Reginald Gardiner: cast.
Er zijn 45 films gevonden.

Do Not Disturb

1965 | Sportfilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1965. Sportfilm van Ralph Levy. Met o.a. Doris Day, Hermione Baddeley, Sergio Fantoni, Reginald Gardiner en Mike Romanoff.

Mike Harper (Taylor) is verkoopleider bij een wolfirma; hij wordt overgeplaatst naar Londen. Zijn vrouw Janet (Day) haalt hem over een landhuis buiten de metropool te kopen. Als gevolg ondervindt Mike grote problemen om zijn kantoor in de City te bereiken; de secretaresse Claire Hacket (McGibney) reikt haar Amerikaanse baas een helpende hand, waarop Janet jaloers wordt. Dan ontmoet Janet antiekhandelaar Paul Bellari (Fantoni), die een ruiker stuurt, omdat hij een afspraak vergeten was met als gevolg dat Mike naijverig wordt. Een brave, zo niet tamme komedie rondom echtpaar Day-Taylor over misverstanden, die hen op het punt van echtscheiding brengen.

What a Way to Go!

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van J. Lee Thompson. Met o.a. Shirley MacLaine, Paul Newman, Dean Martin, Robert Mitchum en Gene Kelly.

Deze bewerkelijke komedie met de eeuwige weduwe MacLaine heeft enkele heldere momenten. Scenarioschrijvers Comden en Green gebruiken het foefje om allerlei filmstijlen uit verschillende periodes te parodiëren, maar daarbij wordt vergeten dat er ook nog een rolbezetting met veel talent is. Kelly heeft een rol in de grappigste scène.

Mr. Hobbs Takes a Vacation

1962 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Henry Koster. Met o.a. James Stewart, Maureen O'Hara, Fabian, John Saxon en Marie Wilson.

Meneer Hobbs (James Stewart) heeft een huisje gehuurd aan zee in de vooronderstelling dat hij en zijn familie aldaar een aangename zomervakantie kunnen doorbrengen. Hij heeft het mis. Het huisje is een bouwval, de kleinkinderen geven geen sjoege, de schoonfamilie blijkt een verzameling minkukels en mevrouw Hobbs wordt belaagd door een lokale schipper. Een wellustige buurvrouw en een sessie vogelspotten geeft meneer Hobbs (en de kijker) nog enig vermaak in een door de bank genomen tamme komedie.

Alfred Hitchcock presents: Banquo's Chair

1960 | Mysterie, Misdaad, Korte film

Verenigde Staten 1960. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Kenneth Haigh, Reginald Gardiner, Max Adrian, George Pelling en Tom P. Dillon.

Een voormalig inspecteur van Scotland Yard, William Brent (Williams), is al twee jaar met pensioen, maar de moord op zijn tante is onopgehelderd gebleven. Hij heeft drie verdachten in zijn vizier en besluit ze een val te zetten. Hij nodigt ze uit voor een diner en huurt een actrice in, om als geestverschijning van zijn overleden tante de gasten flink bang te maken. De vlieger gaat op, maar als Sergeant Balter (Dillon) de dader heeft afgevoerd, verschijnt de toneelspeelster May Thorpe (Plowright) en verontschuldigt zich voor haar late komst. Het heerlijke scenario is van Francis Cockrell. Fantastisch spel en de regie is duidelijk met de meesterhand gedaan. Het camerawerk is van John. L. Russell, Jr. Aflevering 146.

Rock-a-Bye Baby

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Reginald Gardiner, Salvatore Baccaloni, Connie Stevens, Marilyn Maxwell en Jerry Lewis.

Clayton Pools´ (Lewis) oude geliefde (Maxwell) heeft het zo druk met haar filmcarrière dat ze geen tijd meer heeft om op haar drieling te passen. Terwijl mama naar Egypte afreist voor de opnames van White Virgin of the Nile (wat een paar aardige dansnummers oplevert) mag Lewis voor nanny spelen. De gags liggen voor de hand: bij het overvloedig talken van de babybilletjes raakt de drieling bijna definitief uit zicht, de luierwas heeft veel weg van een landschaps-Christo en het troosten van het drietal geeft Lewis de kans om z´n mimiek bij te schaven. Maar de liedjes zijn aardig, de bijrollen goed bezet (met Gardiner als uitschieter) en de slapstick-scène met de brandslang (die overigens met het verhaal weinig te maken heeft) is van grote klasse.

Rock-A-Bye-Baby

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Marilyn Maxwell, Connie Stevens, Baccaloni en Reginald Gardiner.

De populaire, sexy filmster Maxwell bevalt van een drieling, maar ze vreest dat deze gebeurtenis schadelijk zal zijn voor haar carrière. Daarom huurt ze een oude bewonderaar in uit haar schooldagen, Lewis als full-time babysitter. Vrij naar Preston Sturges' THE MIRACLE OF MORGAN'S CREEK slaagt scenarist/regisseur Tashlin er niet in om het spirituele van de vroegere versie opnieuw tot leven te wekken, daarbij hevig gehinderd door de op de zenuwen werkende bekkentrekkerij van Lewis. De film is te voorspelbaar, de humor te gemakkelijk. Toch zorgt de komiek voor enkele, haast onvergetelijke plezierige momenten, ook al vallen ze in dit geval wat schaars uit. Fotografie van Haskell Boggs.

The Birds and the Bees

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. George Gobel, Mitzi Gaynor, David Niven en Reginald Gardiner.

Op terugreis naar huis van een wetenschappelijk congres in Afrika, ontmoet miljonairszoon Gobel de aantrekkelijke Gaynor, op wie hij hals over kop verliefd wordt. Hij ontdekt echter dat ze, samen met haar vader Niven en diens 'partner' Gardiner een bende valsspelers vormt. Ervan overtuigd dat het meisje op zijn geld uit is, begint de jongeman allerlei liefdesavontuurtjes te fantaseren. Een remake maken van THE LADY EVE is onbegonnen werk. Men heeft een Preston Sturges nodig om deze mengeling van slapstick en emotionele toestanden tot een goed einde te brengen. De acteurs doen hun best maar slagen er niet in om het vergezochte verhaal aanvaardbaar te maken. Het toneelstuk van Monckton Hoffe werd deze keer bewerkt door Sidney Sheldon, die tevens gebruik maakte van het scenario van Sturges. Achter de camera nam Daniel L. Fapp plaats. Gefilmd in Vista Vision.

Ain't Misbehavin'

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Edward Buzzell. Met o.a. Rory Calhoun, Piper Laurie, Jack Carson, Mamie Van Doren en Reginald Gardiner.

De rijke Calhoun wordt verliefd op de wilde Laurie. Met haar manieren valt ze nogal op in zijn high society-kringen. Een aangename musical.

Black Widow

1954 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Nunnally Johnson. Met o.a. Ginger Rogers, Van Heflin, Gene Tierney, George Raft en Peggy Ann Garner.

De bekende dramaturg Heflin heeft zijn vrouw Tierney weggebracht voor een bezoek aan haar zieke moeder. Zelf gaat hij naar een feestje van Rogers, de vedette van zijn laatste Broadway-hit. Hier maakt hij kennis met de ambitieuze schrijfster Garner, die zich zonder scrupules aan hem opdringt. Heflin bezwijkt voor haar charmes en geeft haar toestemming in zijn appartement te komen werken. Wanneer Tierney thuiskomt ontdekt ze in de badkamer het lijk van Garner. Heeft Heflin haar vermoord? Een thriller die uiterst sterk begint, om dan te verwateren tot een alledaagse wie-is-de-dader. Onderhoudend verteld en redelijk gespeeld. Johnson baseerde zijn scenario op de roman Fatal Woman van Patrick Quentin. Fotografie van Charles G. Clarke. Gefilmd in CinemaScope.

Androcles and the Lion

1952 |

Verenigde Staten 1952. Chester Erskine. Met o.a. Jean Simmons, Alan Young, Victor Mature, Maurice Evans en Elsa Lanchester.

Shaws amusante toneelsatire over het oude Rome kan niet getemperd worden door een vervelende produktie die opnieuw de fabel van de christen en de leeuw, die zijn vriend wordt, vertelt.

Elopement

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Henry Koster. Met o.a. Clifton Webb, Anne Francis, Charles Bickford, William Lundigan en Reginald Gardiner.

Tam relaas, ondanks Webbs snaakse spel als vader van Francis, die haar huwelijk met Lundigan afkeurt.

Wabash Avenue

1950 | Historische film

Verenigde Staten 1950. Historische film van Henry Koster. Met o.a. Betty Grable, Victor Mature, Phil Harris, Reginald Gardiner en James Barton.

Een kleurige historische film over nietsnut Mature die de romance wil verstoren tussen kroegbaas Harris en zijn sterzangeres Grable. Geregisseerd met overtuiging en enthousiasme. Een verrukkelijke nieuwe versie van CONEY ISLAND.

Halls of Montezuma

1950 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1950. Oorlogsfilm van Lewis Milestone. Met o.a. Richard Widmark, Jack Palance, Robert Wagner, Jack Webb en Reginald Gardiner.

Grimmige actiefilm over een aanval door mariniers in WO II, spelend in het gebied van de Stille Oceaan. Goede acteurs maken de stereotiepen aanvaardbaar.

That Wonderful Urge

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Robert B. Sinclair en Robert Sinclair. Met o.a. Tyrone Power, Gene Tierney, Arleen Whelan, Reginald Gardiner en Lucile Watson.

Een redelijk onderhoudende nieuwe versie van LOVE IS NEWS over een erfgename die een vervelende journalist te grazen neemt. Goede bezetting.

That Lady in Ermine

1948 | Musical

Verenigde Staten 1948. Musical van Ernst Lubitsch en Otto Preminger. Met o.a. Betty Grable, Douglas Fairbanks jr, Cesar Romero, Walter Abel en Reginald Gardiner.

Een onderhoudende, hoewel wat opgeblazen musical over een mythisch koninkrijk waar de voorouders op magische wijze steeds weer terugkomen.

Fury at Furnace Creek

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Victor Mature, Coleen Gray, Glenn Langan, Reginald Gardiner en Albert Dekker.

Onoriginele western, waarin Mature een schandvlek op zijn vaders blazoen uitwist, ondanks overweldigende tegenwerking.

I Wonder Who's Kissing Her Now?

1947 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1947. Drama van Met o.a. June Haver, Mark Stevens, Martha Stewart, Reginald Gardiner en Lenore Aubert.

Een boeiende weergave van het leven en de liefdes van componist Joseph H. Howard anno 1890. Zoals gewoonlijk is de muziek beter dan het scenario.

I Wonder Who's Kissing Her Now

1947 | Musical

Verenigde Staten 1947. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. June Haver, William Frawley, Reginald Gardiner, Lenore Aubert en Gene Nelson.

Een boeiende weergave van het leven en de liefdes van componist Joseph H. Howard anno 1890. Zoals gewoonlijk is de muziek beter dan het scenario.

One More Tomorrow

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Peter Godfrey. Met o.a. Ann Sheridan, Dennis Morgan, Alexis Smith, John Loder en Jane Wyman.

Lichtgewicht komedie-acteurs ploeteren door deze over- ambitieuze bewerking van Philip Barry's THE ANIMAL KINGDOM heen.

Do You Love Me?

1946 | Musical

Verenigde Staten 1946. Musical van Gregory Ratoff. Met o.a. Maureen O'Hara, Dick Haymes, Harry James, Reginald Gardiner en Alma Kruger.

Een luchthartige musical over de zanger van de band Haymes die schoolhoofd O'Hara het hof maakt.

Cluny Brown

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Charles Boyer, Jennifer Jones, Peter Lawford, Helen Walker en Reginald Gardiner.

Heerlijke Lubitschkomedie over een romance tussen loodgietster Jones en vluchteling Boyer in het Engeland van vlak vóór WO-II. De mooie karakterrollen doen veel.

The Horn Blows At Midnight

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Raoul Walsh. Met o.a. John Alexander, Dolores Moran, Allyn Joslyn, Jack Benny en Margaret Dumont.

Heerlijke Lubitschkomedie over een romance tussen loodgietster Jones en vluchteling Boyer in het Engeland van vlak vóór WO-II. De mooie karakterrollen doen veel.

The Dolly Sisters

1945 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1945. Muziek van Irving Cummings. Met o.a. Betty Grable, John Payne, June Haver, S.Z. Sakall en Reginald Gardiner.

Sentimentele flauwekul met twee lieflijke sterren en een gezelschap met oude favoriete liedjes uit de gouden tijd van het vaudeville.

Molly and Me

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Lewis Seiler. Met o.a. Gracie Fields, Monty Woolley, Roddy McDowall, Reginald Gardiner en Natalie Schafer.

Fields is de nuchtere, nieuwe huishoudster van de humeurige en egoïstische bejaarde Woolley. Haar opgeruimdheid en charme toveren hem om tot iemand die ontdekt dat aardig zijn nog zo gek niet is - hij is misantroop af. Goed gespeeld, boeiend en spiritueel.

Horn Blows At Midnight

1945 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1945. Fantasy van Raoul Walsh. Met o.a. Jack Benny, Alexis Smith, Dolores Moran, Allyn Joslyn en Reginald Gardiner.

Een leuke, originele komische fantasy-film over een engel (Benny) die naar de aarde wordt gezonden om deze te vernietigen door op de hoorn van Gabriël te blazen. Een grappige film, geen klassieker. Benny is nu eens niet de mislukkeling ten koste van wie de grapjes worden gemaakt. Pangborn is heel komisch als de nerveuze hoteldetective. Naar de komedie Here comes Mr. Jordan. Scenario van Sam Hellman en James V. Kern. Camerawerk van Sid Hickox.

Christmas In Connecticut

1945 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1945. Komedie van Peter Godfrey. Met o.a. Barbara Stanwyck, Dennis Morgan, Reginald Gardiner, S.Z. Sakall en Joyce Compton.

Luchtig verhaal over een schrijfster van een kookkolommetje (Stanwyck) die matroos Morgan voor het diner uitnodigt om indruk te maken op haar baas Greenstreet. Lionel Hauser en Adele Commandini bewerkten een verhaal van Alleen Hamilton tot scenario. Camerawerk van Carl Guthrie.

The Immortal Sergeant

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van John M. Stahl. Met o.a. Henry Fonda, Maureen O'Hara, Thomas Mitchell, Allyn Joslyn en Reginald Gardiner.

Een goed oorlogsdrama over een korporaal zonder ervaring (Fonda) die, nadat de sergeant is gedood, het commando op zich moet nemen in Afrika.

Sweet Rosie O'Grady

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Irving Cummings. Met o.a. Betty Grable, Robert Young, Adolphe Menjou, Reginald Gardiner en Virginia Grey.

Een aardige musical over een variété-artieste en een schandaaljournalist. Menjou steelt de film als redacteur van de Police Gazette.

Claudia

1943 | Komedie

Verenigde Staten 1943. Komedie van Edmund Goulding. Met o.a. Dorothy McGuire, Robert Young, Ina Claire, Reginald Gardiner en Olga Baclanova.

Warme komedie over een jonge Claudia (McGuire) die plotseling trouwt, te maken krijgt met problemen van volwassenheid, en in een korte tijd veel over het leven leert; prachtig geacteerd. Filmdebuut van McGuire, die deze rol al op Broadway had gespeeld.

The Man Who Came to Dinner

1942 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1942. Drama van William Keighley. Met o.a. Monty Woolley, Bette Davis, Ann Sheridan, Billie Burke en Richard Travis.

De pompeuze auteur Alexander Woolcott (Woolley) breekt zijn heup en is gedwongen de winter door te brengen bij het gezin van Burke, dat stapelgek wordt van de diverse maffe vrienden die bij hen langskomen. Een ondankbare rol voor Davis, maar de sexy Sheridan is in topvorm. Losjes gebaseerd op het toneelstuk van George S. Kaufman-Moss Hart door Julius J. Epstein en Philip G. Epstein bewerkt, met parodieën onder andere op Noel Coward en Harpo Marx. Camerawerk van Tony Gaudio.

Captains of the Clouds

1942 | Oorlogsfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Michael Curtiz. Met o.a. James Cagney, Dennis Morgan, Alan Hale, Brenda Marshall en George Tobias.

Brian MacLean, Tiny Murphy en Johnny Dutton werken als piloot in Canada. Brian kaapt het werk en de vrouwen voor Tiny en Johnny weg, maar toch zijn ze vrienden. Als WO II uitbreekt, melden ze zich alledrie bij de Canadese luchtmacht. Brian is te oud voor dit werk maar als er piloten te weinig zijn, mag hij toch weer vliegen.

Sundown

1941 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1941. Oorlogsfilm van Henry Hathaway. Met o.a. Gene Tierney, Bruce Cabot, George Sanders, Harry Carey en Joseph Calleia.

Tierney moet notabene het zwarte meisje spelen dat Britse troepen in Afrika tijdens WO II helpt. Redelijk amusant, uitstekend camerawerk, maar het komt niet van de grond.

My Life With Caroline

1941 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Lewis Milestone. Met o.a. Ronald Colman, Anna Lee, Charles Winninger, Reginald Gardiner en Gilbert Roland.

Colmans charme onderbouwt deze luchtige komedie over een man die zijn vrouw ervan verdenkt een minnaar te hebben.

A Yank in the RAF

1941 | Muziek, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1941. Muziek van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Betty Grable, John Sutton, Reginald Gardiner en Donald Stuart.

Power zit er enkel in het om in Londen gestationeerd revuemeisje Grable te zien. Ze vormen een aardig team. Liedjes: 'Another Little Dream Won't Do Us Any Harm', 'Hi-Ya Love'.

The Great Dictator

1940 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigde Staten 1940. Oorlogsfilm van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie, Reginald Gardiner en Henry Daniell.

De in humor gevatte kritiek die Chaplin uit tegen Hitler en het nazisme is niet van de lucht en voor die tijd absoluut moedig te noemen. Chaplin speelt zowel een bespottelijke Hitler (hier Adenoid Hynkel genoemd) als een menslievende joodse kapper die na een coma van twintig jaar wederopstaat in een totaal veranderde Duitse maatschappij. Chaplins eerste 'talkie' wordt wel bekritiseerd om houterige dialogen, maar Chaplins goede grappen en de enorme implicaties van zijn kritiek doen iedere kritiek verbleken. Hitler verbood de film natuurlijk, maar zag hem later stiekem toch in Portugal, twee keer zelfs! Wat hij er van vond is onbekend.

The Doctor Takes a Wife

1940 | Misdaad

Verenigde Staten 1940. Misdaad van Alexander Hall. Met o.a. Ray Milland, Loretta Young, Reginald Gardiner, Gail Patrick en Edmund Gwenn.

Milland wordt voor Young's echtgenoot aangezien en moet dan nog voor hem doorgaan ook. Sterren en materiaal inspireren elkaar in een levendig tempo.

Dulcy

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Ann Sothern, Ian Hunter, Roland Young, Reginald Gardiner en Billie Burke.

Nogal slechte komedie over een Chinese wees die helpt de problemen op te lossen in het pleeggezin, waarin hij terechtkomt. Goede rolbezetting, maar de acteurs kregen inferieur materiaal.

The Flying Deuces

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Charles Middleton, Jean Parker, Reginald Gardiner, Oliver Hardy en Stan Laurel.

Prachtige Laurel & Hardy waarin het tweespan in Marokko belandt bij het Franse Vreemdelingenlegioen. Aanleiding is Ollie's liefdesverdriet: hij werd verliefd op een serveerster in Parijs maar zij was al getrouwd. Ollie wilde zich eigenlijk samen met zijn trouwe maat verdrinken in de Seine (tot genoegen van een rond cirkelende haai!) maar een Franse legionair wist hem van de wanhoopsdaad te weerhouden en hen beiden warm te maken voor het legioen. Befaamd grappig en voorzien van een zeldzame fraaie zang- en dansscène van respectievelijk Ollie en Stan. De finale is op zijn zachtst gezegd curieus maar voldoet aan de wensen van Ollie's personage.

Laurel & Hardy: The Flying Deuces

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Jean Parker, Reginald Gardiner en Charles Middleton.

Stan en Ollie gaan bij het vreemdelingenlegioen waar Ollie zijn ongelukkige liefde hoopt te vergeten; met alle bekende gevolgen. Sneller van tempo dan de meeste L&H-films, inclusief het liedje en het dansje: 'Shine On, Harvest Moon'.

Sweethearts

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Frank Morgan, Florence Rice en Ray Bolger.

Eddy en MacDonald zijn zes jaar getrouwd en voeren net zo lang dezelfde show op te Broadway. Ze willen eens iets anders en Hollywood lonkt. Uit angst hen te verliezen laat hun producer Morgan, geholpen door Auer, het gerucht circuleren dat zijn nieuwe show geïnspireerd is door de ontrouw van Eddy. Het komt tot een breuk tussen beiden. Kleurrijke en spectaculaire muzikale komedie naar de operette van Victor Herbert met beide acteurs op het hoogtepunt van hun kunnen. Er werden nog enkele bijkomende songs geschreven door Bob Wright en Chet Forrest. Muzikale leiding had Herbert Stothard. Het scenario van Dorothy Parker en Alan Campbell is gebaseerd op het libretto van Fred de Gresac, Harry B. en Robert B. Smith en werd veel te lang uitgesponnen. Cameraman Oliver T. Marsh sleepte een Oscar in de wacht voor zijn kleurenfotografie.

Marie Antoinette

1938 | Historische film, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1938. Historische film van W.S. Van Dyke. Met o.a. Norma Shearer, Tyrone Power, John Barrymore, Robert Morley en Gladys George.

Deze kostbare MGM-produktie over de 18e eeuwse Franse vorstin mist vaart, maar laat goed acteerwerk zien, met een prachtige rol van Morley als Lodewijk XVI. Shearer treft de essentie van de titelrol - van Oostenrijkse prinses tot verguisde vorstin over een afbrokkelend rijk - zoals verteld door haar kleedster. Scenario van Claudine West, Donald Ogden Stewart en Ernest Vajda naar een verhaal van Stefan Zweig. Camerawerk van William Daniels.

Everybody Sing

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van Edwin L. Marin. Met o.a. Allan Jones, Judy Garland, Fanny Brice, Reginald Owen en Billie Burke.

Schelle musical met een stom verhaal en songs die je meteen weer kunt vergeten. Goede acteurs, die echter moeten knokken met het zwakke materiaal over een krankzinnige familie die betrokken raakt bij het opzetten van een show. Na de luide finale kun je een vervolg verwachten met de titel: EVERYBODY SHUT UP. Of iedereen nú zijn mond wil houden. Scenario van Florence Ryerson en Edgar Allen Woolf. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

A Damsel in Distress

1937 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1937. Musical van George Stevens. Met o.a. Fred Astaire, Joan Fontaine, George Burns, Gracie Allen en Constance Collier.

Lady Alyce Marshmorton (Fontaine) moet van haar tante trouwen met een Brit, maar heeft zelf haar zinnen gezet op een Amerikaanse skiër die ze in Zwitserland ontmoette. Het personeel van het landhuis waar ze woont, gokt onderling op wie de gelukkige zal worden en door hun bemoeienissen komt een Amerikaanse danser (Astaire) als derde kandidaat in beeld. Eerste film die Astaire maakte na zijn iconische werk met Ginger Rogers werd commercieel geen succes, wellicht omdat Fontaine niet danst. Toch best leuk, vanwege het malle script van P.G. Wodehouse en de Oscarwinnende danschoreografie.

Born To Dance

1936 | Muziek

Verenigde Staten 1936. Muziek van Roy Del Ruth. Met o.a. Eleanor Powell, James Stewart, Virginia Bruce, Una Merkel en Sid Silvers.

Powell draagt de titel uit in deze goede Cole Porter-musical met sensationeel danswerk en mooie liedjes: 'Easy to Love' en 'I've Got You Under My Skin'. Scenario van Jack McGowan en Sid Silvers. Camerawerk van Ray June.

A Little Bit of Bluff

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Maclean Rogers. Met o.a. Reginald Gardiner, Marjorie Shotter, H.F. Maltby, Margaret Watson en Clifford Heatherly.

Een verloofde doet zich voor als de detective die de diefstal van familiestukken zal oplossen. Hij hoopt daardoor in een goed blaadje te komen bij zijn toekomstige schoonvader. Snelle, goedkope maar verteerbare komedie. De acteurs spelen de sterretjes van de hemel.