Matthias Keilich

Regisseur, Scenarist

Matthias Keilich is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Auf Doktor komm raus

2010 | Komedie

Duitsland 2010. Komedie van Matthias Keilich. Met o.a. Andreas Pietschmann, Henry Hübchen en Marie Gruber.

De jonge Berlijnse dokter Jan Büchner strandt tijdens een vakantie met autopech in het dorpje Marienhagen, in the middle of nowhere. De bewoners bekommeren zich om zijn welzijn en proberen zijn oponthoud zo aangenaam mogelijk te maken, in de hoop de nieuwe dokter aan zich te binden.

Die Könige der Nutzholzgewinnung

2006 | Komedie

Duitsland 2006. Komedie van Matthias Keilich. Met o.a. Bjarne Mädel, Frank Auerbach, Steven Merting en Christina Große.

Twaalf jaar geleden ontvluchtte Krischan na een mislukte zakendeal zijn geboortedorp in het Duitse Harzgebergte. Zijn vrienden bleven achter met een schuld en zijn vriendin in verwachting. Nu is Krischan terug - met een volgend zakenplannetje. Hij wil een houthakkerswedstrijd organiseren, zoals hij die in Canada heeft gezien, om de lokale economie een lift te geven. Kan de aimabele loser het dorp weer voor zich winnen? En zijn z'n motieven eigenlijk wel zuiver? Charmante feelgoodfilm in de lijn van Britse arbeiderskomedies als The Full Monty en Brassed Off.

Nicht Fisch, nicht Fleisch

2002 | Drama

Duitsland 2002. Drama van Matthias Keilich. Met o.a. Ill-Young Kim, Ju Youn Kim, Christian Steyer, Lisa Kreuzer en Jürgen Lehmann.

Michael is Duits en voelt zich Duits. Maar het feit dat hij ooit als Koreaanse peuter werd geadopteerd en opgroeide in een dorpje in het Zwarte Woud is voor hem als jongvolwassene aanleiding voor twijfels over zijn identiteit. Michael vertrekt naar Berlijn en ontdekt een Koreaanse gemeenschap (met karaokebars) - die hem niet zomaar omarmt. Eerste lange speelfilm van regisseur Keilich is een sympathiek drama over het veranderende sociale landschap van Duitsland én culturele tradities van Korea(anse immigranten). Ill-Young Kim was een tijdje presentator van de Duitse muziekzender Viva Zwei.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthias Keilich op televisie komt.

Reageer