Clive Donner: regie en montage.
Er zijn 34 films gevonden.

Charlemagne

1994 | Historische film, Biografie

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1994. Historische film van Clive Donner en Franco Maria Salamon. Met o.a. Christian Brendel, Lino Capolicchio, Gilles Gaston-Dreyfus, Xavier Philippe Deluc en Paolo Bonacelli.

Bij de dood van Pepijn de Korte in 768 wordt zijn rijk verdeeld onder de broers Karel (Brendel) en Karolman (Tavernier). Karolman, de jongste zoon van Pepijn, krijgt het beste deel maar smeedt toch een komplot tegen zijn broer Karel. Hij zoekt een echtgenote van stand en breekt daarom met zijn jeugdliefde Richert. Onder invloed van zijn moeder, Berthe met de Grote Voet (Duperey), trouwt Karel met Ermengarde (Cavallari), de dochter van Diederik (Girone), koning van de Lombarden. In de slag bij Roncevaux verliest Karel zijn vriend Roeland (Deluc) - de legende van het Roelandslied zou van die gebeurtenis dateren - maar hij slaagt er wel in de Saksen, aangevoerd door Widukind (Griem), te onderwerpen en tot het christendom te bekeren. Aan het eind wil Karel, nu het Frankische imperium is uitgebreid, een kanaal laten graven van het noorden tot de Zwarte Zee, om zo zijn hele rijk te kunnen bevaren. Paus Leo (Capolicchio) kroont hem tot keizer en hij zal voortaan als Karel de Grote door het leven gaan. De Britse regisseur Donner, die in 1973-74 al een soortgelijk epos, gesitueerd in ongeveer dezelfde tijd opnam (ALFRED THE GREAT, met David Hemmings), was niet in staat er iets indrukwekkends van te maken. Dat komt o.a. door het slechte scenario van Marcel Jullian, Jack Russell en Vittorio Bonicelli, een oerslechte post- synchronisatie (Franse, Italiaanse en Duitse acteurs) en een gebrek aan geld. Gefilmd in Hongarije. Hoewel het persbericht gewag maakt van 3.500 figuranten, zijn er bij veldslagen hooguit twee dozijn paarden en een vijftigtal manschappen te zien. Wij wisten ook niet dat Karel en de zijnen in de 8e eeuw zwembroeken droegen bij het baden. De oplettende kijker vindt nog meer storende details. Hoofdrolspeler Brendel, afkomstig van het Franse toneel, met slechts twee films op zijn naam, is opvallend houterig. Wordt soms in drie delen uitgezonden, die resp. getiteld zijn: LE PRINCE, LE ROI en L'EMPEREUR.

For better... and for Worse

1991 | Thriller

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Thriller van Clive Donner. Met o.a. Kate Nelligan, Jennifer Beals, Madeleine Robinson, Werner Stocker en Geraint Wyn Davies.

Als Nelligan met haar man Lehmann naar een schoolreünie op een Amerikaanse luchtmachtbasis in Duitsland gaat, ontmoet zij daar oud-leerling Davies, een enigszins vreemde jongeman die zich inbeeldt dat zijn vroegere lerares op hem verliefd is. Hij ontvoert haar en ketent haar vast aan een bed. Hij dreigt haar echtgenoot te doden als zij niet met hem trouwt. Door list en zoet gepraat probeert zij zich van haar psychisch gestoorde belager te bevrijden, terwijl de politie jacht op hem maakt. Dag- dagelijkse suspense voor het grote kijkbuis-volk naar een kort verhaal van Mary Higgins Clark door Mark Princi tot scenario bewerkt. Gernot Roll tekende voor het camerawerk.

Not a Penny More, Not a Penny Less

1990 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1990. Misdaad van Clive Donner. Met o.a. Edward Asner, Ed Begley jr, Miryam D'Abo, Jenny Agutter en Brian Protheroe.

Op aanraden van een vriend kopen vier jonge mannen aandelen in de firma van Asner, omdat recente olieboringen goede vooruitzichten bieden. Zo gauw echter alle aandelen verkocht zijn, laat zwendelaar Asner al het materiaal, waaruit bewezen kan worden dat de firma ooit bestaan kan hebben, verdwijnen. De vier komen bij elkaar en werken een wraakplan uit. Het uitstekende boek, vol spirituele dialogen, van Jeffrey Archer werd omgewerkt tot een mat scenario door Sherman Yellen dat de snedige zinsspelingen op de Brits-Amerikaanse verschillen sterk afzwakt. Asner is uitstekend als de na[KA3]ieve Amerikaan, die zich door de Britten alles laat wijsmaken, maar zijn tegenspelers kunnen hem op zijn niveau niet van repliek dienen. Verzorgde locatiefotografie van Alec Curtis en een melodieuze score van Michel Legrand maken er een mooi gepolijst, uiterst onwaarschijnlijk geheel van, maar er zit veel te weinig leven in voor de (te) lange speelduur. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Not A Penny Less Not A Penny More

1990 |

1990. Clive Donner. Met o.a. François-Eric Gendron, Brian Protheroe, Maryam d'Abo, Edward Asner en Jenny Agutter.

Op aanraden van een vriend kopen vier jonge mannen aandelen in de firma van Asner, omdat recente olieboringen goede vooruitzichten bieden. Zo gauw echter alle aandelen verkocht zijn, laat zwendelaar Asner al het materiaal, waaruit bewezen kan worden dat de firma ooit bestaan kan hebben, verdwijnen. De vier komen bij elkaar en werken een wraakplan uit. Het uitstekende boek, vol spirituele dialogen, van Jeffrey Archer werd omgewerkt tot een mat scenario door Sherman Yellen dat de snedige zinsspelingen op de Brits-Amerikaanse verschillen sterk afzwakt. Asner is uitstekend als de na[KA3]ieve Amerikaan, die zich door de Britten alles laat wijsmaken, maar zijn tegenspelers kunnen hem op zijn niveau niet van repliek dienen. Verzorgde locatiefotografie van Alec Curtis en een melodieuze score van Michel Legrand maken er een mooi gepolijst, uiterst onwaarschijnlijk geheel van, maar er zit veel te weinig leven in voor de (te) lange speelduur. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Stealing Heaven

1988 | Romantiek, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Joegoslavië​/​​Tsjechië 1988. Romantiek van Clive Donner. Met o.a. Derek de Lint, Kim Thomson, Denholm Elliott, Brian Hepton en Kenneth Cranham.

De tragische (religieus getinte) liefdesgeschiedenis van Abélard en Héloise. Onbereikbaar voor elkaar, gedwarsboomd door haar oom, schrijven ze elkaar vele brieven. Hij is bang zijn emoties de vrije hand te laten uit angst dat dit zijn filosofische arbeid zal verstoren. Zij daarentegen, is een voor die tijd, de donkere Middeleeuwen, geëmancipeerde vrouw. De film is opgenomen in voormalig Joegoslavië.

Babes in Toyland

1986 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1986. Musical van Clive Donner. Met o.a. Drew Barrymore, Richard Mulligan, Eileen Brennan, Keanu Reeves en Jill Schoelen.

Opgeblazen nieuwe versie van Victor Herberts operette, eerder verfilmd met Laurel en Hardy. Alleen 'Toyland' en 'March of the Wooden Soldiers' zijn overgebleven in het nieuwe libretto van Leslie Bricusse. Tekst van de bekroonde toneelschrijver Paul Zindel. Stan en Ollie deden het in de versie van 1934 twee keer zo goed in de helft van de tijd. Camerawerk van Arthur Ibbetson.

Agatha Christie's Dead Man's Folly

1986 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1986. Mysterie van Clive Donner. Met o.a. Peter Ustinov, Jean Stapleton, Constance Cummings, Tim Pigott-Smith en Jonathan Cecil.

Schijfster Ariadne Olivier (Stapleton) heeft speurneus Hercule Poirot (Ustinov) uitgenodigd op een tuinfeest op het landgoed van Sir George Pigott-Smith. Zij wil de Belgische detective op de proef stellen, maar het wordt bittere ernst als de ontzielde lichamen gevonden worden van een jong meisje uit het dorp en een oude veerman. Eerste televisie-optreden van Ustinov als de Agatha Christie-speurder Poirot en hij steelt spelenderwijze de show: mompelend, inpalmend, aftroggelend. Lekker Brits en voorspelbaar, maar de Agatha Christie- en Ustinov-fans beleven een groot festijn. Door de lens keek Curtis Clark, het eigentijdse scenario is van Rod Browning.

Arthur the King

1985 | Historische film, Avonturenfilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1985. Historische film van Clive Donner. Met o.a. Malcolm McDowell, Candice Bergen, Edward Woodward, Dyan Cannon en Lucy Gutteridge.

Sommige dingen blijven voor altijd in nevelen gehuld. Zoals de mythe van Koning Arthur. Of waarom gerenommeerde acteurs als Cannon (Bob and Carol and Ted and Alice), Bergen (Starting over), McDowell (A clockwork orange), Woodward (Breaker Morant) en Neeson (Schindler's list) meedoen aan een trieste televisievertoning als Arthur the king. Een onontwarbaar verhaal met onverklaarbare plotwendingen vertelt over een twintigste eeuwse toeriste (Cannon) die rondslenterend bij Stonehenge ineens in een tijdsverzakking schuift en daar Merlijn (Woodward) en zijn vrouw treft, die haar uitleggen hoe ze met z'n allen in de problemen zijn gekomen. Het heeft vanalles te maken met Arthur (McDowell), zijn Gwennie en de geile Lancelot. Lullige zwaardgevechten en special effects inzake een draak vormen de slagroom op dit campy taartje. (IdH/VPRO Gids)

To Catch a King

1984 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1984. Thriller van Clive Donner. Met o.a. Robert Wagner, Teri Garr, Horst Janson, Barbara Parkins en John Standing.

Een matige spionagethriller, geschreven door Harry Patterson (onder de naam Jack Higgins zeer bekend als thriller-auteur), over een bizar nazi-komplot. In 1940 zullen de Duke en de Duchess van Windsor worden ontvoerd uit Lissabon. De nachtclubzangeres Garr en de café-eigenaar Wagner trachten daar een stokje voor te steken.

A Christmas Carol

1984 | Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Fantasy van Clive Donner. Met o.a. George C. Scott, Nigel Davenport, Frank Finlay, Edward Woodward en Lucy Gutteridge.

Amerikaanse televisiefilm gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Charles Dickens uit 1843. A Christmas Carol van regisseur Clive Donner onderscheidt zich van de tientallen andere verfilmingen dankzij de interpretatie van Scrooge als een man die in de eerste plaats zelf lijdt onder zijn karaktertrekken. Acteur George C. Scott (generaal Patton in de gelijknamige klassieker uit 1979) zet een imposante vrek neer die bij voorbaat lijkt op te leven wanneer de geesten op kerstavond verschijnen. In deze versie herwint Scrooge niet alleen zijn leven maar ook zijn gevoelsleven waardoor hij opnieuw schaamteloos kan genieten. Gefilmd op locatie in schilderachtig Shrewsbury in Engeland.

The Scarlet Pimpernel

1982 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1982. Avonturenfilm van Clive Donner. Met o.a. Anthony Andrews, Jane Seymour, Ian McKellen, James Villiers en Eleanor David.

Een uitbundige verfilming (de zevende) van barones Orczy's historische avonturenklassieker die is doortrokken van distinctie, vermetelheid en intrige. Men ziet geïnspireerd acteerwerk van alle betrokkenen. William Basts' boeiende bewerking van twee romans van de barones, The Scarlet Pimpernell en Eldorado, verdient een eervolle vermelding.

Oliver Twist

1982 | Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1982. Familiefilm van Clive Donner. Met o.a. George C. Scott, Tim Curry, Michael Hordern, Timothy West en Eileen Atkins.

Onpersoonlijke verfilming van het klassieke boek van Dickens over het droeve lot van weeskindertjes die slavenarbeid moeten verrichten tijdens de Industriële Revolutie in Engeland, dat al eerder werd verfimd door o.a. David Lean en Carol Reed. Ondanks de weinig opwindende behandeling van het materiaal blijft de film boeien door de uitstraling van het originele verhaal en de innemende vertolkingen van een uitgebreide cast. Gemaakt in opdracht van de tv, maar eerst in de bioscopen uitgebracht. Scenario van James Goldman.

Charlie Chan and the Curse of the Dragon Queen

1981 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Komedie van Clive Donner. Met o.a. Peter Ustinov, Lee Grant, Angie Dickinson, Brian Keith en Michelle Pfeiffer.

Deze slaapverwekkende komedie verspilt het talent van de acteurs. Ustinov is totaal verkeerd gekozen en speelt een van de slechtste rollen uit zijn carrière. Hatch is zijn onhandige, half joodse, half Oosterse kleinzoon. Scenario van Stan Burns en David Axelrod. Het camerawerk is van Paul Lohmann.

The Nude Bomb

1980 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Komedie van Clive Donner. Met o.a. Don Adams, Sylvia Kristel, Rhonda Fleming, Dana Elcar en Pamela Hensley.

Een geheim agent moet een maniak onschadelijk maken, die over een bom beschikt waarmee hij in één klap alle kleren op Aarde kan vernietigen. Bedoeld als satire, en in feite het laten herleven van de tv-serie Get Smart met agent 86, Maxwell Smart uit de periode 1960-1970. Onderhoudend, maar niets bijzonders. Kreeg een tv-film als vervolg GET SMART, AGAIN! Ook bekend als THE RETURN OF MAXWELL SMART.

The Thief of Baghdad

1978 | Familiefilm, Fantasy

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Familiefilm van Clive Donner. Met o.a. Roddy McDowall, Peter Ustinov, Kabir Bedi, Frank Finlay en Marina Vlady.

Volgens de promotors van deze tv-film zou je 'op een magisch kleed vliegen over een Arabische Nacht-wonderwereld'. Promotors hebben vaker de neiging te overdrijven, maar de beschreven magische ervaring is wel erg ver verwijderd van het gevoel dat je krijgt bij het zien van The thief of Baghdad uit 1978. De versies van 1924 en 1940 zijn oneindig veel magischer. Het krakkemikkig opgemaakte avontuur met kleed, prins, mooie maagd, en slechte geest krijgt wel wat campy uitstraling door de aanwezigheid van Terence Stamp, Ian Holm, Marina 'Troi' Sirtis en Ustinov, die voorheen in iedere sandalenfilm optrad.

Spectre

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Clive Donner en Robert Culp. Met o.a. Gig Young, John Hurt, Gordon Jackson, Ann Bell en James Villiers.

Het klassieke duivelsgedoe met een levenslustige criminoloog en zijn assistent, een dronken arts, die duistere zaakjes onderzoeken in een playboyachtige Engelse abdij. De ongebruikelijk verkwistende produktie intensiveert de dwaasheid nog meer.

Rogue Male

1976 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1976. Actiefilm van Clive Donner. Met o.a. Peter O'Toole, John Standing, Alastair Sim, Cyd Hayman en Harold Pinter.

Nieuwe versie van MAN HUNT met een O'Toole als Britse aristocraat die in de jaren dertig Hitler probeert te vermoorden en vervolgens door de Gestapo opgejaagd wordt. Eersteklas BBC- produktie met scenario van Frederic Raphael.

Vampira

1974 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1974. Horror van Clive Donner. Met o.a. David Niven, Teresa Graves, Peter Bayliss, Jennie Linden en Linda Hayden.

Op de een of andere manier behoudt Niven zijn waardigheid in deze humorloze Dracula-parodie waarin hij bloedmonsters neemt uit de halzen van verscheidene Playboy Bunnies, op zoek naar de juiste bloedgroep om zijn overleden vrouw te doen herleven.

Thirty seconds over Tokyo

1969 | Drama

1969. Drama van Clive Donner.

Op de een of andere manier behoudt Niven zijn waardigheid in deze humorloze Dracula-parodie waarin hij bloedmonsters neemt uit de halzen van verscheidene Playboy Bunnies, op zoek naar de juiste bloedgroep om zijn overleden vrouw te doen herleven.

Alfred the Great

1969 | Historische film, Avonturenfilm, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1969. Historische film van Clive Donner. Met o.a. David Hemmings, Michael York, Prunella Ransome, Colin Blakely en Julian Glover.

Engeland in het jaar 871. Hemmings neemt het koningsschap over van zijn zwakke broer. Daardoor wordt hij voor de keuze gesteld om een ascetisch leven te leiden of om zijn onderdanen te beschermen tegen invallende Denen. Uiteindelijk kan hij niet anders dan ten strijde trekken. De makers van deze langdradige historische film konden niet kiezen tussen een serieuze historische kroniek en een kletterende degenfilm. De acteurs leveren aanvaardbare prestaties, maar worden beperkt door het scenario van Ken Taylor en James E. Webb. Gelukkig zijn er enkele spectaculaire gevechtsscènes. Fotografie van Alex Thomson. Gefilmd in Panavision.

Luv

1967 | Komedie

Verenigde Staten 1967. Komedie van Clive Donner. Met o.a. Jack Lemmon, Peter Falk, Elaine May, Eddie Mayehoff en Paul Hartman.

Murray Schisgals succesvolle toneelstuk over pseudo- intellectuelen, leende zich niet bij uitstek voor de film, maar deze versie is werkelijk verschrikkelijk. De acteurs doen hun best. Let op een jonge Harrison Ford.

Here We Go Round the Mulberry Bush

1967 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1967. Komedie van Clive Donner. Met o.a. Barry Evans, Judy Geeson, Angela Scoular, Sheila White en Vanessa Howard.

Evans, een zeventien-jarige student, is geobsedeerd door het andere geslacht, maar ook gefrustreerd omdat hij nog steeds maagd is. Telkens als hij in contact komt met vrouwelijk schoon, raakt hij helemaal in de war, maar in zijn fantasie verovert hij de mooiste meiden. Trendy komedie, die midden jaren 1960 kon choqueren door zijn satirische benadering van seks, maar die reeds tien jaar later sterk verouderd overkwam. De rake, soms bijtende observaties, die aan bod komen in de roman van Hunter Davies, die samen met Larry Kramer voor het scenario instond, waren sterk tijdgebonden. Uitstekend spel van Evans, waar sindsdien weinig van vernomen is. De fel bewegende camera, vaak in versneld tempo, was in handen van Alex Thomson. Muziek werd geleverd door populaire groepen uit die tijd: Steve Winwood & Traffic en The Spencer Davis Group.

What's New Pussycat

1965 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1965. Komedie van Clive Donner. Met o.a. Peter Sellers, Peter O'Toole, Capucine, Romy Schneider en Paula Prentiss.

Verwarde moderedacteur O'Toole wendt zich met zijn liefdesproblemen tot psychiater Sellers, maar die blijkt nog veel gekker dan hij. Woody Allen debuteert als scenarist en acteur, en net als in veel van zijn latere kluchten moet er door een hoop mislukte grappen heen worden gebeten om enkele juweeltjes tegen te komen. De titelsong van Burt Bacharach en Hal David werd een hit. De titel is vernoemd naar een catchphrase van Warren Beatty, die aanvankelijk de rol van O'Toole zou spelen.

The Guest

1964 |

1964. Clive Donner. Met o.a. Donald Pleasence en Alan Bates.

Verwarde moderedacteur O'Toole wendt zich met zijn liefdesproblemen tot psychiater Sellers, maar die blijkt nog veel gekker dan hij. Woody Allen debuteert als scenarist en acteur, en net als in veel van zijn latere kluchten moet er door een hoop mislukte grappen heen worden gebeten om enkele juweeltjes tegen te komen. De titelsong van Burt Bacharach en Hal David werd een hit. De titel is vernoemd naar een catchphrase van Warren Beatty, die aanvankelijk de rol van O'Toole zou spelen.

The Caretaker

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Clive Donner. Met o.a. Alan Bates, Donald Pleasence en Robert Shaw.

De sadistische Bates en de onstabiele Shaw, twee broers die op een zolderkamer wonen, nodigen vagebond Pleasence uit als 'gast' bij hen te komen wonen. Dit is het begin van een wreed spel van meester en slaaf, waarin de rollen regelmatig wisselen. Sterke verfilming van een van de bekendste toneelstukken van Harold Pinter, die zelf het scenario schreef. Het spel is subliem, al zullen sommigen het theatraal noemen. De claustrofobische sfeer maakt dat de toeschouwer zich ongemakkelijk gaat voelen, waardoor hij nog sterker bij de actie betrokken raakt. De meesterlijke zwart-wit-fotografie van Nicolas Roeg draagt enorm bij aan de impact van deze film, die onafhankelijk werd geproduceerd, maar met financiële steun van heel wat professionals, zoals Richard Burton en Elizabeth Taylor. Ook bekend als THE GUEST.

Nothing but the Best

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Clive Donner. Met o.a. Alan Bates, Denholm Elliott, Harry Andrews, Millicent Martin en Pauline Delany.

Een wrange blik op een playboy (Bates) die tracht de maatschappelijke ladder te beklimmen en een moord begaat om flink vooruit te komen in de wereld.

Some People

1962 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1962. Musical van Clive Donner. Met o.a. Kenneth More, Ray Brooks, Annika Wills, David Andrews en Angela Douglas.

More als kerkorganist maakt van opstandige tieners- fabrieksarbeiders voorbeeldige burgers, geholpen door wat popmuziek uit die tijd. In de cast zitten o.m. Douglas, die More's tweede echtgenote zou worden en Hemmings als Bert, één van de would-be schoftjes.

The Sinister Man

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Clive Donner. Met o.a. John Bentley en Jacqueline Ellis.

Een Oxford-scholier wordt dood gevonden en enige waardevolle archeologische schatten zijn verdwenen. Een redelijk Edgar Wallace-mysterie.

The Marriage of Convenience

1961 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1961. Misdaad van Clive Donner. Met o.a. Harry H. Corbett, John Cairney, Jennifer Daniel, Russell Waters en Trevor Maskell.

Een bankrover ontsnapt uit de gevangenis en ontdekt dat zijn meisje is getrouwd met de rechercheur die hem arresteerde. Een matig misdaaddrama naar een Edgar Wallace-verhaal.

The Secret Place

1957 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1957. Misdaad van Clive Donner. Met o.a. Belinda Lee, Ronald Lewis, Michael Brooke, Michael Gwynne en Geoffrey Keen.

Zonder dat hij het weet helpt een jongen bij een roofoverval door het politie-uniform van zijn vader uit te lenen aan een vriend. Intrigerende studie van de moeilijkheden die ontstaan in menselijke relaties als er dingen verzwegen of weggestopt worden. De regie mag enige ambitie niet worden ontzegd.

The Purple Plain

1954 | Oorlogsfilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Oorlogsfilm van Robert Parrish. Met o.a. Gregory Peck, Win Min Than, Bernard Lee, Maurice Denham en Brenda De Banzie.

Na een bombardement op Londen en de dood van zijn toekomstige vrouw wordt de Canadese piloot Bill Forrester (Peck) naar Birma gestuurd, waar hij opvalt door roekeloosheid. Wanneer zijn vliegtuig neerstort moeten hij en twee maten weer in de beschaafde wereld zien te komen. Boeiend en intigrerend scenario van Eric Ambler, naar de roman van H.E. Bates, werkt niet helemaal, aangezien het gelijktijdig een psychologische studie en een actiefilm wil opleveren. De film werd opgenomen in Sri Lanka. Prachtige fotografie van Geoffrey Unsworth.

The Million Pound Note

1954 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Donald Neame en Ronald Neame. Met o.a. Gregory Peck, Jane Griffith, Ronald Squire, A.E. Matthews en Wilfrid Hyde-White.

Amerikaan Peck ontvangt een bankbiljet van één miljoen pond op voorwaarde dat hij het een maand lang niet mag uitgeven. Zodra het nieuws de ronde doet dat iemand zoveel geld bezit, gaan alle krediet-kranen overal stromen met als gevolg een hoop pech en ellende na die periode. Een veel te brave bewerking van het bekende komische verhaal van Mark Twain. Gesitueerd in Londen. Scenario van Jill Craigie. Camerawerk van Geoffrey Unsworth.

Pandora and the Flying Dutchman

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Albert Lewin. Met o.a. Ava Gardner, James Mason, Nigel Patrick en Sheila Sim.

In het Spaanse kustplaatsje Esperanza raakt een fatale vrouw met de onheilspellende naam Pandora (Gardner) in de ban van kapitein Hendrik van der Zee (Mason), de enige opvarende van een zeilschip. Hij blijkt de gedoemde Vliegende Hollander, die alleen door echte liefde een einde aan zijn dwaaltochten kan maken. Sfeervol drama met fraaie fotografie, in Technicolor, van cameraman Jack Cardiff (The Red Shoes). Tegenover de fijn mysterieuze, duistere Mason staat Gardner, wier belangrijkste taak eruit lijkt te bestaan mooi te wezen.

She Fell Among Thieves

-1 | Thriller

. Thriller van Clive Donner.

In het Spaanse kustplaatsje Esperanza raakt een fatale vrouw met de onheilspellende naam Pandora (Gardner) in de ban van kapitein Hendrik van der Zee (Mason), de enige opvarende van een zeilschip. Hij blijkt de gedoemde Vliegende Hollander, die alleen door echte liefde een einde aan zijn dwaaltochten kan maken. Sfeervol drama met fraaie fotografie, in Technicolor, van cameraman Jack Cardiff (The Red Shoes). Tegenover de fijn mysterieuze, duistere Mason staat Gardner, wier belangrijkste taak eruit lijkt te bestaan mooi te wezen.