Gina Falkenberg

Acteur

Gina Falkenberg is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Aussenseiter

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Heinz Rühmann, Ernst Dumcke, Gina Falkenberg, Karl Stepanek en Friedrich Benfer.

Een renpaard hecht zich aan een werkloze die een spijker uit zijn hoef heeft verwijderd. Van het verhaaltje moet de film het niet hebben, maar men wordt vertederd door de manier waarop Rühmann met het paard Toni omgaat.

Der Page vom Dalmasse-Hotel

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Victor Janssen. Met o.a. Dolly Haas, Harry Liedtke, Hans Junkermann, Trude Hesterberg en Gina Falkenberg.

Haas probeert tevergeefs te solliciteren maar krijgt nergens werk totdat ze zich als jongeman verkleedt en een baantje als page in een groot hotel krijgt. Daar ontmaskert ze een moeder en dochter, die een miljonair proberen in te palmen. Uit dankaarheid mag ze op zijn landgoed komen logeren, waar ze als 'man' gelukkig door de mand valt; ze leefde nog lang en gelukkig met haar rijkaard... Onderhoudende komedie uit prefascistisch Duitsland; in 1935 vertrok Haas naar Engeland en later de V.S. om haar carrière voort te zetten. Leuke muzikale intermezzo's. In 1957 opnieuw gefilmd als DER PAGE VOM PALAST-HOTEL door Thomas Engel met Erika Remberg en weliswaar de nodige veranderingen, maar veel minder.

Razzia in St. Pauli

1932 | Drama

Duitsland 1932. Drama van Werner Hochbaum. Met o.a. Gina Falkenberg, Fiedrich Gnass, Charly Wittong, Wolfgang Zilzer en Käthe Hüter.

Matrosen-Karl verbergt zich op de vlucht voor de politie bij Ballhaus-Else. Het wordt een dag vol geluk die beiden willen besluiten in de Kongo-Bar waar juist de politie de zoveelste razzia houdt en Matrosen-Karl oppakt. De volgende ochtend zingt Ernst Busch zijn beroemde 'Song der Hafenarbeiter', een imponerend slot van een begeesterende film over Hamburg en zijn haven. Geen wonder dat filmmaker Hochbaum zich met deze unieke film de woede van de nazi's op de hals haalde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gina Falkenberg op televisie komt.

Reageer