Ann Todd: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Maigret: The Patience of Maigret

1992 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1992. Mysterie van James Cellan Jones. Met o.a. Michael Gambon, Ciaran Madden, Geoffrey Hutchings, Jack Galloway en James Larkin.

Piloot-aflevering van zes-delige reeks naar Maigret-verhalen van Georges Simenon. Peacock speelt de verlamde gangster Palmari waarvan Gambon als Maigret weet dat hij het meesterbrein is achter de overvallen op een aantal juweliers maar hij kan niet genoeg bewijzen voor een veroordeling vinden. Tot Palmari dood wordt aangetroffen op zijn flat. Deze pilot is gebaseerd op in 1965 gepubliceerde La patience de Maigret. Innemende vertolking van Gambon. Op locatie in Boedapest geschoten, dat efficiënt doorgaat voor het Parijs van de jaren 195O-1960 met Gitanes, Citroëns en accordeoncafés.

The McGuffin

1985 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1985. Thriller van Colin Bucksey. Met o.a. Charles Dance, Ritza Brown, Francis Matthews, Brian Glover en Phyllis Logan.

Een verwarrend, kronkelig verhaal over filmcriticus Dance, die door zijn nieuwsgierigheid naar het doen en laten van zijn buren betrokken wordt bij moord en doodslag. Begint goed, maar zakt al gauw af. Een hommage aan Hitchcock in het algemeen en aan REAR WINDOW in het bijzonder.

Hitchcock, Il Brivido del Genio

1985 | Documentaire, Biografie

Italië 1985. Documentaire van Francesco Bortolino. Met o.a. Claudio Masenza, Patricia Hitchcock, Anne Baxter, Joan Fontaine en Judith Anderson.

Deze 16 mm-documentaire over een van de grootste filmregisseurs zit zo slecht in elkaar, met weerzinwekkende reprodukties van oude filmfragmenten, dat Hitchcock door de grond zou gaan als hij daar niet reeds in lag. De driedelige voor de Italiaanse televisie gemaakte documentaire is bedoeld als ode aan de meester van de suspense, maar is een belediging voor zijn nagedachtenis en een misselijkmakende commentator als Donald Spoto, schrijver van de omstreden Hitchcock-biografie Dark Side of a Genius, maakt het nog erger. Alleen Noiret en Fontaine zorgen voor kostelijke interviews.

Ingrid

1984 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1984. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Liv Ullmann, Colleen Dewhurst, José Ferrer, Greta Danielsson en Bengt Forslund.

Een gedetailleerde biografie van Ingrid Bergman (1915-1982), waarin gebruik gemaakt wordt van privé-films om haar jeugdjaren op te roepen. Haar carrière volgen we vanaf haar prille debuut in 1934, over haar verovering van Hollywood, tot ze in ongenade viel toen ze een relatie begon met Roberto Rossellini. Er volgde een ware haatcampagne, maar toen ze in 1956 terugkeerde naar Hollywood beleefde ze opnieuw triomfen. Het geheel wordt geïllustreerd met fragmenten uit haar succesfilms, zoals CASABLANCA, GASLIGHT, THE BELLS OF ST. MARY'S, JOAN OF ARC, haar Italiaanse periode, ANASTASIA, INN OF THE SIXTH HAPPINESS, CACTUS FLOWER, HERFSTSONATE en haar laatste triomf als Golda Meir in A WOMAN CALLED GOLDA. Mensen die met haar gewerkt hebben vertellen over hun ervaring. Het is allemaal erg oppervlakkig en in hun scenario vertellen Feldman en Suzette Winter niets dat de fans nog niet weten. Barbara Glazer monteerde alles tot een vlot geheel. Nieuw beeldmateriaal is van Antonio Climati, Tony Forsberg, Lee Kenower en Terry Maher.

The Human Factor

1979 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Thriller van Otto Preminger. Met o.a. Nicol Williamson, Richard Attenborough, John Gielgud, Iman en Joop Doderer.

Dat deze verfilming van de gelijknamige spionagethriller van Graham Greene oogt als een knullige televisiefilm heeft misschien vooral budgettaire oorzaken. Toch is het opmerkelijk dat de bekwame acteurs, regisseur en scenarist (Tom Stoppard, van onder andere Brazil en Shakespeare in Love) er niet wat meer van wisten te maken. Wellicht is het Greenes schuld: zijn kritische koudeoorlogsverhaal is met opzet gespeend van ieder spektakel. Als voormalig MI6-spion wilde de schrijver het vak zo realistisch mogelijk voorstellen, zonder James Bond-heroïek. Toch zei hij na het zien van de film blij te zijn dat Preminger zich nooit aan andere boeken van hem had gewaagd.

The Fiend

1972 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Ann Todd, Patrick Magee, Tony Beckley, Madeline Hinde en Percy Herbert.

Terwijl moeder haar huis openstelt voor een excentrieke en niet ongevaarlijke religieuze sekte, zwerft zoonlief door Londen en vermoordt prostituees. Een kruisverpleegster die moeder verzorgt, doet alarmerende ontdekkingen. Teleurstellende horror- thriller, die als motivatie voor alle ellende enkele als Freudiaans te bestempelen flashbacks aandraagt, en zich verder tot lange reeksen close-ups bepaalt.

Ninety Degrees in the Shade

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Tsjechoslowakije 1964. Drama van Jiri Weiss. Met o.a. Anne Heywood, James Booth, Donald Wolfit en Ann Todd.

Een bombastisch gegeven over Heywood die in een levensmiddelenzaak werkt en daar van diefstal wordt beschuldigd; doorschoten met hartstochtelijke liefdesperikelen.

El Hijo del Capitan Blood

1962 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van Tullio Demicheli. Met o.a. Sean Flynn, Ann Todd, Alessandra Panaro en John Kitzmiller.

Alleen van enig belang omdat Errol Flynns vijfentwintigjarige zoon de rol speelt van de zoon van de man die Errol in CAPTAIN BLOOD (1935) uitbeeldde en omdat Ann Todd schittert als de moeder van de jongen (Olivia de Havillands rol in de oorspronkelijke film). Verder lopende band-werk. Sean verdween, na nog een paar films te hebben gemaakt, in Vietnam, en er werd nooit meer iets van hem gehoord. Opgenomen in Spanje, naar het script van de Amerikaan Casey Robinson.

Taste of Fear

1961 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Seth Holt. Met o.a. Christopher Lee, Susan Strasberg, Ann Todd, Ronald Lewis en John Serret.

Een goede thriller over een meisje dat denkt dat mensen haar met opzet krankzinnig willen maken.

Time Without Pity

1956 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1956. Thriller van Joseph Losey. Met o.a. Michael Redgrave, Ann Todd, Peter Cushing, Leo McKern en Alec McGowan.

Dronkelap Redgrave laat zijn glas staan, als zijn zoon de strop dreigt te krijgen voor een moord, waarvan hij overtuigd is dat hij die nimmer begaan heeft. Hij gaat achter de waarheid aan en weet de onderste steen boven te krijgen. Een boeiend en spannend psychologisch drama met als minpuntje dat er soms te veel dialoog is. Een mijlpaal in de Britse film. Ben Barzman schreef het scenario naar het toneelstuk Someone Waiting van Emlyn Williams. Camerawerk van Freddi Francis.

The Green Scarf

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van George More O'Ferrall. Met o.a. Michael Redgrave, Ann Todd, Kieron Moore en Leo Genn.

Een verhaal rijk aan verbeeldingskracht over een blinde man die wordt beschuldigd van moord en wordt verdedigd door een advocaat op leeftijd. Speelt in Parijs.

The Sound Barrier

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van David Lean. Met o.a. Ralph Richardson, Ann Todd, Nigel Patrick, John Justin en Dinah Sheridan.

Een eersteklas verhaal in documentaire stijl gemaakt over de allereerste tijd van straalvliegtuigen en de mannen die ze moesten testen. Met name Richardson is goed.

The Passionate Friends

1949 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van David Lean. Met o.a. Ann Todd, Trevor Howard, Claude Rains, Betty Ann Davies en Isabel Dean.

Een voorspelbare driehoeksverhouding in de betere kringen, versterkt door een goede rolbezetting en Leans vakmanschap. Gebaseerd op een verhaal van H. G. Wells door Eric Ambler tot scenario verwerkt. Camerawerk van Guy Green.

Madeleine

1949 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Misdaad van David Lean. Met o.a. Ann Todd, Leslie Banks, Elizabeth Sellars, Ivor Barnard en Norman Wooland.

'It wasn´t really my cup of tea,´ zei regisseur Lean over zijn speelfilm Madeleine. Toegegeven, het was een mooie 'real-life story´ (over ene Madeleine Smith die in het Glasgow van 1857 haar Franse lover Pierre Emile L´Anglier om zeep bracht), maar hij had er niks mee. Sterker nog, als zijn toenmalige echtgenote (en hoofdrolspeelster) Ann Todd er niet voor warm was gelopen, was hij nooit aan het project begonnen. Toch is Madeleine een aardige speelfilm geworden. Lean liet in het midden of Madeleine de moord heeft gepleegd, wat de spanning & diepgang van het verhaal ten goede komt. Een paar scènes (een dansje van Madeleine & L´Anglier en de smadelijke 'boeteprocessie´ naar de rechtbank) doen denken aan Leans latere werk Ryan´s Daughter en A Passage to India.

So Evil My Love

1948 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Lewis Allen. Met o.a. Ray Milland, Ann Todd, Geraldine Fitzgerald, Leo G. Carroll en Raymond Huntley.

Een schitterend verslag van corruptie. Booswicht Milland sleept de onschuldige Todd mee in oplichterij ten koste van Fitzgerald.

The Paradine Case

1947 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1947. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Gregory Peck, Ann Todd, Charles Laughton, Charles Coburn en Ethel Barrymore.

Jonge advocaat Peck neemt de verdediging op zich van de van moord op haar man beschuldigde Valli. Hoe meer hij te weten komt over haar zaak, hoe meer hij naar haar toe groeit. Ze worden verliefd op elkaar, een emotie waarvoor geen plaats is in de rechtszaal. Knap in elkaar gezet rechtbankdrama, op de unieke Hitchcock-manier gefilmd, vol levendige, diepgaande dialogen. David O. Selznick schreef met Alma Reville en James Bridie het scenario, zich baserend op de roman van Robert Hichens. Over de hele lijn uitstekend spel, maar vooral Laughton als rechter is grandioos. Cameraman Lee Garmes zorgde voor enkele visueel stijlvolle stukjes film. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Franz Waxman. Speelt zich af in Engeland.

Homesteaders of Paradise Valley

1947 | Western

Verenigde Staten 1947. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Allan Lane, Bobby Blake, Martha Wentworth, Ann Todd en Gene Stutenroth.

Red Ryder komt opnieuw in actie. Dit is een middelmatige aflevering uit Lane's serie, die overigens van hoog niveau was. Zie verder: Red Ryder-serie.

The Jolson Story

1946 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1946. Drama van Alfred E. Green. Met o.a. Larry Parks, Evelyn Keyes, William Demarest, Bill Goodwin en Ludwig Donath.

Een gladde biografie over de grootste zanger aller tijden, Al Jolson, met Parks die er helemaal tegenaan gaat. Een vlotte revuester klimt op in de wereld van de showbusiness. Liedjes: 'Swanee', 'April Showers', 'Mammy' enzovoort, door Jolson zelf gezongen. Morris Stoloff kreeg een Oscar voor zijn muziek. Later naar 70m opgeblazen voor een nieuwe versie in de jaren zestig.

Gaiety George

1946 | Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1946. Biografie van George King. Met o.a. Richard Greene, Ann Todd, Peter Graves, Hazel Court en Leni Lynn.

Lauwe muzikale biografie over de loopbaan van de Ierse impresario George Howard in de Londense theaterwereld in het begin van de twintigste eeuw. Ook bekend als SHOWTIME.

Daybreak

1946 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Compton Bennett. Met o.a. Eric Portman, Ann Todd, Maxwell Reed, Bill Owen en Jane Hylton.

Somber verhaal over jong stel dat in een woonboot leeft, met overspel dat voor alle betrokkenen traumatische gevolgen heeft.

The Seventh Veil

1945 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1945. Drama van Compton Bennett. Met o.a. James Mason, Ann Todd, Herbert Lom, Hugh McDermott en Albert Lieven.

Wanneer concert pianiste Todd de handen verbrandt, verliest ze alle levenslust. Dankzij de hulp van psychiater Lom en de liefde van Mason zal ze haar zelfvertrouwen terugwinnen. Sterk melodrama, uitmuntend vertolkt door de hoofdrollen. Film groeide uit tot een van de populairste Britse prenten van de jaren 1940- 50. Al komt hij meermaals gevaarlijk dicht bij de rand van het kitscherige, toch gaat hij nergens te ver. Het scenario van Muriel en Sydney Box werd terecht bekroond met een Oscar.

Pride of the Marines

1945 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Drama van Delmer Davis en Delmer Daves. Met o.a. John Garfield, Eleanor Parker, Dane Clark, John Ridgely en Rosemary DeCamp.

Groepsoptreden van Warner-acteurs en -actrices komt dit waar- gebeurd verhaal ten goede over een marinier die blind werd na een Japanse aanval, met Garfield als de gewonde Al Schmid en Clark als zijn sympthieke slapie.

Perfect Strangers

1945 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Alexander Korda. Met o.a. Robert Donat, Deborah Kerr, Glynis Johns, Ann Todd en Roland Culver.

Donat en Kerr zijn sprankelend in dit verhaal over een saai echtpaar dat door WO II van elkaar gescheiden raakt en beiden een verjonging ondergaan door een oorlogsromance. Johns is puntig als Kerrs militaire vriend. De Amerikaanse titel luidt VACATION FROM MARRIAGE en is tien minuten korter.

Ships With Wings

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Sergei Nolbandov. Met o.a. John Clements, Ann Todd, Leslie Banks, Hugh Williams en Michael Wilding.

Een doortastende, vaderlandslievende WO II-film die de Britse soldaat op z'n best toont, ondanks momentjes waarin hij de discipline vergeet.

Remember the Day

1941 | Historische film, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Historische film van Henry King. Met o.a. Claudette Colbert, John Payne, John Shepperd, (Shepperd Strudwick) en Ann B. Todd.

Sentimentele reeks terugblikken op de dagen vòòr WO I in Amerika, met fijne rollen van Colbert en Payne als verliefde onderwijzeres en onderwijzer.

Danny Boy

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van Oswald Mitchell. Met o.a. Ann Todd, Wilfrid Lawson, John Warwick, David Farrar en Grant Tyler.

Ongelooflijke tearjerker over een Broadway-sterretje dat op zoek is naar haar lang verloren man en zoontje die zij voor haar carrière in de steek had gelaten. Vader en zoon zijn om aan de kost te komen straatzanger geworden. Moeizaam verhaal, opgeluisterd door aardige muziek. Scenario van de regisseur en A. Barr-Carson.

Poison Pen

1939 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1939. Drama van Paul Stein. Met o.a. Flora Robson, Ann Todd, Reginald Tate, Edward Chapman en Robert Newton.

De schrijver van boosaardige, anonieme brieven blijkt de zuster van de predikant te zijn, een aardige oude vrijster. Deze knappe, kleine routinefilm levert ook nog kritiek op de Engelse plattelandsmaatschappij. De idyllische dorpsgemeenschap wordt afgeschilderd als verscheurd door afgunst en ontevredenheid.

Intermezzo

1939 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Drama van Gregory Ratoff. Met o.a. Leslie Howard, Ingrid Bergman, Edna Best, Cecil Kellaway en John Halliday.

De Amerikaanse verfilming (en Bergmans eerste Engelstalige film) van Molanders gelijknamige, maar langere film uit 1936. Het betreft een liefdesgeschiedenis en gaat over een bekende, getrouwde violist, die een verhouding krijgt met zijn muzikale proteg[KA1]ee. De moraal van die tijd speelt wellicht de grootste rol: hij houdt van haar, maar uit fatsoen keert hij terug naar zijn gezin. Verder bevat de film de welluidende romantische muziek van Robert Henning en Heinz Provost. Ook bekend als ESCAPE TO HAPPINESS. Nog tweemaal (officieus) verfilmd: Als INTERLUDE in 1957 en als HONEYSUCKLE ROSE in 1968. George O'Neil bewerkte een verhaal van Gösta Stevens en Gustaf Molander tot scenario. Het camerawerk deed Gregg Toland.

South Riding

1938 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1938. Drama van Victor Saville. Met o.a. Ralph Richardson, Edna Best, Edmund Gwenn, Ann Todd en John Clements.

Een genietbare Britse bewerking van Winifred Holtby's roman over politieke en persoonlijke problemen onder een groep mensen in Yorkshire. Gelijkmatig gefilmd, en uitstekend geacteerd door een perfecte rolbezetting. Oorspronkelijke Britse tijdsduur: 90 minuten.

Action for Slander

1938 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1938. Drama van Tim Whelan. Met o.a. Clive Brook, Ann Todd, Margaretta Scott, Arthur Margetson en Ronald Squire.

Goed verfilmd drama over de beminnelijke en uiterst Engelse cavalerie-officier Brook, die zijn leven geruïneerd waant als hij ten onrechte wordt beschuldigd van vals spel. Voornamelijk interessant vanwege de schildering van het Britse klassesysteem en door de sterke aanwezigheid van Sullivan als Brooks advocaat.

The Squeaker

1937 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Misdaad van William K. Howard. Met o.a. Edmund Lowe, Ann Todd, Robert Newton, Alistair Sim en Tamara Desni.

The Squeaker is een beruchte heler, die gevaarlijk wordt wanneer de steler weigert zich aan te passen aan zijn `prijzen`. Newton speelt zijn nieuwste slachtoffer en inspecteur Lowe begeeft zich als `stille` in de onderwereld om The Squeaker (Shaw) te ontmaskeren. Een prima thriller naar een verhaal van Edgar Wallace, met uitstekende acteurs in een competente regie.

Things to Come

1936 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1936. Sciencefiction van William Cameron Menzies. Met o.a. Raymond Massey, Ralph Richardson, Maurice Braddell, Edward Chapman en Ann Todd.

Een treffende verfilming van H.G. Wells' weergave van de toekomst. Massey is een wereldleider, Richardson een dictatoriale heerser in oorlogstijd. Afstandelijk maar steeds belangwekkend, vooral door de decors van Menzies en de levendige muziek. Er bestaan nog kopieën in de oorspronkelijke versie van 113 minuten.

The Return of Bulldog Drummond

1934 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1934. Mysterie van Walter Summers. Met o.a. Ralph Richardson, Ann Todd, Francis L. Sullivan, Claud Allister en Joyce Kennedy.

Richardson levert een schitterende prestatie als Drummond in dit feuilletonachtige verslag over de ex-legerofficier die het recht in eigenhand neemt, waarbij veel bloed vloeit om de misdaad in Engeland te stoppen door alle buitenlanders uit de weg te ruimen! Waanzinnig leuk en een openbaring voor degenen die alleen de verfijnde Britse cinema kennen.

The Ghost Train

1931 | Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1931. Komedie van Walter Forde. Met o.a. Jack Hulbert, Cicely Courtneidge, Donald Calthrop, Ann Todd en Cyril Raymond.

Een schitterende eerste geluidsversie van het gelijknamige toneelstuk van Arnold Ridley over de passagiers van een trein die in een spookstation in Cornwall vastzitten. Hulbert is een sullige detective die een bende smokkelaars in de val wil lokken. Al eerder verfilmd in 1927 als DER GEISTERZUG. Forde maakte nog een versie in 1941. Met variaties werd het verhaal gebruikt in komedies als OH MR. PORTER, THE GHOST OF ST. MICHAEL'S, BACK ROOM BOY en HOLD THAT GHOST.