Antonio Gimenez Rico is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Tres palabras

1993 |

Spanje 1993. Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Maribel Verdú, Fernando Guillen Cuervo en Fernando Guillen.

Catorce estaciones

1991 | Drama

Frankrijk/Spanje 1991. Drama van Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Joaquin Hinojosa, Juan Luis Galiardo en Geraldine Danon.

Soldadito español

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Antonio Giménez Rico en Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Francisco Bas, Juan Luis Galiardo, María Garralón en Maribel Verdú.

De zoon van een musicus in een militaire kapel weigert niet alleen de familietraditie voort te zetten, maar wil zelfs zijn militaire dienstplicht niet vervullen. Een mislukte satire op toestanden in de Spaanse samenleving.

Jarrapellejos

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Antonio Gimenez-Rico en Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Antonio Ferrandis, Juan Diego, Lidia Bosch, Amparo Larrañaga en Joaquin Hinjosa.

In een dorp in Zuid-Spanje, La Joya, doet een dorpstiran uitsluitend waar hij zin in heeft en wat hemzelf tot voordeel strekt, inclusief verkrachtingen waarvan anderen de schuld krijgen. Een koppige jonge vrouw is echter niet gediend van zijn toenaderingen. Een onbenullig plattelandsdrama, dat als satire bedoeld is over de uiterlijk zo sophisticated lijkende bourgeoisie, maar die van binnen bedorven en corrupt is. De fotografie, de regie en het spel zijn heel slecht. Onder de overige acteurs onder meer Florina Chico, een van de beste comediènnes van de Spaanse cinema.

El Disputado voto del señor Cayo

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Antonio Giménez-Rico en Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Francisco Rabal, Juan Luis Galiardo, Iñaki Miramón en Lidia Bochs.

Een oude boer, ironisch en intelligent, slaagt erin met zijn charme drie afgevaardigden van een linkse politieke partij voor zich te winnen. De Spaanse cinema maakt voor de zoveelste keer gebruik van het goudmijntje, het plattelandsleven. Gebaseerd op een roman van Miguel Delibes. Middelmatige film, met een Francisco Rabal die even cliche-matig is als de film zelf.

Del amor y de la muerte

1977 | Avonturenfilm, Erotiek, Komedie

Spanje 1977. Avonturenfilm van Antonio Giménez Rico en Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Amparo Muñoz, La Polaca, Simón Andreu, Antonio Ferrandis en Pedro Mari Sánchez.

In de middeleeuwen ontstaat een verboden liefde tussen twee jonge mensen. Een zodanig lompe film dat de erin voorkomende seks- en geweldsscènes grotesk overkomen.

El cronicon

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Gimenez Rico. Met o.a. Esperanza Roy, Manolo Gomez Bur en Cassen.

In de middeleeuwen ontstaat een verboden liefde tussen twee jonge mensen. Een zodanig lompe film dat de erin voorkomende seks- en geweldsscènes grotesk overkomen.