Antonio Iranzo

Acteur

Antonio Iranzo is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Réquiem por un campesino español

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, Terele Pávez en Simón Andreu.

In de dagen voorafgaande aan de Spaanse burgeroorlog wordt een boer door de fascisten achtervolgd. Een afstandelijke en weinig overtuigende verfilming van de gelijknamige roman van Ramón J. Sender, uitsluitend gespeeld door Spaanse acteurs. Een commercieel succes.

Los Cántabros

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Dan Barry, Verónica Miriel, Julia Saly en Alfredo Mayo.

Een Cantabrische aanvoerder komt in opstand tegen het Romeinse Rijk. Het klassieke knoeiwerk van Jacinto Molina/Paul Naschy, maar nu met enkele goede acteurs in de bijrollen.

Cacique bandeira

1977 | Biografie, Historische film

Argentinië/Spanje 1977. Biografie van Héctor Olivera. Met o.a. Francisco Rabal, Thelma Biral en Antonio Iranzo.

Herinnering aan een beroemde Argentijnse leider. Een van de minder overtuigende films van Hector Olivera.

Quièn puede matar a un niño?

1976 | Horror, Thriller

Spanje 1976. Horror van Nacisso Ibanez Serrador. Met o.a. Lewis Flander, Prunella Ransom, Antonio Iranzo, Miguel Narros en Maria Luisa Arias.

Een Brits toeristenpaar wijkt van een te drukke badplaats uit naar een eilandje, waar uitsluitend kinderen blijken te leven die hun ouders hebben afgeslacht. Hun eerste impuls tot zelfverdediging weten ze te onderdrukken, omdat ze het niet kunnen opbrengen kinderen te doden, maar de gealarmeerde politie gelooft hen niet en loopt m[KA2]et hen in de val. Deze suggestieve en beklemmende griezelfilm maakt uiteindelijk minder indruk dan mogelijk was geweest, omdat de kinderen gemotiveerd lijken door een mystieke bezetenheid en niet door een (gerechtvaardigde) revolte. Aan de proloog met journaalopnamen wordt in het scenario niet vastgehouden. Geboortenbeperking en abortus worden op één hoop gegooid met genocide.

Los Niños

1976 | Horror

Spanje 1976. Horror van Narciso Ibáñez Serrador. Met o.a. Lewis Fiander, Prunella Ransom, Antonio Iranzo, Marisa Porcel en Miguel Narros.

Een jong echtpaar arriveert op een afgelegen eiland en komt alras tot de ontdekking dat de kinderen er de macht hebben overgenomen en alle volwassenen hebben gedood. De film leunt nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD, maar is stukken beter dan de gemiddelde Spaanse horrorfilm. Ook bekend als QUIEN PUEDE MATAR A UN NINO?, ISLAND OF THE DAMNED en WHO CAN KILL A CHILD?

Inquisición

1976 | Horror, Erotiek

Spanje 1976. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Daniela Giordano, Mónica Randall, Juan Luis Galiardo en Tony Isbert.

Een inquisiteur komt in een dorp dat verwoest is door hekserij... Een onuitstaanbaar bijprodukt, deze eerste film van het duo Jacinto Molina/Paul Naschy.

El Fin de la inocencia

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Mary Francis, José Sazatornil, Cristina Ramón en Antonio Iranzo.

Een intieme relatie tussen een oudere man, zijn sensuele minnares en een jong meisje met lesbische neigingen. Wulpse, vervelende pseudo-soft pornofilm.

Al diablo con amor

1972 | Avonturenfilm, Romantiek, Musical

Spanje 1972. Avonturenfilm van Gonzalo Suárez. Met o.a. Víctor Manuel, Ana Belén, Miguel Narros, Antonio Iranzo en María Silva.

Een jonge man gaat op zoek naar een schat die verborgen ligt in het noorden van Spanje. Er wordt op irritante wijze gebruik gemaakt van pretentieuze mythologische en surrealistische trekjes, zonder enige cinematografische inhoud.

Las Secretas intenciones

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Antonio Eceiza. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Haidee Politoff, Teresa del Río, Julio Núñuz en Antonio Iranzo.

De ontgoochelingen van een veertigjarige tekenaar in zijn beroep en persoonlijke leven. Een volledig mislukte schoolmeesterachtige film die ook nog zwaar op de hand is.

La Piel quemada

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van José María Forn. Met o.a. Antonio Iranzo, Silvia Solar, Marta May en Carlos Otero.

De verhouding tussen een eenvoudige Spaanse arbeider en een welgestelde Franse toeriste. Een aardig sociaal melodrama, dat tot de kern van de Spaanse toeristen-explosie doordringt en bovendien zeer goed gebruik maakt van de uiterlijke kenmerken van de twee hoofdrolspelers.

Días de viejo color

1967 | Romantiek

Spanje 1967. Romantiek van Pedro Olea. Met o.a. Cristina Galbó, Andrés Resino, Gonzalo Caãs, María Martín en Luis Eduardo Auto.

Tijdens de Paasweek wordt een adolescente verliefd op een leeftijdsgenoot. Een onrijpe en onduidelijke film, het debuut van Pedro Olea, gemaakt in samenwerking met de regisseur Luis G. Berlanga.

Tierra de fuego

1965 | Western

Duitsland/Spanje 1965. Western van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Mark Stevens, Mario Adorf, Marianne Koch, Frank Oliveras en Antonio Iranzo.

Adorf, de bendeleider, terroriseert de omgeving en wil de sheriff, Stevens, en diens familie uitroeien. Maar hij onderschat de sheriff ernstig. Maar tot dat besef komt hij pas na een lange rij lijken geproduceerd te hebben in deze redelijke actie-western.

La Chica del auto-stop

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Miguel Lluch. Met o.a. Olga Omar, Víctor Valverde, Fernando León en Antonio Iranzo.

Een misdadiger haalt een mooie vriendin over om automobilisten te versieren, opdat hij ze vervolgens kan overvallen. Een acceptabele film, goed verteld en zelfs origineel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Iranzo op televisie komt.

Reageer