Libertad Lamarque

Acteur

Libertad Lamarque is acteur.
Er zijn 35 films gevonden.

Arrullo de Dios

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, César Costa, Jorge Rivero en Fanny Cano.

Nadat ze weduwe is geworden, ziet een vrouw zich gedwongen in de handel te gaan om haar kinderen te kunnen onderhouden. Zij mogen dit echter niet merken. Een larmoyant en moralistisch melodrama.

Los hijos que yo soñé

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Julio Alemán, Enrique Rambal en Patricia Conde.

Een vrouw, wier dochter is gestorven, adopteert een paar kinderen die wees geworden zijn bij een instorting. Zeer melodramatisch.

Canta mi corazón

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Libertad Lamarque, Enrique Guzmán, Sara García en Roberto Cañedo.

Een jongen besluit zijn studie op te geven om zanger te worden, ondanks het verzet van zijn moeder, dat overigens wel mee blijkt te vallen. Een overdreven melodramatische film, flauw en belerend.

Canción del alma

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Lola Beltrán, Patricia Conde en Eduardo Fajardo.

Een gescheiden zangeres stelt opleiding en geluk van haar dochter boven haar eigen carrière. De film was een flop hoewel de populaire Lamarque de hoofdrol speelde.

El cielo y la tierra

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, César Costa, Luz Márquez en Angélica María.

Een non krijgt de opdracht naar het huis van een familie te gaan om op hun zieke zoontje te passen. Al snel gaan alle familieleden van haar houden. Een draak op ieder gebied.

Bello recuerdo

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Libertad Lamarque, Roberto Camardiel en Sara Carcía.

Een wees wordt opgenomen in het huis van zijn lerares. De film is in één opzicht klassiek: de immens slechte smaak. De voornaamste acteur is de reeds vergeten Joselito.

Bodas de oro

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova en Marta Mijares.

Een bejaard echtpaar besluit zijn verlovingsjaren in de herinnering terug te roepen. Een typisch onbelangrijk Mexicaans feuilleton.

Yo pecador

1959 | Biografie, Drama, Musical

Mexico 1959. Biografie van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Pedro Geraldo, Libertad Lamarque, Javier Gómez en Pedro Armendáriz.

De biografie van de vermaarde Mexicaanse zanger José Mojica. Deze film illustreert perfect de diepe crisis die de Mexicaanse film destijds doormaakte.

Esposa o amante

1959 | Drama

Mexico/Argentinië 1959. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Libertad Lamarque, Jorge Mistral, Víctor Junco en Julia Sandoval.

Om een uitstekende baan in een fabriek te krijgen, trouwt een jongeman met zijn nicht, zonder op haar verliefd te zijn. Door zijn ambities breekt er al snel een staking uit op het bedrijf. Praktisch het enige dat de moeite waard is, is het spel van Lamarque.

Amor en la sombra

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Yolanda Varela, Enrique Rambal en Tony Carbajal.

Nadat haar vader overleden is, ontdekt een meisje dat haar boezemvriendin zijn minnares was. Een zouteloos en dom melodrama, waarin de heldin voor de verandering veel moet lijden vanwege haar zondige bestaan, ondanks een hart van goud.

Sabrás que te quiero

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Aceves Mejía, Pancho Córdova en Augusto Benedico.

Een zanger probeert er achter te komen aan welk meisje van een drieling hij zijn roem te danken heeft. Een uitermate middelmatige film waarin Libertad Lamarque drie verschillende personages (de drieling) tot leven probeert te brengen. Er worden veel liedjes gezongen.

La Cigüeña dijo sí

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Julio Alemán en Adriana Roel.

Na duizend-en-een problemen te hebben overwonnen, kunnen een weduwe en een weduwnaar, die ieder een kind hebben, eindelijk trouwen. Een uitermate geforceerde komedie.

Mis padres se divorcian

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Martha Mijares en Raúl Ramírez.

Een meisje weigert met haar vriend te trouwen omdat het huwelijk van haar ouders op de klippen is gelopen. Afgrijselijk.

La Mujer que no tuvo infancia

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Armendáriz, Elsa Cárdenas en Freddy Fernández.

Door de dood van haar man keert een vrouw terug naar haar kinderfase. Een aanstellerig melodrama.

Cuatro copas

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Aceves Mejía, Raúl Ramírez en Miguel Manzano.

Een jongeman probeert de hoofdprijs te winnen in een programma voor amateurzangers; dit om zijn hypotheek te kunnen betalen. Deze armetierige film werd een grote commerciële flop.

Bambalinas

1956 | Drama, Musical

Mexico 1956. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Libertad Lamarque, Carlos Montalbán, Eduardo Noriega en Lucy Gallardo.

Een meisje laat haar vriend in de steek om een beroemd artiest te worden in deze volstrekt belachelijke film.

Historia de un amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Emilio Tuero, José Luis Jiménez en Julio Villarreal.

Een beroemde zangeres adopteert de dochter van haar voormalige dienstbode, maar de grootvader eist het kind op. Niet na te vertellen, zo slecht.

Escuela de música

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Miguel Zacarìas. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Infante, Luis Aldás en Georgina Barragán.

Om een muziekschool voor meisjes van het faillissement te redden, besluiten de leerlingen, geholpen door het vriendje van [KA1]e[KA1]en van hen, een benefietorkestje te organiseren. De liedjes die het grootste deel van de film in beslag nemen (het enige gedeelte in kleur) kunnen nauwelijks conventioneler en de mise-en-scène was helemaal verschrikkelijk.

La Mujer X

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julián Soler. Met o.a. Libertad Lamarque, Andrés Soler, Víctor Junco en José María Linares.

Een vrouw die optreedt in een show over telepathie, ontdekt onder het publiek de zoon die men haar afnam. Een verdienstelijke verfilming van het werk Madame X van Alexandre Bisson. Aan deze film waren al vier bewerkingen voorafgegaan, één in Frankrijk, en de rest in de USA.

Si volvieras a mí

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Silvia Pinal, Miguel Torruco en Maricruz Olivier.

Als hij beroemd wordt, wordt een arts de minnaar van een revuedanseres; hij laat steeds vaker zijn vrouw in de steek. Van dit melodrama kan maar één ding worden gezegd: niet na te vertellen.

La Infame

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Carmen Montejo, Luis Aldás en Ramón Gay.

Een overspannen vrouw krijgt van haar psychiater de raad om, als zij wil genezen, een kind te krijgen. De film stijgt geen moment boven het belachelijke uit.

Cuando me vaya

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Torruco, Julio Villarreal en Hortensia Santoveña.

De liefdesperikelen van een beeldschone componiste. Het typische Mexicaanse feuilleton, in dit geval even arm aan middelen als aan verbeeldingskracht.

Rostros olvidados

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Libertad Lamarque, Julián Soler, Martha Roth en Alicia Caro.

Een tangozangeres verliest haar geheugen door de dood van haar dochter. Volstrekt onsamenhangend melodrama.

Nunca es tarde para amar

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Roberto Cañedo, José Elías Moreno en Martha Valdés.

Een koorzangeres gaat in op het verzoek om in een ziekenhuis, waar haar ex-minnaar arts is, te zingen voor een paar gewonde kinderen. Ook hier wordt weer duidelijk dat de toenmalige Mexicaanse cinema er niet in slaagde zich te ontworstelen aan de eeuwige revue, opgesmukt met druilerige verhaaltjes over kinderen.

Ansiedad

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Infante, Irma Dorantes en Arturo Soto Rangel.

Een echtpaar doet alsof een van hun pas overleden kindertjes een ontvoerd kind is. Een regelrechte smartlap.

Acuérdate de vivir

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Carmen Montejo, Miguel Torruco en Joaquín Cordero.

De oudste van drie weesmeisjes besluit niet te trouwen met de man van wie zij houdt, om te voorkomen dat haar zusjes ongelukkig worden. Veel te altruïstisch en dus ridicuul.

Te sigo esperando

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Arturo de Córdova, Víctor Junco en Lilia del Valle.

Een ex-zangeres hoopt door een kind te krijgen de liefde van haar overspelige man te herwinnen. Inderdaad slaagt zij daarin, maar slechts voor korte duur. Een sympathiek en goed gemaakt melodrama van de meester in het vak.

La Mujer sin lágrimas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Marga López, Ernesto Alonso en Alma Delia Fuentes.

Een meisje verkeert in onzekerheid of haar moeder werkelijk haar moeder of haar tante is. Veel te somber, bedrukt en koud.

La Loca

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Rubén Rojo, Alma Delia Fuentes en José María Linares.

Een vrouw wordt gek als zij haar dochter kwijtraakt; een jonge psychiater probeert haar te genezen en het zoekgeraakte meisje terug te vinden. Het verhaal is te ingewikkeld en te sentimenteel.

La Marquesa del barrio

1950 | Komedie, Romantiek

Mexico 1950. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Vargas, Bárbara Gil en Consuelo Guerrero de Luna.

Een luxe revuedanseres doet voor haar dochter alsof zij een rijke vrouw is die onderhouden wordt door een beroemde stierenvechter, voor wie zij als tegenprestatie voor de stierengevechten tango's zingt. Totaal absurd.

Huellas del pasado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Emilia Guiú, José María Linares en Xavier Loyá.

Als gevolg van een misverstand en gedreven door jaloezie, laat een man zijn vrouw in de steek. Hij neemt hun zoon mee. Een goedkoop melodrama opgesmukt met onverteerbare muziek.

Otra primavera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Ernesto Alonso, Patricia Morán en Alberto Galán.

Nadat hij weduwnaar is geworden trouwt een man met zijn minnares die met haar twee kinderen bij hem intrekt, in weerwil van 's mans eigen dochter. Overdreven veel verwikkelingen en tragiek.

La Dama del velo

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

De minnares van een clown komt er achter dat haar geliefde getrouwd is geweest en wordt verdacht van moord op zijn onlangs overleden vrouw. De regisseur van dit vervelende drama heeft duidelijk voorkeur voor close-ups.

Soledad

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, René Cardona en Marga López.

Een huishoudster trouwt in het geheim met haar baas. De moeder van de man, die van niets weet, dwingt hem echter te trouwen met een rijk jong meisje. Dit is de meest verzorgde en geraffineerde film van Zacarías. Zeer de moeite waard.

El Gran casino

1947 | Romantiek

Mexico 1947. Romantiek van Luis Buñuel. Met o.a. Libertad Lamarque, Jorge Negrete en Mercedes Barba.

Er ontstaat een romance tegen de achtergrond van een olieveld.Een wat middelmatige film met twee destijds beroemde sterren die Buñuel zelf niet wilde in de hoofdrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Libertad Lamarque op televisie komt.

Reageer