Brahim Tsaki

Regisseur

Brahim Tsaki is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les enfants des néons

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Brahim Tsaki. Met o.a. Fanny Bastien, Rachid Ferrache, Roumedienne Belrasi en Béatrice Zeitoun.

De twintigjarige Djamel woont met zijn doofstomme en enkele jaren oudere vriend Brahim in een groot gebouw in de een of andere voorstad. Ze hebben zo'n hechte vriendschap en ze kennen elkaar al zo lang dat ze elkaar altijd meteen begrijpen aan de hand van een gebaar of zelfs maar een blik. Verder leven ze van de verkoop van oude metalen. Hun mooie vriendschap wordt echter verstoord door Claude, een Frans meisje waarop Djamel verliefd wordt. De film is niet echt dramatisch en loopt niet lekker omdat het scenario slap en warrig is en omdat de psychologische beschrijvingen van de personages nogal summier zijn. De regisseur beschrijft echter op een scherpzinnige manier het nogal deprimerende voorstadwereldje waarin de jongens leven.

Les Enfants du vent: Oeufs cuits

1980 | Familiefilm, Documentaire

Algerije 1980. Familiefilm van Brahim Tsaki. Met o.a. Djamel Youbi en Boualem Bennani.

Geen film voor maar over kinderen in Algerije, onderverdeeld in drie korte films die niet erg vrolijk zijn. In deel I: LES OEUFS CUITS, probeert Yaouled te overleven door eieren te verkopen, terwijl zijn vader langzamerhand ten onder gaat aan waanzin en dronkenschap. In deel II: LA BOITE DANS LE DESERT, kijkt een kind naar de televisie vlakbij een aardolieraffinaderij. In deel III: DJAMEL AU PAYS DES IMAGES, beschrijft een kind een groep dorpskinderen die van afvalmateriaal speelgoed proberen te maken. Geen dialogen, slechts het geluid van de stad, de wind in het dal en in de woestijn, en een lied. Niettemin straalt er uit het geheel een geweldig vertrouwen in de toekomst.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brahim Tsaki op televisie komt.

Reageer