Anna Muylaert: regie, scenario en productie.
Er zijn 4 films gevonden.

Mãe Só Há Uma

2016 | Drama

Brazilië 2016. Drama van Anna Muylaert. Met o.a. Naomi Nero, Daniel Botelho, Matheus Nachtergaele en Daniela Nefussi.

Na Muylaerts uiterst charmante festivalhit Que horas ela volta? valt dit vluchtige melodrama, losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal, iets tegen. De zeventienjarige Pierre (Nero) ontdekt dat zijn vermeende moeder hem als baby heeft gestolen en wordt plots herenigd met zijn biologische ouders. Dit conservatieve stel vindt het maar niks dat Pierre soms jurken draagt en op meisjes én jongens valt. Het sterke acteerwerk kan niet verhullen dat het scenario onderontwikkeld is: in tachtig minuten stipt Muylaert wel erg veel grote thema’s aan, en de personages gedragen zich niet altijd geloofwaardig.

Que horas ela volta?

2015 | Drama

Brazilië 2015. Drama van Anna Muylaert. Met o.a. Regina Casé, Camila Márdila, Helena Albergaria en Michel Joelsas.

Val (Casé) woont als huishoudster en nanny bij een rijk gezin in São Paulo. Haar dochter Jessica (Márdila) heeft ze al tien jaar niet gezien. Wanneer deze in de stad komt studeren en bij Val intrekt, levert dat dilemma's op: dient Jessica zich even dienstbaar op te stellen als haar moeder of mag ze zich vrijer bewegen? Que horas ela volta? (ook bekend als The Second Mother) is een kritisch drama over klassenverschillen in Brazilië, maar dankzij de luchtige toon en het heerlijke acteerwerk zeer genietbaar voor een internationaal publiek. Op diverse grote festivals bekroond.

The Year My Parents Went on Vacation

2006 | Drama

Brazilië 2006. Drama van Cao Hamburger. Met o.a. Michel Joelsas, Germano Haiut, Simone Spoladore, Eduardo Moreira en Paulo Autran.

In de zomer van 1970 brengen zijn ouders, linkse activisten, de twaalfjarige Mauro (Joelsas) naar zijn opa en gaan zelf op vakantie. Opa blijkt overleden, Mauro komt terecht bij de orthodox-joodse ouwe knorrepot Shlomo (Haiut), en twijfelt of zijn ouders nog wel terugkomen. Door de ogen van een kind zien we hoe Brazilië destijds in de greep was van dictatuur én in de ban van het WK voetbal. Voetbalgekte rond held Pelé en nieuwe vriendschappen helpen de jongen door een onzekere tijd, in dit gevoelige drama dat ernst en vrolijkheid combineert. Gouden Beer-nominatie in Berlijn.

Desmundo

2002 | Drama

Brazilië 2002. Drama van Alain Fresnot. Met o.a. Osmar Prado, Caco Ciocler en Simone Spoladore.

Na een kleine eeuw koloniseren ontstond eind zestiende eeuw een nijpend tekort aan vrouwen in de Portugese kolonie Brazilië. Gelukkig voor de kolonisten kwam de toenmalige koningin op het lumineuze idee om verweesde meisje te verschepen naar de bronstige heren. Oribela (Spoladore) is zo'n meisje. Haar beoogde man is Francisco de Albuquerque (Prado), een noeste slavendrijver die zich tot de komst van Oribela behielp met zijn moeder. Voorspelbare tragedie volgt, realistisch in scène gezet tegen de achtergrond van de ruwe overzeese maatschappij. Vanwege het gebruik van archaïsch en koloniaal Portugees werd de film uitgebracht met Portugese ondertitels.