Gudrun Geier

Acteur

Gudrun Geier is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Glut

1983 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland/Zwitserland 1983. Drama van Thomas Koerfer. Met o.a. Armin Müller-Stahl, Katharina Thalbach, Matthias Habich, Krystina Janda en Thomas Lücking.

Een Zwitserse wapenfabrikant levert tijdens WO II zowel aan eigen als aan de Duitse legers. Niettemin wordt hij beschouwd als een patriot. Als troost voor zijn weinig rooskleurig gezinsleven neemt hij een Poolse vluchtelinge in huis die de eenzaamheid van de enige zoon verlicht. Als die twee een Poolse soldaat laten onderduiken, leidt persoonsverwarring tot een drama voor de industrieel. Deze inhoudelijk interessante film over het Zwitsers profijtbeginsel wordt onnodig zwaar gemaakt door een pessimistische randvertelling als junior 40 jaar later het evenbeeld van zijn vader is geworden.

Schilten - Mit dem Nebel davongekommen

1979 | Drama

Zwitserland 1979. Drama van Beat Kuert. Met o.a. Michael Maassen, Gudrun Geier, Norbert Schwientek, Kaarina Schenk en Rudolf Ruf.

Deze bekroonde tv-film gaat over jonge leraar Maassen, die in een door god verlaten oord in het kanton Aargau terechtkomt en ontdekt dat hij levend begraven is. Zijn strijd om het sinistere dorp en de zwijgzame bewoners tot leven te wekken moet hij aan het eind opgeven. Een allegorie over de Zwitserse vallei-geest en oogklepperige kleinburgerlijkheid, die goed bedoeld is, maar zeker niet door iedereen begrepen zal worden. Wie op vermaak uit is, zal gauw van kanaal wisselen. Regisseur Beat bewerkte met zijn hoofdrol Maassen de roman Schilten van Hermann Burger. Achter de camera stonden Markus Fischer en Hansueli Schenkel. We denken dat er een sterker middel voor nodig is om de Zwitsers wakker te schudden en van hun kleingeestigheid te bevrijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gudrun Geier op televisie komt.

Reageer