Sheldon Mirowitz

Componist

Sheldon Mirowitz is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Johnson County War

2002 | Western, Avonturenfilm, Actiefilm, Romantiek, Drama

Duitsland/Verenigde Staten 2002. Western van David S. Cass sr. Met o.a. Tom Berenger, Luke Perry, Adam Storke, Michelle Forbes en Burt Reynolds.

Nadat Wyoming zich in 1891 had aangesloten bij de V.S. werd het land opengesteld voor een nieuwe generatie pioniers. Daarbij waren ook de gebroeders Hammett, aankomende veeboeren. Cain (Berenger) is de oudste en Harry (Perry), de jongste. Dale (Storke) is de middelste, die getrouwd is met Rory (Forbes). Cain heeft een oogje op Rory. De grote veebaronnen, die met de eerste vloedgolven hun land veroverden op de Indianen, zien de nieuwe, potenti[KA3]ele concurrentie met lede ogen en besluiten de nieuwkomers te verdrijven en al het land voor zich te behouden. Daarbij krijgen ze hulp van de gemakkelijk omkoopbare Marshal Hunt Lawton (Reynolds). In 1895 neemt het conflict tussen de Cheyenne Social Club van de grote veehouders tegen de gelukszoekers zulke proporties aan dat deze strijd de geschiedenis is ingegaan als de Johnson County War. In deze film zijn de gebroeders Hammett het middelpunt en hun onderlinge saamhorigheid komt zwaar onder druk te staan als ze vallen voor de charmes van het hoertje-met-het-gouden-hart Queenie (Ward), die miemand een gunst kan weigeren. Het scenario van Larry McMurtry en Diana Ossana naar de roman [KL]Riders of Judgement[KLE] van Frederick Manfred laat te wensen over: het heeft zich veelvuldig van clich[KA1]es bediend, maar desondanks zijn de ware genrefans niet ontevreden. Het spel varieert van `het kan niet stuk` - Berenger - tot heel zwakjes en lui, Reynolds. Daartussen bewegen zich Perry, bekend uit [KL]Beverly Hills 90210[KLE] en de redelijke Ward, die misschien iets te belegen is als vurige verleidster. In dit licht bekeken is het de moeite waard om een kopie te bemachtigen van de bijna vier uur durende HEAVEN`S GATE (1980) van Michael Cimino, die met zijn pretentieuze aanpak de studio United Artists aan het randje van het faillissement bracht. Je zult dan merken dat de door de kritiek zo verguisde film van Cimino wel wat had en de onderhavige, film typische Americana voor de thuisbuis is. Het camerawerk is van Douglas Milsome, die in Utah filmde, één staat zuiderlijker - so, what. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Outside Providence

1999 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1999. Komedie van Michael Corrente. Met o.a. Shawn Hatosy, Jon Abrahams, Tommy Bone, Jonathan Brandis en Jack Ferver.

De onderbroekenlol van novellist/scenarist Peter Farrelly (onder andere Dumb and Dumber, There's Something About Mary) is aangenaam ver te zoeken in dit 'vroege' werk. Outside Providence is gebaseerd op zijn droogkomische boek uit 1988 en handelt over het examenjaar (1974) van de 17-jarige Dunphy (Shawn Hatosy), bijgenaamd Dildo. Na een botsing met een politieauto moet hij zijn arbeidersstadje inruilen voor een chique kostschool waar zijn eenvoudige inborst in de smaak valt bij upperclass Jane (Amy Smart). Een integer tienerportret met knap acteerwerk van met name Alec Baldwin als de simpele vader.

Apollo 13: To the Edge and Back

1994 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Japan/Verenigde Staten 1994. Documentaire van Noel Buckner en Rob Whittlesey.

De Apollo astronauten James Lovell, Fred Haise en Jack Swigert vertrokken op 11 april 1970 voor de derde reis naar de maan. Op 13 april veroorzaakte defecte bedrading een vonk in een zuurstoftank en daardoor een explosie. Hierdoor werden de astronauten geconfronteerd met afnemende zuurstof-, water- en elektriciteitsvoorzieningen terwijl het ruimteschip richting maan vloog. Deze documentaire beschrijft de vier-daagse strijd van de bemanning en de vluchtleiding om het ruimteschip veilig terug naar de aarde te krijgen. Via interviews met Lovell, Haise en verantwoordelijke officials in Houston krijgt men er een beeld van hoe de astronauten deze ramp hebben ervaren en hoe zij werkten aan een oplossing. Dit betekende het manoevreren van de drie astronauten in de maan landingsmoduul, die vast zat aan de neus van de ruimtecapsule. Deze had voldoende vermogen en zuurstof om de capsule terug te laten keren naar de aarde. Will Lyman voorziet de film van informatief commentaar, terwijl de schrijvers/regisseurs/producenten Buckner en Whittlesey alles netjes op een rijtje hebben gezet. Hierbij hebben zij zowel filmmateriaal dat vrijwel de gehele missie beslaat als computersimulaties gebruikt. Het is een boeiende, opwindende en inspirerende prent. Bovendien herinnert deze film ons eraan dat de Amerikanen zelfs in uiterste noodsituaties wisten hoe ze moesten handelen en dat nog wel in een tijd waarin corruptie hoogtij vierde, ondoordachte NASA-programma's en verloren helden. Dit is echt een heroísche vertelling met grote emotionele kracht. De muziek van Sheldon Mirowitz is toepasselijk: dreigend en onheilspellend. Toch leidt ze de kijker niet af van deze pakkende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sheldon Mirowitz op televisie komt.

Reageer