Gabriella Pallotta: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

I Sette fratelli Cervi

1967 | Drama, Oorlogsfilm

Italië 1967. Drama van Gianni Puccini. Met o.a. Gian Maria Volonté, Lisa Gastoni, Carla Gravina, Serge Reggiani en Don Backy.

De oudste zoon uit een boerenfamilie wordt tijdens WO II verliefd op een militant anti-fascistische actrice en gaat mèt zijn zes broers in het verzet. Ze verbergen een grote groep soldaten, waarvoor ze alle zeven door het regime in 1943 geëxecuteerd worden. De sobere - in de tekening van het gezinsleven soms sentimenteel ontsporende - historische reconstructie wordt vooral opmerkelijk geacteerd.

Il Colosso di Roma

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1964. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Gordon Scott, Gabriella Pallotta, Massimo Serato, Maria Pia Conte en Gabriele Antonini.

De stad Rome wordt omstreeks 500 bedreigd door Etrusken onder leiding van de verstoten Romeinse keizer Tarquinus. De held Gaius Muzius gaat onderhandelen in het vijandelijke kamp en legt letterlijk de vuurproef af door zijn rechterhand in de vlammen te houden. De wapenstilstand wordt gesaboteerd, maar Muzius weet ook de linkshandige Tarquinus in een duel te verslaan. Een redelijk gegeven en behoorlijk acteursmateriaal helpen de met geringe middelen gemaakte spektakelfilm op hoger plan te tillen. Niet alleen decors, maar ook complete vechtscènes zijn afkomstig uit oudere films.

The Pigeon That Took Rome

1962 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1962. Komedie van Melville Shavelson. Met o.a. Charlton Heston, Elsa Martinelli, Harry Guardino, Baccaloni en Marietto.

Af en toe amusante WO II-komedie over Heston die, achter de vijandelijke linies, duiven gebruikt om berichten aan de geallieerden door te geven en ook nog een plaatselijk meisje verleidt.

Madame Sans-Gêne

1961 | Komedie, Historische film

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Italië 1961. Komedie van Christian-Jaque. Met o.a. Sophia Loren, Robert Hossein, Julien Bertheau, Marina Berti en Renaud Mary.

Wasvrouw Catherine Hubscher is nogal recht voor haar raap. Wanneer ze via haar huwelijk met een sergeant in de hogere kringen rond Napoleon belandt, zorgt haar temperament voor opgetrokken wenkbrauwen én gegniffel. Het luchtige theaterstuk Madame Sans-Gêne van Victorien Sardou en Émile Moreau uit 1893, gebaseerd op een historische Franse aristocrate, werd internationaal populair en is diverse keren verfilmd. De Italiaanse Christian-Jaque (Fanfan la Tulipe) regisseerde de Italiaanse Sophia Loren (1934) op een piek in haar lange carrière: was ze als tiener in eigen land al een ster, vanaf eind jaren vijftig vond ze ook veel werk in Hollywood.

La viaccia

1960 | Drama

Italië 1960. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Pietro Germi, Paul Frankeur en Romolo Valli.

Een naïeve boerenzoon wordt door zijn ouders naar Florence gestuurd om bij een oom te gaan werken in de hoop dat hij diens erfgenaam zal worden. De fatale verliefdheid voor een prostituée doorkruist niet alleen die plannen, maar wordt hem in elk opzicht noodlottig. Dit melodramatisch verhaal kreeg een sfeervolle esthetische vormgeving met buitenopnamen vol regen en bordeelinterieurs die aan prenten van Toulouse Lautrec herinneren. Cardinale past perfect in het tijdsbeeld van 1885. Scenario van Pasquale Festa Campanile, Vasco Pratolini, Massimo Franciosa naar de roman van Mario Pratesi L'eredita.

L' Amico del giaguaro

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giuseppe Bennati. Met o.a. Walter Chiari, Elke Sommer, Gabriella Pallotta, Mario Carotenuto en Isabella Corey.

Een film over een jongeman die een aantal opwindende avonturen met een onwettig karakter beleeft teneinde zoveel geld te verdienen dat hij met zijn vriendin kan trouwen. Een grappige film met een paar prachtige rollen.

Il Grido

1957 | Drama

Italië 1957. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Steve Cochran, Alida Valli, Betsy Blair, Gabriella Pallotta en Dorian Gray.

Een arbeider woont samen met een getrouwde vrouw die een kind van hem heeft. Als ze tenslotte gescheiden is, weigert ze echter met hem te trouwen of de verhouding voort te zetten. De man gaat met zijn dochtertje zwerven, maar hij vindt in vluchtige andere relaties geen nieuwe emotionele inhoud.

II Medico e lo stregone

1957 | Drama, Komedie

Italië 1957. Drama van Mario Monicelli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Vittorio De Sica, Alberto Sordi, Marisa Merlini en Lorella de Luca.

Een jonge arts komt in een klein dorpje waar de bevolking altijd een bijgelovig beroep heeft gedaan op een 'genezer' en van de diensten van de jonge arts geen gebruik wil maken. De verliefde huishoudster vraagt een liefdesdrank aan de genezer waardoor de arts bijna vergiftigd wordt, zodat hij de politie erbij haalt. Hoewel deze satire op tradities inmiddels gedateerd is, heeft de film vaart en uitbundige humor die de aandacht nog steeds vasthouden.

Il tetto

1956 | Komedie, Drama, Experimenteel

Italië 1956. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Gabriella Pallotta, Giorgio Listuzzi, Gastone Renzelli, Angela Bigioni en Di Mario Rollo.

Woningnood dwingt het jonge echtpaar Natale (Listuzzi) en Luisa (Pallotti) tot inwonen bij de schoonouders, waardoor de intimiteit weinig kansen krijgt. De geboorte van een baby voert de spanningen onhoudbaar op, zodat de man met vrienden clandestien een eigen huis gaat bouwen. Als het dak er eenmaal opstaat, mag de politie niet meer ingrijpen, zodat de bouw een race met de tijd wordt. De fut is uit De Sica's laatste neorealistische film. Het scenario is boeiend genoeg en er zijn een aantal treffend geobserveerde momenten, maar de opstelsom wordt nooit echt overtuigend. Het scenario is van Cesare Zavattini. Het camerawerk is van Carlo Montuori. Mono.

Guardia, ladro e cameriera

1956 | Romantiek, Komedie

Italië 1956. Romantiek van Steno. Met o.a. Nino Manfredi, Gabriella Pallotta, Mario Carotenuto en Bice Valori.

Een jongeman, platzak, wordt door zijn vrienden meegesleept als ze het huis van een lieftallig dienstertje gaan beroven. De jongeman wordt hals over kop verliefd op haar. Een romantische komedie van dertien in een dozijn, maar wel met kostelijke vertolkingen van Nino Manfredi en zijn medespelers.