Jymn Magon

Scenarist

Jymn Magon is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Casper Meets Wendy

1998 | Fantasy, Horror, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Fantasy van Sean McNamera. Met o.a. Cathy Moriarty, Shelley Duvall, Teri Garr, George Hamilton en Hilary Duff.

Het tweede vervolg op CASPER uit 1995. Het vriendelijkje spookje vindt zijn evenbeeld in een eveneens tegenstrijdig wezentje, Wendy (Duff), het lieve heksje, dat de mensen liever leuke dingen voortovert dan hen angst aan te jagen zoals haar tantetjes dat plegen te doen. Helaas kunnen spoken en heksen in beginsel niet met elkaar opschieten; dus moet Casper verschrikkelijk zijn best doen om Wendy`s vooroordeel over spoken weg te nemen, voordat hij haar tegen de euvele tovenaar (Hamilton) kan beschermen. Enkele (zeer voorspelbare) spannende momenten, en soms wordt er met andere films uit het genre flink de draak gestoken, maar voor het overige is het plot heel middelmatig, zelfs voor jonge kijkers, die zich dan wel weer kunnen vergapen aan de speciale effecten. In de originele versie met de stemmen van Jeremy Foley, James Ward, Bill Farmer en Jess Harnell. Het scenario is van Jymn Magon en Rob Kerchner. Het camerawerk is van Chistian Sebaldt.

Casper: A Spirited Beginning

1997 | Familiefilm, Fantasy, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van Sean McNamara. Met o.a. Brendon Ryan Barrett, Steve Guttenberg, Lori Loughlin en Rodney Dangerfield.

Op weg naar de Griezeluniversiteit ontmoet het spookje Casper de tienjarige Chris Carson (Barrett). Deze kent nog drie andere spoken, die huizen in een oude villa, die plaats moet maken voor een supermarkt. Niet alleen de spoken zijn daar tegen; er is ook een actiegroep van verontruste burgers. Een onderhoudende familiefilm over wat er vooraf gebeurde, voordat Casper als het vriendelijke spookje bekend werd. De film werd indertijd onmiddellijk uitgebracht in het videocircuit.
In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van Jeremy Foley als Casper, Bill Farmer als Stinky en Jess Harnell als Fatso.

A Goofy Movie

1995 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Animatie van Kevin Lima.

Charmante animatiefilm voor jonge kijkers over hond Goofy en zijn zoon Max die samen op vakantie gaan. Thema is de generatiekloof: zeer verantwoord dus allemaal. En wat belangrijker is, vlot en flitsend uitgevoerd. Het flinterdunne verhaal wordt namelijk gelardeerd met sappige liedjes. Oa eentje waarin Max z'n nood klaagt over alle ongeluk dat hem steeds overkomt: 'I wish this was the day after todaaay!' Alle personages zijn zoals het hoort in een heuse Goofy movie, varianten op de hond Goofy, met één vast punt: de zwarte neus. De buschauffeur, de cheerleader, de honkbalspeler, ze kunnen er nog zo verschillend uitzien, je kunt aan hun bolle, puntige, smalle, brede, maar altijd gitzwarte hondenneus zien dat ze onmiskenbaar stammen uit Disney's Goofy-family. Vermaak voor de kleintjes.
In de originele, Engelstalige versie met de stemmen van oa Bill Farmer (Goofy), Jason Marsden (Max) en Kellie Martin (Roxanne).

Super Ducktales

1987 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Animatie van Alan Zaslove.

Oom Dagobert moet heel wat moeilijkheden oplossen. De nieuwe, door de stad geplande, snelweg loopt recht door zijn kantoorcomplex, annex brandkast. Hij heeft bovendien dringend een nieuwe boekhouder nodig en de opdringerige eend die zich aanbiedt, is een genie met getallen. Wanneer zijn baas zijn geld echter liquide wil maken, werpt deze alles in het meer. Daarnaast zijn er drie boeven, die hem zijn geld afhandig willen maken. En tot slot zijn er nog de neefjes. Speciale extra lange aflevering van de DUCKTALES, die eigenlijk weinig nieuws te bieden heeft. Alle bekende ingrediënten uit de Walt Disney-reeks zitten verwerkt in het scenario van Jymn Magon, Bruce Talkington en Mark Zaslove. Kinderen zullen er wel van genieten, ook al zitten er veel te veel dialogen in verwerkt. In de originele versie met de stemmen van: Ron Scholefield, Jill Colbert, Ed Gombert en Toby Shelton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jymn Magon op televisie komt.

Reageer