Micheline Lanctot

Regisseur, Acteur

Micheline Lanctot is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Sonatine

1984 | Drama, Romantiek

Canada/Frankrijk 1984. Drama van Micheline Lanctôt en Micheline Lanctot. Met o.a. Pascale Bussières, Marcia Pilote, Pierre Fauteux, Kliment Dentchev en Pierre Giard.

Een tedere film over twee adolescente meisjes die zich op de drempel van het vrouw-zijn bevinden, die reeds de lastige emoties van liefde meegemaakt hebben, maar in zekere zin nog kinderen zijn en hun avontuurtjes, gedachten en dromen zorgvuldig aan hun walkman toevertrouwen. Lanctôt regisseert met gevoel en respect voor het thema, en Bussières en Pilote zijn uitstekend in de hoofdrollen.

The Handyman

1980 |

1980. Micheline Lanctot. Met o.a. Paul Dixon, Janette Bertrand, Andree Pelletier en Jocelyn Berube.

Een tedere film over twee adolescente meisjes die zich op de drempel van het vrouw-zijn bevinden, die reeds de lastige emoties van liefde meegemaakt hebben, maar in zekere zin nog kinderen zijn en hun avontuurtjes, gedachten en dromen zorgvuldig aan hun walkman toevertrouwen. Lanctôt regisseert met gevoel en respect voor het thema, en Bussières en Pilote zijn uitstekend in de hoofdrollen.

Mourir à tue-tête

1978 | Drama, Misdaad

Canada 1978. Drama van Anne-Claire Poirier. Met o.a. Julie Vincent, Germain Houde, Paul Savoie, Monique Miller en Micheline Lanctot.

Aan de hand van een 'film in de film' over mishandeling en verkrachting met de daarop volgende vernedering bij het medisch en politioneel onderzoek en de uiteindelijke zelfmoord van een jonge vrouw, wordt getracht de problematiek van verkrachting te behandelen. Helaas neemt de maakster daarbij een uitgesproken feministisch standpunt in, waardoor verkrachting automatisch wordt gelijkgeschakeld met mannelijke overheersing als maatschappelijk verschijnsel.

Blood & Guts

1978 | Sportfilm, Drama, Actiefilm

Canada 1978. Sportfilm van Paul Lynch. Met o.a. William Smith, Micheline Lanctot, Henry Beckman, Brian Clark en Brian Patrick Clarke.

Een oppervlakkige, voorspelbare film over een groep worstelaars en een beginneling, die mee wil doen.

Voyage en Grande Tartarie

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Jean-Charles Tacchella. Met o.a. Jean-Luc Bideau, Micheline Lanctot, Lou Castel, Cathérine Verlor en Cathérine Laborde.

Een man en vrouw met zelfmoordplannen willen nog een keer zien wat voor zooitje de wereld is voor ze er een eind aan maken. Uiteindelijk besluiten ze om samen toch door te leven. Deze satire blijkt vriendelijker dan het gegeven doet verwachten. Een al te losse opbouw van het scenario is de voornaamste zwakte in deze debuutfilm van Tacchella.

The Apprenticeship of Duddy Kravitz

1974 | Komedie, Drama

Canada 1974. Komedie van Ted Kotcheff. Met o.a. Richard Dreyfuss, Micheline Lanctot, Jack Warden, Randy Quaid en Joseph Wiseman.

Opgewekte, levendige film naar het succesvolle toneelstuk van de bekende Canadese schrijver Mordechai Richler ([KL]Cocksure[KLE], [KL]The Street[KLE], [KL]St Urban`s Horseman[KLE]) over een ambitieuze joodse jongen uit het getto van Montreal in de jaren 1940, die vastbesloten is om de top te bereiken zonder te letten op alle gebroken harten die hij achter zich laat. Het filmpje over de bar mitsva (communie) vol pretenties, gemaakt door Duddy's 'cliënt', de artistiekerige regisseur Elliott, is één van de komische hoogtepunten.

Les Corps célestes

1974 | Komedie

Canada/Frankrijk 1974. Komedie van Gilles Carle. Met o.a. Donald Pilon, Carole Laure, Micheline Lanctot, Jacques Dufilho en Sheila Charlesworth.

1938 In een klein dorp in Ontario strijken Desmond en zes jonge vrouwen neer om een bordeel te stichten. Door amoureuze complicaties gaan de zaken niet zonder moeilijkheden. In tegenstelling tot wat we van een dergelijk scenario zouden verwachten hebben we niet te maken met een pornofilm maar met een werk dat dichter bij Rabelais staat dan bij Marivaux met kleurrijke personages zoals de bizarre pastoor, gespeeld door Dufilho die deze rol helemaal waarmaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Micheline Lanctot op televisie komt.

Reageer