Margit Dayka

Acteur

Margit Dayka is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Kedves somszed

1978 | Komedie

Hongarije 1978. Komedie van Zsolt Kezdi-Kovacs. Met o.a. László Szabó, Margit Dayka, Agi Margittay, Guönguyi Vigh en Bertalan Solti.

Een nogal autoritaire, maar niet echt onsympathieke dertiger neemt na zijn scheiding z'n intrek bij zijn bejaarde vader. Hij laat de man opnemen in een tehuis, en begint dan langzaam maar zeker alle touwtjes naar zich toe te halen en zich op te werpen als woordvoerder van alle huurders van het appartementsgebouw. Een bitterzoete, gevoelige satire.

Herkulesf[KA11]urd[KA11]oi emlék

1976 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Hongarije 1976. Drama van Pál Sándor. Met o.a. Endre Holman, Erzsébet Kútvölgyi, Ildikó Pécsi, Sándor Szabó en Margit Dayka.

Na de val van de communistische Radenrepubliek in 1919 in Hongarije, die duurde van maart tot augustus en een voorloper was van een staatsinstelling naar sovjetmodel waarbij de macht in handen was van autonome raden zoals de arbeidersraad, probeert een jonge rode soldaat in vrouwenkleren de grens over te komen, maar hij komt door omstandigheden terecht in een sanatorium voor rijke, oude dames met gewrichtskwalen. Daar probeert hij zich als verpleegster in leven te houden. Met een schitterende Jugendstil- vormgeving wordt de decadente sfeer van het sanatorium (waar het grootste gedeelte van de film speelt) uitgebeeld. Bekroond met de Zilveren Beer in Berlijn (1977). Puur camp. Het scenario is van Zsuzsa Tóth en regisseur Pál. Het camerawerk is van Elemér Ragályi. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margit Dayka op televisie komt.

Reageer