Camillo Pilotto is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

La Schiava del peccato

1954 |

Italië 1954. Raffaello Matarazzo. Met o.a. Silvana Pampanini, Marcello Mastroianni, Franco Fabrizi, Camillo Pilotto en Paul Muller.

Een prostiuée geeft haar werk op om een weesje te kunnen adopteren en ontmoet dan haar vroegere minnaar, die denkt dat het zijn kind is. Door haar verleden moet ze toch van het kind afstand doen en ziet haar pas weer terug als volwassen vrouw. Deze zoveelste film van de specialist van de Italiaanse smartlap over 'verboden moederliefde' wordt zeer gehandicapt door het optreden van Pampanini, die het pathos van haar rol geen enkele overtuigingskracht kan geven.

Giuseppe Verdi

1954 | Muziek, Biografie

Italië 1954. Muziek van Rafaello Matarazzo. Met o.a. Pierre Cressoy, Anna-Maria Ferrero, Gaby André, Irene Genna en Mario del Monaco.

Op zijn sterfbed denkt de componist Verdi terug aan zijn veelbewogen leven, zijn eerste successen met zijn opera's, het verlies van vrouw en kind, zijn latere liefdes en aan zijn patriottistisch verzet tegen de Oostenrijkse overheersing in Italië, dat ook in zijn muzikale oeuvre een weerslag kreeg. Politiek verzet is een nieuw element in de gangbare componistenbiografie die bij de gratie van die historische feiten boven het genre-gemiddelde uitstijgt. Belcanto-liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de zang van beroemde stemmen.

Penne nere

1952 | Drama, Oorlogsfilm

Italië 1952. Drama van Oreste Biancoli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Marina Vlady, Guido Celano, Vera Carmi en Enzo Staiola.

Een prille liefde van twee dorpsbewoners in de Italiaanse Alpen wordt verstoord door de Tweede Wereldoorlog, als de mannen moeten vluchten voor de Duitse bezetters. Ook na de wapenstilstand blijft de verzetsgeest ongebroken en het meisje overleeft een levensgevaarlijke verwonding. Hun kind wordt na de oorlog grootgebracht in de nagedachtenis van de gevallen helden. Een zeer geromantiseerde verzetsfilm vol folkloristische elementen en met een spectaculaire confrontatie tussen Duitsers en skiënde Italianen, maar innemend door de nog jeugdige hoofdrollen.

Canal Grande

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Andrea Di Robilant. Met o.a. Maria Denis, Camillo Pilotto, Alanova, Cesco Baseggio en Fedele Gentile.

Speelt eind achttiende eeuw. De gondeliers van Venetië voelen zich bedreigd door de komst van een nieuwe stoombootdienst. De leider van de protesterende gondeliers, tevens kampioen van de Grand Canal bootrace, verschilt met zijn zoon van mening over deze modernisering. De zoon is de minnaar van een rijke, buitenlandse vrouw en verlaat zijn familie. Hij werkt als stuurman van een stoomboot om in zijn onderhoud te voorzien, en zijn vader voelt zich verraden. Wanneer deze gewond raakt bij een ongeluk, neemt de zoon de plaats van zijn vader in bij de jaarlijkse bootrace. De jongeman wint de race en trouwt met een meisje uit de buurt, zodat de relatie met zijn vader zich weer herstelt. Een eenvoudige vertelling over het conflict tussen vooruitgang en traditie. De bootrace is gedeeltelijk in kleur opgenomen.

Rossini

1942 | Biografie, Muziek

Italië 1942. Biografie van Mario Bonnard. Met o.a. Nino Besozzi, Paola Barbara, Camillo Pilotto en Paolo Stoppa.

Uitstekende film over leven en werk van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini (1792-1868), die een moeilijke periode doormaakte toen zijn vrouw, Isabella Colbran (Barbara), de ster van zijn opera's, haar stem kwijt was. Besozzi is een heel geloofwaardige Rossini.

La vita torna

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Pier Luigi Faraldo. Met o.a. Erzsi Simor, Paola Borboni, Tullio Carminati en Camillo Pilotto.

Een bekende acteur gaat met pensioen, gedesillusioneerd en teleurgesteld in het leven. Hij ontmoet een meisje en ontdekt in haar een groot natuurtalent. Geleidelijk brengt hij haar de technieken van het acteren bij. In ruil daarvoor krijgt hij weer zin in het leven.

Cuori nella tormenta

1941 | Romantiek

Italië 1941. Romantiek van Carlo Campogalliani. Met o.a. Camillo Pilotto en Silvia Manto.

Een jonge pilote verliest de macht over haar machine, maar nadat ze is neergestort wordt ze gered door een man. Langzaam maar zeker wordt haar redder verliefd op haar en hij gaat bezitterig en jaloers doen.

La figlia del Corsaro Verde

1940 | Avonturenfilm

Italië 1940. Avonturenfilm van Enrico Guazzoni. Met o.a. Doris Duranti, Camillo Pilotto, Mariella Lotti en Fosco Giachetti.

Fascinerende mantel-en-degenfilm. Vrouwelijke zeeroverskapitein, dochter van een beruchte piraat, overvalt met haar mannen Spaanse kolonies en nederzettingen. Avontuur en romantiek op volle zee.

La Peccatrice

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Amleto Palmeri. Met o.a. Paola Barbara, Vittorio De Sica, Fosco Giachetti, Umberto Melnati en Bella Starace Sainati.

Een vrouw is door een ongelukkige liefde op drift geraakt en heeft zich net weer opgewerkt tot serveerster als ze haar oude vlam terugziet. Hij herkent haar niet, zodat ze kan constateren hoezeer ze zich destijds op hem verkeken heeft. Deze interessante film van Palmeri (die een jaar later zou overlijden) heeft voor de toenmalige Italiaanse cinema een ongewoon psychologisch realisme - dank zij scenario van Luigi Chiarini - hoewel ook de aankleding en lokaties een bijzondere onopgesmuktheid hebben die het neo-realisme al enigszins aankondigt.

L'albergo degli assenti

1939 | Drama, Misdaad

Italië 1939. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Paola Barbara, Camillo Pilotto en Carla Candiani.

Het dienstmeisje van een rijke Amerikaanse vrouw wordt per ongeluk ontvoerd, omdat haar kidnappers haar voor de Amerikaanse aanzien. De gouvernante en de verloofde van de rijke Amerikaanse proberen haar op te sporen, en ontdekken een organisatie die ongewenste familieleden ontvoert en ze in een mysterieus hotel gevangen zet. Het jonge paar haalt de aanvankelijk nog wat aarzelende politie over tot het doen van een inval om de organisatie te ontmantelen. Vaardige regie van Matarazzo.

Abuna messias

1939 | Avonturenfilm

Italië 1939. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Camillo Pilotto, Mario Ferrari en Enrico Glori.

Een uitzonderlijk goed gemaakte film met subliem camerawerk, schitterende locaties en een paar prima acteurs. Eind 19e eeuw heeft kardinaal Massaia in Abessini[KA3]e (het tegenwoordige Ethiopië) een harde dobber aan de Arabieren en de inheemse bevolking. De film geeft een beeld van zijn moed, doorzettingsvermogen en vastberadenheid om het christendom te verspreiden in dat noordoostelijke deel van Afrika. Een goed gedramatiseerde biografie van een missionaris. Won in 1939 de Mussolini-prijs op het Festival van Venetië.

Giuseppe Verdi

1938 | Biografie, Muziek

Italië 1938. Biografie van Carmine Gallone. Met o.a. Fosco Giachetti, Gaby Morlay, Germana Paolieri en Camillo Pilotto.

Dichter en dramaturg Carmine Gallone sloeg aan het scenarioschrijven en regisseerde later zo'n twintig zwijgende films. Gallone werkte het grootste deel van de tijd in het buitenland, in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Na zijn terugkeer in Italië in de jaren 1930 was deze film een van zijn eerste projecten. Het gaat over het leven van een bekende 19e-eeuwse Italiaanse opera-componist, van de bescheiden start tot zijn reis naar Milaan om aan het conservatorium te studeren. Van zijn onbeduidende eerste composities tot het applaus. Ook zijn liefdesleven komt aan de orde. Volop operamuziek en liederen. Giachetti is vrij overtuigend in de titelrol. De regie is gewoontjes maar over het geheel genomen is het een heel aardige film.

Scipione l'Africano

1937 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1937. Historische film van Carmine Gallone. Met o.a. Francesca Braggiotti, Annibale Ninchi, Memo Benassi, Camillo Pilotto en Carlo Ninchi.

Een groots opgezette film over de historische slag aan de Trebia in 204 v.C. Later rukt consul Scipio met zijn leger op naar Carthago, maar opnieuw vindt hij Hannibal tegenover zich, als verdediger van de versterkte stad. Schitterende fotografie en prachtige actiescènes in deze uitstekend geregisseerde en fraai geproduceerde film. Het scenario is van Camillo Marriani dell'Anguillara en Sebastiano a Luciani.

L'anonima Roylott

1936 | Mysterie, Misdaad

Italië 1936. Mysterie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Giulio Donadio, Isa Pola, Romano Calò en Camillo Pilotto.

Gesitueerd in Amerika, waar de chemische firma Roylott Company winst weet te behalen uit de patenten van jonge, onervaren wetenschappers, ondanks de belofte de meeropbrengst van deze ontdekkingen te delen. Maar het bedrijf houdt zich niet aan deze belofte en op een dag worden de eigenaren, twee broers, dood gevonden. De advokaat van de twee oneerlijke slachtoffers wordt onterecht beschuldigd van de moord, en zal misschien de doodstraf krijgen. Spanning en vaart zijn behoorlijk en goed uitgewerkt in dit prima mysterie met een moreel tintje.

Lorenzino de Midici

1935 | Historische film

Italië 1935. Historische film van Guido Brignone. Met o.a. Alessandro Moissi, Camillo Pilotto en Germana Paolieri.

De schitterende stad Florence gedurende de regering van Lorenzo de Medici, de beschermheer van de kunst, die leefde van 1449 tot 1492. Lorenzo en leden van het hof vrezen dat zijn tirannieke neef hertog Alessandro zijn oog heeft laten vallen op Lorenzo`s vrouw Bianca Strozzi (Paolieri). Zij beramen een komplot om de hertog te doden, maar de moord lost de politieke problemen niet op. De bevolking komt in opstand en Lorenzo moet Florence ontvluchten. Mooie kostuums, decors en camerawerk, filmisch gezien een goede produktie. Echter het acteren is matig en het scenario rommelig.

Tempo massimo

1934 | Komedie

Italië 1934. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Vittorio De Sica, Anna Magnani, Milly en Camillo Pilotto.

Een knappe, rijke jongeman ontfermt zich over een jonge, gracieuze parachutiste die in het Comomeer, op de grens van Italië en Zwitserland, is geland. De verrukkelijke vrouw is een avontuurlijk type en de weinig sportieve jongeman probeert haar in alles te evenaren, om zo haar liefde te winnen. Een dolle afdaling op de ski's wordt hem bijna fataal. Een middelmatige komedie met een buitengewoon charmante De Sica.