Unni Straume

Regisseur

Unni Straume is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Musikk for bryllup og begravelser

2002 | Drama, Komedie, Experimenteel

Noorwegen/Zweden 2002. Drama van Unni Straume en Unni Straume. Met o.a. Lena Endre, Rebecka Hemse, Petronella Barker, Goran Bregovic en Wenche Foss.

Een fijngevoelig, prachtig gefotografeerd portret van een schrijfster die na een aantal tragische gebeurtenissen haar evenwicht weet te vinden temidden van chaos en verwarring. Ook voor liefhebbers van mooie huizen. Sara, een schrijfster, heeft zich na een scheiding en de dood van haar enige zoon teruggetrokken in een koel modernistische villa aan zee, ontworpen door haar ex Peter. Ze is ogenschijnlijk over de ergste rouw heen, haar laatst gepubliceerde roman is een succes en ze voelt een nieuwe levensenergie en een behoefte om nieuwe mensen te leren kennen. Haar kelderetage heeft ze verhuurd aan Bogdan, een Servische muzikant die soms met een compleet zigeunerorkest repeteert. Dan verschijnt plotseling Peter ten tonele, die slecht nieuws heeft...

Dromspel

1994 | Drama

Noorwegen 1994. Drama van Unni Straume. Met o.a. Ingvild Holm, Bjorn Wilberg Andersen, Bjørn Sundquist, Erland Josephson en Liv Ullmann.

Zoektocht naar God op aarde. Agn[KA2]es (Holm) wil de klachten en het leed van de mensheid begrijpen. Ze ziet het leed in een ziekenhuis. Vervolgens ontmoet ze mensen die over zichzelf vertellen: een cassi[KA2]ere in een bioscoop (Ullmann), een dichter (Sundquist), een blinde (Josephson) die treurt om de dood van zijn zoon, en een aan lager wal geraakte actrice (Andersson). Ieder brengt zijn kommer en kwel ter sprake; angst staat centraal in elk verhaal. Een reeks metafysische uitingen, die leidt naar de eeuwige vragen over de afwezigheid van God, in de stijl van de Bergman van rond 1960. De trage en verstikkende regie van dit aan Strindberg ontleende verhaal maakt de beklemming van de personages wel heel erg zwaar, wat verveling oproept bij de kijker.

Til en ukjent

1990 | Drama

Noorwegen 1990. Drama van Unni Straume. Met o.a. Hilde Aarø, Harald Heide-Steen Jr., Toril Brevik, Sven Rasmussen en Inger Heldal.

Aar[KL23], een jonge blonde vrouw, verlaat de stad en trekt al liftend naar haar geboortestreek. Onderweg krijgt zij het gezelschap van de oudere Heide-Steen, een componist. Noorse hommage aan het filmwerk van de Russische cineast Tarkovski, in sfeervolle zwart-witbeelden gedraaid met een zuivere, fragiele geluidsband en zeer weinig dialoog. Wat arstitiekerig en de po[KA3]etisch-existentialistische (of is het zen?) boodschap is onduidelijk. Het scenario is van cineaste Straume.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Unni Straume op televisie komt.

Reageer