Antonio Ferrandis is acteur.
Er zijn 61 films gevonden.

El juego de los mensajes invisibles

1991 |

Spanje 1991. Juan Pinzas. Met o.a. María Barranco, Eusebio Poncela en Antonio Ferrandis.

Puta miseria

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Ventura Pons. Met o.a. Antonio Ferrandis, Amparo Moreno, Angel Burgos en Paco Morell.

Twee jongeren die zonder werk en geld zitten, besluiten de rijkste man uit hun dorp te ontvoeren om zodoende aan hun ellendige situatie te ontsnappen. Deze min of meer zwarte komedie over de onderontwikkeling van het platteland, is een mislukking door de middelmatigheid van het scenario en de uitvoering. Bovendien is ook de humor van geringe kwaliteit.

Jarrapellejos

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Antonio Gimenez-Rico en Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Antonio Ferrandis, Juan Diego, Lidia Bosch, Amparo Larrañaga en Joaquin Hinjosa.

In een dorp in Zuid-Spanje, La Joya, doet een dorpstiran uitsluitend waar hij zin in heeft en wat hemzelf tot voordeel strekt, inclusief verkrachtingen waarvan anderen de schuld krijgen. Een koppige jonge vrouw is echter niet gediend van zijn toenaderingen. Een onbenullig plattelandsdrama, dat als satire bedoeld is over de uiterlijk zo sophisticated lijkende bourgeoisie, maar die van binnen bedorven en corrupt is. De fotografie, de regie en het spel zijn heel slecht. Onder de overige acteurs onder meer Florina Chico, een van de beste comediènnes van de Spaanse cinema.

Biba la Banda

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Ricardo Palacios. Met o.a. Alfredo Landa, Oscar Ladoire, Fiorella Faltoyano en Antonio Ferrandis.

In de Spaanse Burgeroorlog, besluit een soldaat uit het leger van Franco omwille van zijn verloofde te deserteren. Komedie van zowel opvallende ingetogenheid als bewonderenswaardige doeltreffendheid die getuigt van de grote vakbekwaamheid die de beroemde acteur Ricardo Palacios ook als regisseur tentoonspreidt.In overige rollen onder meer Jose Sancho, Mario Pardo, Florinda Chico en Manuel Alexandre.

Romanza final

1986 | Biografie, Musical

Spanje 1986. Biografie van José María Forqué. Met o.a. José Carreras, Sydne Rome en Antonio Ferrandis.

Het leven van de tenor José Gayarre. Een biografische musical, aanvaardbaar wat betreft sfeer, miserabel wat betreft cinematografische kwaliteit.

Réquiem por un campesino español

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, Terele Pávez en Simón Andreu.

In de dagen voorafgaande aan de Spaanse burgeroorlog wordt een boer door de fascisten achtervolgd. Een afstandelijke en weinig overtuigende verfilming van de gelijknamige roman van Ramón J. Sender, uitsluitend gespeeld door Spaanse acteurs. Een commercieel succes.

Extramuros

1985 | Historische film

Spanje 1985. Historische film van Miguel Picazo. Met o.a. Carmen Maura, Mercedes Sampietro, Aurora Bautista, Assumpta Serna en Antonio Ferrandis.

Onsamenhangende intriges in een Spaans klooster aan het eind van de regeringsperiode van Philips II. Een acceptabele film, hoewel niet alle mogelijkheden die de opzet biedt goed uitgewerkt zijn. De dure rolbezetting werd gecompleteerd door Antonio Ferrandis, Manuel Alexandre en Conrado San Martín.

Sangre en el Caribe

1984 | Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1984. Avonturenfilm van Rafael Villaseñor. Met o.a. María José Cantudo, Andrés García, María Kosty en Antonio Ferrandis.

Een verliefd stel gaat samen met een vriend op zoek naar een verborgen schat. Na korte tijd ontstaat jaloezie. Deze mislukte avonturenfilm gaat prat op de nu vergeten actrices Kosty en Cantudo.

Memorias del general Escobar

1984 | Biografie, Oorlogsfilm

Spanje 1984. Biografie van José Luis Madrid. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elisa Ramírez, Luis Prendes, José Antonio Ceinos en Jesús Puente.

Het leven van generaal Antonio Escobar die, in de rang van kolonel van de Guardia Civil (Corps Spaanse Rijkspolitieagenten), in 1936 trouw bleef aan de Republikeinse Regering. Een middelmatige film en in het geheel niet overtuigend wat betreft de zogenaamde historische objectiviteit.

Vivir mañana

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van Nino Quevedo. Met o.a. Antonio Ferrandis, Mercedes Sampietro, Rafaela Aparicio en Antonio Gamero.

Als het Franco-tijdperk in Spanje voorbij is, wil een republikein zijn leven opnieuw inrichten. Een flauwe film die erg veel lijkt op VOLVER A EMPEZAR en die van dezelfde maker is als GOYA, een film die meer dan de moeite waard is.

Volver a empezar

1982 | Drama, Romantiek

Spanje 1982. Drama van José Luis Garci en José Luís Garci. Met o.a. Antonio Ferrandis, Encarna Paso, Augustin Gonzáles, Pablo Hoyo en Agustin Gonzalez.

Antonio Albajara (Ferrandis), een schrijver, die op de nominatie staat voor de Nobelprijs, keert na veertig jaar in de V.S. te hebben geleefd, voor twee dagen terug naar zijn geboorteplaats Gijon. Hij ontmoet er Elena (Paso), een oude vriendin met wie hij herinneringen ophaalt. Deze film is een gevoelig vertolkt portret, sentimenteel zonder melodramatisch te worden, van een man die, alvorens te sterven, nog één keer zijn geboortestad wil bezoeken. Eenerzijds een beetje langdradig, maar anderzijds met voldoende mooie momenten om te blijven boeien. Gonzáles scoort hoog in een schitterende bijrol als een kruiperige hoteleigenaar Gervasio Losada. De film kreeg een Oscar als Beste Buitenlands Film. Het scenario is van Ángel Llorente, regsissuer Garci, Jaime Camino en Román Gubern - de laatste twee staan niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Manuel Rojas. Mono.

Corazón de papel

1982 | Misdaad

Spanje 1982. Misdaad van Roberto Bodegas. Met o.a. Antonio Ferrandis, Patxi Andion, Ana Obregón, Héctor Alterio en Claudia Gravy.

Een verslaggever wil het bericht publiceren dat een belangrijk zakenman gewond is geraakt bij een overval op een bordeel. Een in alle opzichten mislukte film, die het werk is van een regisseur die interessante titels op zijn naam heeft staan.

Profesor eroticus

1980 | Komedie, Erotiek

Mexico/Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Antonio Ferrandis, Jorge Rivero, Silvia Aguilar en José Luis Lopéz Vázquez.

Op een seksuologie-congres volgen de vreemde voorvallen, veroorzaakt door de bijwerkingen van een geneesmiddel, elkaar op. Een onuitstaanbare en uiterst grove film.

5 2 y 2

1980 | Familiefilm

Spanje 1980. Familiefilm van Luis José Comerón. Met o.a. Lolo García, Antonio Ferrandis, Silvia Pinal en Juan Ferrara.

Op zekere dag ontmoet een verlegen kind een oude zeeman. Een afgezaagde smartlap.

Unos Granujas decentes

1979 | Komedie

Mexico/Spanje 1979. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. María Victoria, Antonio Ferrandis, Bárbara Rey en Manolo Zarzo.

Een groep nonnen moet zijn grond verdedigen tegen een uitbuiter. Een film die zich onderscheidt van de overige produkten van Mariano Ozores, maar even slecht is.

Miedo a salir de noche

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, Claudia Gravy, Tina Sáinz en Rafael Hernández.

Een man wordt steeds angstiger bij het idee 's avonds zijn huis te moeten verlaten. Een grove, didactische film; bijna een officiële proclamatie.

Una Familia decente

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Luis José Comerón. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Pilar Velázquez, Francisco Algora en Antonio Ferrandis.

In een traditionele Spaanse familie wordt een baby geboren van het zwarte ras. Zeer interessante, enigszins harde komedie, die een groter commercieel succes heeft verdiend.

Tobi

1978 | Sciencefiction

Spanje 1978. Sciencefiction van Antonio Mercero. Met o.a. Lolo García, María Casanova, Silvia Tortosa, Antonio Ferrandis en Andrés Mejutto.

De meest uiteenlopende personen vechten om een gevleugeld kind. Echt afschuwelijk, met uitzondering van een paar cinefiele grappen.

La Escopeta nacíonal

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Rafael Alonso, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis Lopez Vasquez en Mónica Randall.

Een fabrikant van elektrische voordeuropeners financiert - in de hoop zijn produkt aan de Spaanse society te kunnen slijten - een jachtpartij op het landgoed van een demente markies. Het plan loopt uit op een fiasco, omdat de ministers en prelaten voor de kleine burger slechts hoon over hebben en de feestelijkheden voor henzelf onvoorziene en pijnlijke consequenties opleveren. Deze zwarte en groteske maatschappijsatire maakt gretig gebruik van de nieuwe vrijheid sinds Franco's dood om oude rekeningen te vereffenen; helaas herkent men die opzet alléén op scenario-niveau en is de filmische uitwerking overdreven karikaturaal, met flauwe kluchtigheid en veel rumoer.

El Virgo de Visanteta

1978 | Komedie, Erotiek

Spanje 1978. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Maria Rosaria Omaggio, Antonio Ferrandis, José Sancho en Queta Claver.

Telkens wanneer zij op het punt staat te worden ontmaagd, ontvangt de jonge Valenciaanse Visanteta de bovennatuurlijke kracht, zich daartegen te verzetten. De regisseur weet de hartstocht voor de erotische film op dat moment, te combineren met de degelijke katholieke film.

Vota a gundisalvo

1977 |

Spanje 1977. Pedro Lazaga. Met o.a. Silvia Tortosa, Emilio Gutierrez Caba en Antonio Ferrandis.

Telkens wanneer zij op het punt staat te worden ontmaagd, ontvangt de jonge Valenciaanse Visanteta de bovennatuurlijke kracht, zich daartegen te verzetten. De regisseur weet de hartstocht voor de erotische film op dat moment, te combineren met de degelijke katholieke film.

La Chica del pijama amarillo

1977 | Misdaad

Italië/Spanje 1977. Misdaad van Flavio Mogherini. Met o.a. Dalila di Lazzaro, Ray Milland, Mel Ferrer, Fernando Fernán-Gómez en Michele Placido.

Er wordt een obscure misdaad gepleegd die verband houdt met een knap, in het geel gekleed meisje. Een slecht geschreven en anarchistisch gemaakte thriller, met een cast van uiteenlopende kwaliteit.

Del amor y de la muerte

1977 | Avonturenfilm, Erotiek, Komedie

Spanje 1977. Avonturenfilm van Antonio Giménez Rico en Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Amparo Muñoz, La Polaca, Simón Andreu, Antonio Ferrandis en Pedro Mari Sánchez.

In de middeleeuwen ontstaat een verboden liefde tussen twee jonge mensen. Een zodanig lompe film dat de erin voorkomende seks- en geweldsscènes grotesk overkomen.

Retrato de familia

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Antonio Giménez-Rico. Met o.a. Antonio Ferrandis, Amparo Soler Leal, Mónica Randall, Miguel Bosé en Mirta Miller.

Het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog in een stad binnen de Franquistische zone met alle gevolgen vandien. Een vervelende film die een absoluut gebrek aan houvast heeft.

Parranda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Gonzalo Suárez. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Luis Gómez, Fernando Fernán-Gómez en Charo López.

Een feestdag uit het leven van drie armzalige Asturische mijnwerkers in de negentiende eeuw. Een onnauwkeurige en weinig overtuigende film van schrijver-regisseur Suárez, die het midden houdt tussen een fantastische fabel en een surrealistische vertelling.

La Promesa

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Ángel del Pozo. Met o.a. Carmen Sevilla, Manolo Otero, Juan Luis Galiardo, Antonio Ferrandis en Mabel Escaño.

Een behoorlijk rijpe prostituée op het platteland roept allerhande hartstochten op. Een vervelende en afgezaagde film.

Gusanos de seda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Francisco Rodríguez. Met o.a. Esperanza Roy, Antonio Ferrandis, Alfredo Mayo en Florinda Chico.

In het Spanje van 1936 valt een mooie maar achterlijke vrouw ten prooi aan allerlei soorten manipulaties. De tweede speelfilm van de regisseur Francisco Rodríguez, die - gespeend van ieder talent - het onderwerp van een aantal nieuwe interpretatiemogelijkheden wilde voorzien.

El Hombre que supo amar

1976 | Biografie

Spanje 1976. Biografie van Miguel Picazo. Met o.a. Timothy Dalton, Antonio Ferrandis, Jonathan Burn en José María Prada.

Het leven van Juan Ciudad, later heilig verklaard onder de naam San Juan de Dios. Een lofwaardige film, die de religie aansnijdt vanuit een optiek die zich sterk onderscheidt van die van de Spaanse cinema uit de jaren vijftig. Toch behaalde hij maar weinig commercieel succes. Interessant vanwege Dalton, de latere James Bond.

El Calor de la llama

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elli MacClure, Pedro Mari Sánchez en Antonio Mayans.

Een man op rijpere leeftijd verlangt hevig naar een jong en aantrekkelijk meisje. Een erotisch, slecht geregisseerd drama met een middelmatig scenario.

Yo soy fulana de tal

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez en Florinda Chico.

Een dorpsmeisje vertelt hoe zij prostituée is geworden. Een sympathieke, geestige komedie, een van de weinige geslaagde werken van deze regisseur.

Los Pecados de una chica casi decente

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, Alfredo Landa, Antonio Ferrandis en Joaquín Roa.

De verschillende gedaanteverwisselingen van een Italiaanse priester. De onmogelijke Mariano Ozores laat voor deze keer zijn Spaanse milieu achter zich, maar daarmee wordt de film zeker niet acceptabeler.

Leonor

1975 |

1975. Juan Luis Buñuel. Met o.a. Antonio Ferrandis, Ornella Muti, Michel Piccoli en Liv Ullmann.

De verschillende gedaanteverwisselingen van een Italiaanse priester. De onmogelijke Mariano Ozores laat voor deze keer zijn Spaanse milieu achter zich, maar daarmee wordt de film zeker niet acceptabeler.

La Mujer es cosa de hombres

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Jesús Yagüe. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis en Rafael Hernández.

Drie mannen spreken met elkaar af dat zij er dezelfde minnares op na zullen houden. Een goed verhaal, niet besteed aan de regisseur en de vertolkers.

La Casa Grande

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Francisco Rodríguez. Met o.a. Antonio Ferrandis, Maribel Martín, Juan Diego en Fernando Sánchez Polack.

In het naoorlogse Spanje probeert een invloedrijke dorpsbewoner van zijn bevoorrechte positie gebruik te maken om een jong meisje te verleiden. Een zeer slechte film die tot doel heeft een dubbele politieke lezing te geven.

L' Education amoureuse de Valentin

1975 | Komedie

Frankrijk/Spanje/Duitsland 1975. Komedie van Jean Lhote. Met o.a. Paul Meurisse, Bernard Menez, Gila von Weitershausen, Michel Robin en Maria-Luise Ponte.

Gerant van een sjiek hotel maakt zich zorgen over de geremdheid van zijn zoon en weet hem tot een huwelijk met een al even timide meisje te brengen, zonder dat het gebrek aan doortastendheid daarmee wordt opgeheven. Door een misverstand gaat de vader in plaats van de zoon op huwelijksreis met zijn schoondochter, maar de baby die negen maanden later geboren wordt geeft de echtgenoot eindelijk zelfvertrouwen. Het vermakelijke scenario blijft in de uitwerking al te zeer steken in oppervlakkigheden, alsof de regisseur niet weet wat hij met (eigen) stof aan moet. De vader is bij Meurisse in goede handen en de titelrol is een welkome variant op de vaste rokkenjagersrol van Menez, maar zijn naïeve remmingen worden nooit aannemelijk.

Jo, papá

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Jaime de Armiñán. Met o.a. Ana Belén, Antonio Ferrandis, Amparo Soler Leal, José María Flotats en Fernando Fernán-Gómez.

Een ex-strijder uit de tijd van Franco roept de oorlogsdagen in zijn herinnering terug...Een belachelijke film, waarin wordt geprobeerd de verschillende politieke keuzes tot elkaar te brengen, waarbij de meest extreme keuzes uitgezonderd zijn.

Y el prójimo?

1974 |

Spanje 1974. Ángel del Pozo. Met o.a. Fernando Rey, Geraldine Chaplin, Julián Mateos, Antonio Ferrandis en Mabel Karr.

In een ziekenhuis wordt een harttransplantatie voorbereid. Deze middelmatige film met een geheel Spaanse cast betekende het regie-debuut van de acteur Del Pozo.

Soltero y padre en la vida

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. José Sacristán, Antonio Ferrandis en Florinda Chico.

Een jongen heeft een kind bij een mooie buitenlandse vrouw. In één woord afschuwelijk.

Sex o no sex

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Julio Diamante. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sacristán, Antonio Ferrandis, José Vivó en Agata Lys.

Een man is bezeten van seks. Een waardeloze poging om de erotische obsessie van onze samenleving commercieel uit te buiten.

Mi mujer es muy decente, dentro de lo que cabe

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Antonio Drove. Met o.a. Conchita Velasco, José Sacristán, María Luisa San José en Antonio Ferrandis.

Een man heeft twee obsessies: vrouwen en vogels. Een zeer middelmatige komedie, waarmee Antonio Drove een stap terug heeft gedaan na zijn veelbelovende TOCATA Y FUGA DE LOLITA.

Léonor

1974 | Romantiek, Horror

Frankrijk/Spanje/Italië 1974. Romantiek van Juan Luis Buñuel. Met o.a. Liv Ullmann, Michel Piccoli, Ornella Muti, Antonio Ferrandis en Ángel del Pozo.

Een middeleeuwse ridder verliest zijn vrouw en kan haar ondanks een tweede huwelijk en kinderen niet vergeten. Na tien jaar ontmoet hij haar spook. Dit gruwelsprookje van liefde over de dood heen kreeg een onvoldoende tekening van de barre en mystieke tijd, waardoor de sterke hoofdrollen in een vacuüm blijven. Het regietalent van Buñuel jr blijft opnieuw achter bij zijn werk als scenario-schrijver.

Los Nuevos españoles

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis, Manolo Zarzo en Amparo Soler Leal.

Nadat een Madrileense verzekeringsmaatschappij is opgekocht door een Amerikaanse multinational, moeten de medewerkers zich aanpassen aan de mentaliteit van hun nieuwe eigenaars. De beste film van Bodegas met een even sarcastisch als vermakelijk verhaal, een fantastische rolbezetting en een scherp gevoel voor observatie.

El Amor del capitán Brando

1974 | Drama, Romantiek

Spanje 1974. Drama van Jaime de Armiñan. Met o.a. Ana Belen, Fernando Fernán Gómez, Jaime Gamboa en Antonio Ferrandis.

In een achtergebleven dorpje in Castilië ontstaat een driehoeksverhouding tussen een onderwijzeres, een oude republikein en een twaalfjarig kind. De volstrekte eenvoud en de afwezigheid van intellectualisme, hebben de film tot een zeer groot commercieel succes gemaakt.

Qué noche de bodas, chicas!

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Mónica Randall, Ricardo Merino, Antonio Ferrandis en Pedro Osinaga.

Een pasgetrouwde vrouw ontdekt tussen cadeaus een brief van een minnares van haar man in deze werkelijk domme, veaudeville-achtige komedie.

Paris bien vale una moza

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, Paz Isern, José Sacristán en Antonio Ferrandis.

Een ongelukkige dorpeling reist naar Parijs voor een rendez- vous met de dochter van een dorpspotentaat. Een onuitstaanbare komedie die typerend is voor de films waarin Landa in de jaren zestig en zeventig de hoofdrol speelde.

Las Colocadas

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Pedro Masó. Met o.a. Teresa Gimpera, La Contrahecha, Tina Sáinz, María Asquerino en Antonio Ferrandis.

Drie ongehuwde meisjes worden ieder door een getrouwde man onderhouden. Een belachelijk feuilleton dat pretendeert sociale misstanden aan de kaak te stellen.

Guapo heredero busca esposa

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, José Sacristán en Antonio Ferrandis.

Een Madrileense hoer wordt verliefd op een naïeve boer.Een komedie.

El Padre de la criatura

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico, José Sacristán, Antonio Ferrandis en Mirta Miller.

Een bejaard echtpaar wil de vrolijkheid van vroeger weer terug zien te krijgen. Evenals alle overige komedies met Martínez Soria waardeloos.

Vente a ligar al Oeste

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Sacristán, Mirta Miller en Antonio Ferrandis.

De duizend en eé[KA1]n avonturen waarin een Spaanse figurant bij een Amerikaanse superproduktie verwikkeld raakt. Het typisch komische verhaal van Landa, bij deze gelegenheid gesitueerd in het in die tijd cinematografisch florerende Almeria.

Mi querida señorita

1971 | Drama

Spanje 1971. Drama van Jaime de Arminán. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Julieta Serrano, Antonio Ferrandis en Mónica Randall.

Een man wil van geslacht veranderen. Een belangrijke film omdat het een in die tijd haast ondenkbaar onderwerp aansnijdt, bovendien laat het de pathetische situatie van het vrouwelijk geslacht in het land zien. Cinematografisch gaat het echter mank aan de gebruikelijke zachtheid en dubbelzinnigheid van deze regisseur.

El Diablo conjuelo

1970 | Komedie, Fantasy

Spanje 1970. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Alfredo Landa, Diana Lorys, Antonio Ferrandis en Rafael Alonso.

De duivel bereidt de bevrijding van de student Cleofás voor. Een aardige schelmenkomedie, geïnspireerd op een klassieke roman uit de Spaanse middeleeuwse literatuur.

El Astronauta

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Lopéz Vázquez, José Sazatornil en Antonio Ferrandis.

Aangespoord door de landing van de Amerikanen op de maan besluit een groep Spanjaarden een ruimteraket te bouwen. Deze komedie is typerend voor Spanje in het begin van de jaren zeventig dat toen op filmgebied een achtergebleven land was.

Cómo está el servicio!

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ferrandis en José Sacristán.

Een naïeve provinciaalse komt naar Madrid om daar in de huishouding te gaan werken. Een beschamende, ongerijmde komedie.

La Mujer perida

1966 | Drama, Musical

Spanje/Italië/Frankrijk 1966. Drama van Tullio Demichelli. Met o.a. Sara Montiel, Massimo Serato, Giancarlo Del Duca, Antonio Ferrandis en Michel Lemoine.

Een van huis weggelopen meisje wordt een internationaal succesvolle zangeres. Bij terugkeer van een buitenlandse tournee wordt zij verdacht van moord op haar begeleider. Een traditionele film met Montiel, met veel zang, flauwe complicaties en een gelouterd happy-end.

Fata Morgana

1966 | Sciencefiction

Spanje 1966. Sciencefiction van Vicente Aranda. Met o.a. Teresa Gimpera, Marianne Bennett, Antonio Ferrandis en Alberto Dalbes.

Een beeldschoon model vlucht voor een krankzinnige moordenares in een toekomst na de atoombom. De eerste bioscoopfilm die door Aranda alleen werd geregisseerd en tevens de meest succesvolle uit zijn hele filmcarrière. De zeldzame bekoring die van deze film uitgaat is de aanzet geweest tot enkele minder geslaagde Spaanse imitaties. Een van de meest bezienswaardige en aantrekkelijke produkties uit de Spaanse filmgeschiedenis.

El Ultimo sábado

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Pedro Balañá. Met o.a. Julián Mateos, Eleanora Rossi-Drago, Antonio Ferrandis en Silvia Tortosa.

De film schetst de verhouding tussen een eenvoudige Catalaanse jongen en een deftige Italiaanse dame die al zijn rekeningen betaalt. Deze film oogstte destijds juichende kritieken in Spanje, vanwege de sociale problematiek die erin werd aangekaart.

Un Beso en el puerto

1965 | Komedie, Musical

Spanje 1965. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Manolo Escobar, Ingrid Pitt, Antonio Ferrandis en Manuel Alexandre.

Een eenvoudige beambte die verzot is op zingen, wordt verliefd op een mooie buitenlandse vrouw. Het is een van de eerste en succesvolle slechte films die gemaakt werd ter meerdere glorie van de miserabele Spaanse zanger Manolo Escobar. De moeite van het vermelden waard is het optreden van de fascinerende Ingrid Pitt, later bekend als de vampier van Hammer.

Posición avanzada

1965 | Oorlogsfilm

Spanje 1965. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Manuel Zarzo, Antonio Ferrandis, Manuel Manzaneque en Enrique Avila.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog maakt een patrouille vorderingen, zij het met angst om het hart. Een bescheiden en aardige poging om de burgeroorlog op documentaire wijze in een objectief licht te plaatsen.

Benigno, hermano mío

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Arturo González Jr. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Carmen Bernardo, Antonio Ferrandis en Lola Gaos.

Een in alle opzichten mislukte man neemt een aanzienlijke verbetering in zijn leven waar nadat hij is getrouwd met een collega van kantoor. Irrelevant regiedebuut van Arturo González Jr, zoon van producent en distributeur Arturo González.

Plácido

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Cassen, José Luis Lopéz Vázquez, Elvira Quintillá, Manuel Alexandre en Amelia de la Torre.

In een kleine Spaanse provinciestad worden de jaarlijkse charitatieve werken uitgevoerd. Ongetwijfeld is dit één van de beste films van Berlanga, maar hij behoort tevens tot de beste uit de geschiedenis van de Spaanse cinema. Een film die door de bittere en indringende humor een keihard beeld schetst van de Spaanse werkelijkheid in het begin van de jaren zestig. Een meesterwerk, dat in Cannes zelfs voor een prijs werd voorgedragen.

Aquí están las vicetiples!

1960 | Komedie, Musical

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Manolo Gómez Bur, Pilar Cansino, Nuria Torray en Manolo Zarzo.

Vier balletdanseressen spannen zich in om een man te krijgen. Deze muzikale komedie wordt gespeeld door in Spanje zeer beroemde acteurs.