Gary Burns

Regisseur, Scenarist, Componist

Gary Burns is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Cool Money

2005 | Drama

Verenigde Staten 2005. Drama van Gary Burns. Met o.a. James Marsters, John Cassini en Margot Kidder.

Crimineel Bobby wil van zijn criminele leven af om een normaal en rustig bestaan te leiden. Als snel merkt hij dat het moeilijk is om niet snel aan geld te kunnen komen. Zijn vriend Sammy heeft een plan bedacht om 5-sterren hotels te overvallen en doet Bobby een aanbod om mee te doen.

Resurrection Man

1997 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1997. Actiefilm van Marc Evans. Met o.a. Stuart Townsend, Geraldine O'Rawe, James Nesbitt, John Hannah en Brenda Fricker.

Belfast 1975. Victor Kelly (Townsend) is een psychopaat met de kracht van een os. Hij wordt door Darkie Larche (Hannah) lid van een bende loyalistische moordenaars, die bekend staan als Resurrection Men. Kelly voelt zich onmiddellijk thuis en liquideert meteen een willekeurig gekozen katholiek slachtoffer. Zijn moorddadige acties vallen op aan journalist Ryan (Nesbitt) die de tijd heeft om zich te verdiepen in de zinloze moorden, omdat zijn vrouw hem verlaten heeft. Als Kelly door een gevangene verraden is, wordt hij uiteindelijk gearresteerd. Deze gevangene leeft niet lang meer en Kelly is weer vrij wegens gebrek aan bewijs. We maken hier kennis met een samenleving, waar moord de normaalste zaak ter wereld is, en waar psychopaten als Kelly kunnen uitgroeien tot plaatselijke helden. Een wrange film die gebaseerd is op waargebeurde feiten. De sadistische held, schitterend vertolkt door Townsend, die gelijkenis vertoond met een jonge Christopher Walken in KING OF NEW YORK, is gelijktijdig zeer charismatisch en afschuwelijk afstotend, waardoor het verhaal nog realistischer overkomt. Eoin McNamee baseerde het scenario op zijn eigen roman. De sombere fotografie is van Pierre Aim. Dolby Stereo.

Kitchen Party

1997 | Drama, Familiefilm

Canada 1997. Drama van Gary Burns. Met o.a. Scott Speedman, Kevin McNulty, Gillian Barber, Sarah Strange en Tygh Runyan.

VVMet de stem van David Brindle.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gary Burns op televisie komt.

Reageer