Walter James

Acteur

Walter James is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Arizona Bad Man

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van S. Roy Luby. Met o.a. Reb Russell, Lois January, Edmund Cobb, Tommy Bupp en Slim Whitaker.

In het goede verhaal komt Russell in ernstige moeilijkheden en lijkt schurk Slim Whitaker te winnen. Helaas, de produktie van Willis Kent en vooral het slechte camerawerk doen de goede intenties teniet.

Hell's Heroes

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van William Wyler. Met o.a. Charles Bickford, Raymond Hatton, Fred Kohler, Fritzi Ridgeway en Maria Alba.

De eerste sprekende filmversie van Peter B. Kynes The Three Godfathers - door Tom Reed bewerkt. Bickford, Hatton en Kohler zijn drie bandieten die, achtervolgd door de justitie, zich ontfermen over een baby in de woestijn. Ze zetten daarbij hun leven op het spel. Wyler maakte een verfilming vol actie waardoor het een onderhoudend geheel werd.

The Kid Brother

1927 | Komedie

Verenigde Staten 1927. Komedie van Ted Wilde, J.A. Howe en J. A. Howe. Met o.a. Harold Lloyd, Jobyna Ralston, Walter James, Leo Willis en Olin Francis.

Een prachtige, succesvolle en mooi gefilmde zwijgende komedie, met Harold als Assepoesterachtige kleine broer in een robuuste familie van alleen maar mannen. Hij moet in een opwindende finale waar hij de krachtpatsersboef verslaat zijn moed bewijzen. Een van de allerbeste rollen van Lloyd.

The Seventh Bandit

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Scott R. Dunlap. Met o.a. Harry Carey, James Morrison, Harriet Hammond, John Webb Dillon en Trilby Clark.

Carey komt in actie als zijn broer wordt vermoord in Californië tijdens de goudkoorts van 1848. E. Richard Schayer bewerkte een verhaal van Arthur Preston Hankins en Sol Polito stond achter de camera.

Glenister of the Mounted

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Harry Garson. Met o.a. Maurice B. 'Lefty' Flynn, Bess Flowers, Lee Shumway, Walter James en James Gibson.

Flynn is een mountie die in het onherbergzame Canada te maken krijgt met een moord. Redelijke mountie-western, routineus scenario van William Wing naar een verhaal van Arthur Guy Empey. Doorsnee camerawerk van James Diamond. Garson was ook de producent.

The Everlasting Whisper

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van John G. Blystone. Met o.a. Tom Mix, Alice Calhoun, Robert Cain, George Berrell en Walter James.

Geen slechte pseudo-western, waarin Mix de rust van de Californische wouden meer op prijs stelt dan het lawaai van de grote stad. Hij redt het stadsmeisje Calhoun het leven en komt Berrell te hulp als de schurk Cain poogt deze te dwingen hem de locatie van diens mijn mee te delen. Als Cain probeert Calhoun tot een huwelijk te dwingen, trouwt hij met haar. Zij keert toch terug naar de stad en het lawaai, om dan pas te beseffen hoezeer zij van Tom is gaan houden en van de rust van het woud. Wyndham Gittens schreef en Daniel Clark nam op.

Little Annie Rooney

1925 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1925. Drama van William Beaudine. Met o.a. Mary Pickford, William Haines, Walter James, Gordon Griffith en Carlo Schippa.

Een van Mary's zwakkere films waarin komedie, sentiment, melodrama en vleierij ongelijk worden gedoseerd wanneer een schooierachtig meisje en haar broer de moord op hun vader, een politie-agent, gaan wreken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Walter James op televisie komt.

Reageer