Susan Wright

Acteur

Susan Wright is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Spree

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Rustin Thompson. Met o.a. Libby Simeon, Brian O'Hare, Tina Denning, Sean Mennie en Larry Crist.

Alweer zo`n film over mishandeling binnen het huwelijk als gevolg van overmatig drugsgebruik. Jackie (Simeon) pikt het niet langer en neemt zonder na te denken met haar kinderen de benen, wordt dakloos en een opvangcentrum blijkt ook niet alles te zijn. Om aan geld te komen begeeft ze zich op het pad der misdaad, waardoor ze in de gevangenis belandt. De kinderen worden dan toegewezen aan haar echtgenoot, de verslaafde nietsnut met losse knuisten. Van achter de tralies moet Jackie haar kinderen weer onder haar hoede zien te krijgen. In de bijrollen is deze film vanwege de gelijkenissen en geldbesparing een familieonderonsje geworden, hetgeen funeste gevolgen had voor het spelniveau. Het scenario van regisseur Thompson, die even te herkennen is als de stille smeris, houdt niet bepaald over. Het camerawerk is van Lars Larson. Je kunt zien dat de film niet al teveel gekost heeft en snel in elkaar is gezet.

I'll Never Get To Heaven

1992 | Drama, Familiefilm

Canada 1992. Drama van Stefan Scaini. Met o.a. Wendy Crewson, Amy Stewart, Aidan Pendleton, Patricia Gage en Victor Gerber.

Toronto 1960. Nadat ze van haar man gescheiden is trekt Cass O`Doyle (Crewson) met haar twee dochters Margaret (Stewart) en Mary (Campbell) naar haar moeder Trea (Gage) in een religieus provinciestadje. De meisjes zijn erg katholiek opgevoed en het valt dan ook niet in goede aarde bij de vrome oma dat Margaret vriendschap sluit met de vrijpostige Betty (Pendleton), een meisje dat haar ouders verloren is en opgevoed wordt door een excentrieke tante. De spanning wordt nog groter als Cass besluit om te gaan werken. Een katholieke moeder moet voor haar kinderen zorgen. Margaret lijdt erg onder het vertrek van haar vader en als moeder-overste van de school denkt dat hij dood is, laat ze haar in die wijsheid. Als klap op de vuurpijl begint haar moeder uit te gaan met Eric, een jonge fotograaf. Hoe het geloof het leven haast ondraaglijk kan maken. De film is een rechtstreekse kaakslag naar het extremisme van kerk en geloof, dat er enkel op gericht is om alle levenslust de kop in te drukken. De toespraak van Margaret bij de prijsuitreiking op het einde van de film is onvergetelijk. De jonge Stewart steelt dan ook moeiteloos de show. Kathleen M. Turner schreef het scenario. Achter de camera nam Nikos Evdemon plaats.

Thick as Thieves

1991 | Komedie

Canada 1991. Komedie van Steve DiMarco. Met o.a. Gerry Quigley, Carolyn Dunn, Amber Lea Weston, Karl Pruner en Adam Adach.

Filmpje over de zelfkant van de maatschappij met een vleugje humor over kleine zwendelaars, zakkenrollers en ander gespuis zonder geweten dat zich met stelen probeert te verrijken. Soms ook om in leven te blijven, hoewel je je afvraagt of er met gewoon werken ook geen geld verdiend kan worden (al is het misschien niet veel). In de schijnwerpers tussen al dit gespuis op straat staat klungelaar Al Hacker (Quigley), een vingervlugge kruimeldief, die altijd de aandacht weet af te leiden met de hulp van zijn welgevormde zus Lisa (Dunn), totdat dit op een kwade dag uit de klauw giert en de wet eraan te pas komt. Het magere, voorspelbare scenario is van regisseur DiMarco, die verder zijn best gedaan heeft zijn rolverdeling in de hand te houden. Het is hem net zo vergaan als het wereldje dat hij verfilmde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Susan Wright op televisie komt.

Reageer