Nicholas Hammond: cast en scenario.
Er zijn 17 films gevonden.

Child Star: The Shirley Temple Story

2001 | Biografie, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Biografie van Nadia Tass. Met o.a. Ashley Rose Orr, Emily Anne Hart, Connie Britton, Colin Friels en Hinton Battle.

On the Beach

2000 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten​/​​Australië 2000. Sciencefiction van Russell Mulcahy. Met o.a. Armand Assante, Rachel Ward, Bryan Brown, Jacqueline McKenzie en Grant Bowler.

Secret Men's Business

1999 | Drama

Australië 1999. Drama van Ken Cameron. Met o.a. Jeremy Sims, Simon Baker, Jeremy Callaghan, Maya Stange en Ben Mendelsohn.

Een aantal schoolkameraden komt bij elkaar na de dood van een klasgenoot. Ze praten over onafgemaakte zaken uit het verleden en de geheimen in hun huidige levens. (RdL/VPRO Gids)

13 Gantry Row

1998 | Horror

Australië 1998. Horror van Catherine Millar. Met o.a. Rebecca Gibney, John Adam, Doris Younane, Nicholas Hammond en Mark Gerber.

Een aantal schoolkameraden komt bij elkaar na de dood van een klasgenoot. Ze praten over onafgemaakte zaken uit het verleden en de geheimen in hun huidige levens. (RdL/VPRO Gids)

20,000 Leagues Under the Sea

1997 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Australië 1997. Sciencefiction van Rod Hardy. Met o.a. Michael Caine, Patrick Dempsey, Mia Sara, Adewale Akinnouye-Agbaje en Bryan Brown.

Lange tv-film die meestal in twee delen wordt uitgezonden, naar het boek van Jules Verne 'Vingt mille lieues sous les mers' (20.000 mijlen onder zee in het Nederlands) uit 1869. Kapitein Nemo (Caine) valt met zijn legendarische onderzeeër, de Nautilus, een fregat van de Amerikaanse marine aan als er op zijn schip door een misverstand wordt geschoten. Hij brengt het marineschip tot zinken. Drie drenkelingen die de aanval overleefd hebben, haalt hij aan boord. Een van hen is de oceanograaf Pierre Arronax (Dempsey) die in zijn nachtmerries achtervolgd wordt door de maîtresse van zijn vader, de gevoelige Lydia Rawlings (Armstrong). De tweede is Pierre's maat Cabe Attucks (Akinnuoye-Agbaje), een afro-Amerikaan, die gekant is tegen de slavernij en begaan is met het uitsterven van de walvissen. De derde is de gespierde harpoenier Ned Land (Brown). Pierre wordt verliefd op de dochter van Nemo, Mara (Sara), een wetenschapster. Cabe valt voor Imei (Chun), een exotische parelduikster. Ondertussen probeert Ned te ontsnappen, wellicht omdat hij de enige is die tegen zijn wil wordt vastgehouden zonder dat hij een metgezellin heeft. Hij saboteert de Nautilus, zodat het schip op een rots loopt. Nemo is meer dan vaderlijk voor zijn dochter en wee degene, die haar bedreigt. Caine is groots in zijn rol, indrukwekkend en waardig maar ook ontroerend, gesteund door uitstekende bijrollen. Het scenario van Brian Nelson bevat de nodige actie en avontuur. Mooie fotografie van James Bartle onder de bekwame regie van Hardy en uitstekende speciale effecten en geslaagde decors. Niet te verwarren met een andere lange, maar veel mindere tv-film met dezelfde titel geregisseerd door Michael Anderson, die in hetzelfde jaar uitkwam met Ben Cross als Captain Nemo en Richard Crenna als professor Arronax en Paul Gross als Ned Land van Hallmark Entertainment.

Black cobra 2

1989 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1989. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Fred Williamson, Nicholas Hammond, Emma Hoagland, Oscar Daniels en Ned Hourani.

Williamson, een politieman uit Chicago, wordt in het kader van een uitwisselingsprogramma van Interpol naar Manila gestuurd, waar hij met een collega achter terroristen aangaat, die later de zoon van zijn collega en een vrouw ontvoeren. Tamme actiescenes. De hele film is trouwens weinig opwindend. Armoedig wat betreft produktie en spel. Regisseur Massi opereert wijselijkerwijs onder het pseudoniem Den Edwards.

Trouble in Paradise

1988 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Australië 1988. Komedie van Di Drew. Met o.a. Raquel Welch, Jack Thompson, Nicholas Hammond, John Gregg en Anthony Wong Chau-Sang.

De verleidelijke weduwe Welch wil dat de repatriëring van haar overleden echtgenoot van Hong Kong naar de States per boot gebeurt. Onderweg lijden ze echter schipbreuk en ze strandt op een verlaten tropisch eiland, samen met de onverbeterlijke zuiplap Thompson. Voorspelbare en oppervlakkige komedie, goed geacteerd door beide hoofdrolspelers, die in het minderwaardige materiaal echter niet tot hun recht komen. Scenarioschrijvers Robert Sherman en Ben Marshall stelen hun gags zonder blikken of blozen uit een reeks andere films met een gelijkaardig onderwerp. Ondanks de aanwezigheid van een nog steeds bloedmooie Welch en oogstrelend camerawerk van David Connell is deze prent niet te genieten.

The Manions of America

1981 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1981. Drama van Joseph Sargent en Charles S. Dubin. Met o.a. Pierce Brosnan, Kate Mulgrew, Steve Forrest, Barbara Parkins en Linda Purl.

Mini-serie in drie delen. Een drama dat zich rond en tijdens de Amerikaanse burgeroorlog afspeelt en dat zich concentreert op de belevenissen van de Ierse immigrant Rory O`Manion (Brosnan) en familie alsmede een Engelse immigranten-familie en hun moeilijkheden onderling. We zien hun strijd om in Amerika iets op te bouwen. De serie is volledig in Ierland rond Dublin opgenomen en Brosnan startte hiermee een succesvolle TV-carrière. Sargent regisseerde deel 1, terwijl Dubin deel 2 en 3 voor zijn rekening nam. Het scenario is van Agnes Nixon en Rosemary A. Sisson.

The Martian Chronicles

1980 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Rock Hudson, Gayle Hunnicutt, Bernie Casey, Christopher Connelly en Nicholas Hammond.

Mini-serie in drie delen. Een science-fiction-reeks waarin Hudson opdracht krijgt na te gaan waarom een tweetal eerder weggezonden verkenningseenheden naar Mars niet teruggekeerd zijn. Anderson maakte hier zijn tv-regie-debuut, reden waarschijnlijk dat de serie in Europa op meerdere plekken is opgenomen. Het totaal wil echter niet echt boven de doorsnee uitkomen.

The Home Front

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Harry Harris. Met o.a. Craig Stevens, Jean Simmons, Nicholas Hammond, Martina Deignan en Dane Witherspoon.

Een film rond de familie Travis (de eerste vijf genoemde acteurs), spelend in WO II. Ondanks de sterke hoofdrolbezetting en een aantrekkelijk scenario van Rita Lakin werd deze pilot geen succes en volgde er geen serie.

Spider-man: The Dragon's Challenge

1979 | Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Actiefilm van Don McDougall. Met o.a. Nicholas Hammond, Robert Simon en Ellen Bry.

Een film rond de familie Travis (de eerste vijf genoemde acteurs), spelend in WO II. Ondanks de sterke hoofdrolbezetting en een aantrekkelijk scenario van Rita Lakin werd deze pilot geen succes en volgde er geen serie.

Spider-Man - The Dragon's Challenge

1979 | Familiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Familiefilm van Don McDougall. Met o.a. Nicholas Hammond, Robert Simon, Ellen Bry, Chip Fields en Myron Healey.

De derde tot bioscoopformaat opgeblazen compilatie van afleveringen uit de tv-serie THE AMAZING SPIDER-MAN, waarin de held een minister van de Volksrepubliek China in bescherming neemt tegen een ongure industrieel, die hem wil vermoorden om een vette order in de wacht te kunnen slepen. Veel vecht- en schietpartijen, maar geen enkele dode in deze simplistische en slordig gemaakte kinderfilm.

Spider-Man Strikes Back

1978 | Familiefilm, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van Ron Satlof. Met o.a. Nicholas Hammond, Robert Simon, Michael Pataki, Chip Fields en Joanna Cameron.

In deze tweede Spiderman-film moet onze held, alias de student Peter Parker, zien te voorkomen dat een door studenten in elkaar geknutselde atoombom door een niets ontziende schurk tot ontploffing wordt gebracht. De als persiflage op Superman bedoelde stripfiguur gaat glorieus onderuit door clichématigheid en de abominabele speciale effecten.

Spider-Man

1977 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van E.W. Swackhamer. Met o.a. Nicholas Hammond, David White, Michael Pataki, Hilly Hicks en Jeff Donnell.

Eindexamenkandidaat Hammond wordt door een radioactieve spin gebeten en wordt zo de superheld uit de titel: hij beklimt muren en bestrijdt met succes een afpersers-complot van vijftig miljard dollar. De speciale effecten zijn aanvaardbaar en kinderen hoeven zich perse niet te storen aan het onlogische plot.

The Deputies

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Virgil W. Vogel. Met o.a. Jim Davis, Don Johnson, Charles Martin Smith, Nicholas Hammond en Barbara Parkins.

Sheriff Davis en zijn jonge asistenten zoeken psychopaat die een wrok koestert tegen prostituées. Dit melodrama van het oude wilde westen kan het beste omschreven worden als THE ROOKIES op paarden. Ook bekend als LAW OF THE LAND.

Skyjacked

1972 | Actiefilm, Drama, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van John Guillermin. Met o.a. Charlton Heston, Yvette Mimieux, James Brolin, Claude Akins en Jeanne Crain.

Een luchtpiraat dwingt een Boeing 707 van koers te veranderen en in Alaska te landen. Enkele passagiers weten te ontsnappen. Daarop wordt commandant Heston door de terrorist gedwongen met de overgebleven passagiers naar Moskou te vliegen. Een film met alle ingrediënten van de Hollywood-rampenfilms over de luchtvaart uit die periode. Na een heel aardige eerste helft vervalt de film in de tweede volledig tot alle clichés uit het boek. Gebaseerd op de roman van David Harper, door Stanley R. Greenberg tot scenario bewerkt. Camerawerk van Harry Stradling jr. Opnieuw uitgebracht als SKY TERROR.

The Sound of Music

1965 | Musical, Familiefilm, Biografie

Verenigde Staten 1965. Musical van Robert Wise. Met o.a. Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Peggy Wood en Richard Haydn.

‘De heuvels gonzen met het geluid van muziek, met liedjes die ze al duizend jaar zingen.’ Het gezang van Julie Andrews raakte een snaar bij publiek en critici. Toen, nu, en waarschijnlijk nog tot diep in de toekomst. De zomerse weiden, heuvels en bergen rond Salzburg stonden garant voor een prettig ogend spektakel dat daarom ook prima werkt zonder geluid. En vanwege de evenzo prettige muziek werkt de film ook zonder beeld. Dat is het plus- en minpunt van deze met Oscars beladen productie: de overdaad van de beeld-geluidcombinatie.