack Davenport en Aisling O'Sullivan.

Na het overlijden van haar vader wordt het kleine meisje Alice Maybell opgenomen door Squire Fairfield (Jacobi), de rentmeester van Wyvern, die echter haar vaders dood op zijn geweten heeft. Als Alice (Watts) volwassen is, wil Fairfield met haar trouwen, maar ze is verliefd op zijn oudste zoon Charles (Glen). Geholpen door Fairfields broer Harry (Davenport) ontsnapt het jonge stel uit Wyvern. Ze trouwen en gaan wonen op Carwell, waar de bitse, maar betrouwbare Mrs. Tarnley (Haddington) de scepter zwaait. Fairfield zweert dat hij Alice en Charles zal vernietigen. In het begin gaat alles goed, maar dan verschijnt Vrau (O'Sullivan), die blind en verminkt is. Ze beweert dat zij Charles' echtgenote is, de erfgename van Wyvern. In de strijd steekt ze Charles met een mes neer. Wat later verliest Alice op mysterieuze wijze haar baby. Weinig optimistische, maar visueel verbluffend gebracht gothic drama naar de roman van Joseph Sheridan LeFanu, die tevens de inspiratiebron was voor de latere en beroemder geworden film REBECCA. Deze rolprent munt vooral uit door de weergave van de morbide, decadente sfeer van de gothic novel. Uitstekende vertolking van de hele crew, met een sublieme Watts voorop. LeFanu's roman werd tot scenario bewerkt door een vaardige David Pirie. Het knappe camerawerk is van Simon Maggs. Is gesitueerd rond 1850. Stereo.

Soft Top Hard Shoulder

1992 | Film noir, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Film noir van Stefan Schwartz. Met o.a. Richard Wilson, Simon Callow, Phyllis Logan, Elaine Collins en Peter Capaldi.

Jonge ontwerper Gavin Bellini (Capaldi) probeert het als illustator in Londen te maken. Hij is half Schots en half Italiaans - een ongebruikelijke combinatie. Zijn ouders zijn welgesteld en hij hoort bij toeval van zijn oom dat hij binnen 36 uur naar Glasgow moet voor de suprise-party van zijn vader die zestig wordt, als hij niet het hem toegewezen deel wil missen van het het familiefortuin. Hij begeeft zich op weg met een gammel autootje en pikt onderweg liftster Yvonne (Collins) op. Wat volgt zijn de belevenissen van het tweetal die een haat-liefde verhouding hebben. De film eindigt met een happy-end. De prent is wisselend van kwaliteit, maar heeft veel vaart en waar het leuk is, is het écht leuk. Uitstekende fotografie van Henry Braham. Lekkere score van niemand minder dan Chris Rea. Scenario van hoofdrol Capaldi. Gedraaid in Panavision.

And the Cow Jumped Over the Moon

1991 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Penny Cherns. Met o.a. Phyllis Logan, Elaine Collins, Anne Downie, Ida Schuster en Billy McElhaney.

Vier patiënten op de vrouwenzaal van een kankerinstituut proberen zich met hun situatie te verzoenen. Een oorspronkelijk televisiespel, intelligent en soms nog om te lachen ook. Maar het moet van de spelers komen.

Up!

1976 | Erotiek

Verenigde Staten 1976. Erotiek van Russ Meyer. Met o.a. Robert McLane, Edward Schaff, Mary Gavin, Elaine Collins en Su Ling.

Na het succes van SUPER VIXENS (1975) waagde Meyer zich met succes aan deze komische misdaadfilm met angstaanjagende wouden, een Adolf Hitler-kloon en een assortiment grootboezemige dames. De Russ Meyer-Touch doet het weer! Homofiele nazi's en andere mannelijke personages uitgerust met salami-achtige penissen, zijn relatief nieuw in Meyer's wellustig coïtusland. Seks en geweld worden in de dreigend-komische traditie gemengd. Het lekkerste kijkstuk is de nieuwe Meyerontdekking De La Croix, als een buitenmaatse meid op de jogging-toer. Een echte camp-film! Ook bekend als OVER, UNDER AND UP.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elaine Collins op televisie komt.

Reageer