Friz Freleng: regie.
Er zijn 9 films gevonden.

Bugs & Elmer

1992 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Animatie van Friz Freleng.

Compilatiefilm met cartoons uit de [KL]Bugs Bunny Show[KLE] (1960-1975) rond de capriolen van Bugs Bunny, het bekende konijn dat uitblinkt in het veroorzaken van pech voor anderen. In dit geval vooral het cartoon-figuur van Elmer Fudd, dat er steeds op uit is dat 'darned wabbit' neer te kogelen. Op het programma: SLICK HARE, STAGE DOOR CARTOON, THE UNRULY HARE, WABBIT TROUBLE, THE WILD HARE, OLD GREY HARE en THE BIG SNOOZE;

Daffy Duck

1987 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Animatie van David H. DePatie en Friz Freleng.

Een aantal klassieke cartoons met de malle eend Daffy Duck als centrale figuur, een creatie van Tex Avery sinds 1937 en later via de Warner Brothers Releases, gekoppeld aan Bugs Bunny, Porky Pig, Elmer Fudd en Speedy Gonzales. Het bevat films tussen de jaren 1967 en 1987 en werd in 1987 uitgebracht.

The Pink Panther

1986 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Animatie van David H. DePatie en Friz Freleng.

Negen avonturen achter elkaar van het bekende roze panter cartoonpersonage, dat vooral bekend werd dankzij de getekende introductie van de Blake Edward-films rond de Franse klungelende inspecteur Clouseau.

Daffy Duck's Movie: Fantastic Island

1983 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1983. Familiefilm van Friz Freleng. Met o.a. Daffy Duck, Speedy Gonzales, Bugs Bunny, Yosemite Sam en Tweety.

De vierde en zwakste compilatie van tekenfilms van Warners Bros. De verbindende stukjes (waarin de tv-serie 'Fantasy Island' wordt geparodieerd) zijn nietszeggend; slechts enkele tekenfilms stijgen boven de middelmaat uit. Niet bepaald een geslaagde Daffy Duck-film. Het draaiboek is van John Dunne en David Detiege.

Bugs Bunny 1001 rabbit tales

1982 | Animatie

Verenigde Staten 1982. Animatie van Friz Freleng.

De vierde en zwakste compilatie van tekenfilms van Warners Bros. De verbindende stukjes (waarin de tv-serie 'Fantasy Island' wordt geparodieerd) zijn nietszeggend; slechts enkele tekenfilms stijgen boven de middelmaat uit. Niet bepaald een geslaagde Daffy Duck-film. Het draaiboek is van John Dunne en David Detiege.

The Looney, Looney, Looney Bugs Bunny Movie

1981 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1981. Animatie van Friz Freleng.

Nog een compilatie van WB-tekenfilms rond Bugs Bunny, die weer zelf commentaar levert (via de stem van Mel Blanc in de oorspronkelijke versie). De film opent met KNIGHTY KNIGHT BUGS, dat goed was voor een Oscar. Het geheel komt wat zwakker over dan andere compilaties, maar kwalitatief blijft het een lust voor oog en oor.

Pink Panther 4

1975 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Animatie van Friz Freleng en David H. DePatie.

Vijfde reeks van een serie cartoons over de egocentrische roze panter die bij de credits van Blake Edwards` populaire speelfilm THE PINK PANTHER ge[KA3]introduceerd werd. Bevat SHOCKING PINK en AN OUNCE OF PINK, PINK PISTON en THE PINK BLUEPRINT (1966), THE PINKER QUARTERBACK (1968), PSST PINK (1971) en PINK STREAKER (1975).

Sylvester & Tweety

1962 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Animatie van Friz Freleng en Chuck Jones.

Een aantal door Freleng gecreëerde cartoons met de lispelende kat Sylvester en de kanarie Tweety, die mekaar voortdurend in de haren en veren zitten. Het niet zo helemaal geslaagde antwoord van Warner Brothers op de succes-cartoons TOM & JERRY van MGM. In deze compilatie zijn opgenomen: I TAW A PUTTY TAT, BIRDIE AND THE BEAST, INKI AT THE CIRCUS, A GRUESOME TWOSOME, TWEETIE PIE en LITTLE LION HUNTER. De compilatie op video werd in 1992 uitgebracht.

My Dream Is Yours

1949 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1949. Komedie van Michael Curtiz en Friz Freleng. Met o.a. Jack Carson, Doris Day, Lee Bowman, Adolphe Menjou en Eve Arden.

Doug Blake (Carson) maakt Martha Gibson (Day) tot een bekende radiofiguur in deze muzikale komedie van standaard-gehalte; hoogtepunten zijn het droomfragment met Bugs Bunny en Edgar Kennedy als Day's oom. Het scenario is van Harry Kurnitz en Dane Lussier. Het camerawerk is van Ernest Haller en Wilfred M. Cline.