Lorenzo Semple jr (1922): scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

Rapture

1992 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Timothy Bond. Met o.a. Michael Ontkean, Karen Allen, Gemma Barry en David Mcllwraith.

Tijdens een schoolre[KA3]unie ontmoet computerexpert Ontkean zijn vroegere vlam Allen en hij raakt onmiddellijk weer in haar ban. Ze is ondertussen getrouwd en moeder van een tienerdochter. Maar hij is vastbesloten haar opnieuw te veroveren en niets kan hem daarvan weerhouden. Film komt traag op gang, maar eenmaal op tempo, draaft hij in een bloederige stroomversnelling tot het uiterste. Goed opgebouwd scenario van Lorenzo Semple en Vera Appleyard, naar een roman van Thomas Tessier. Ontkean speelt zijn rol overtuigend, op het randje van krankzinnigheid en met een sadistische sluwheid. Barry is een openbaring als Allens dochter. Uitstekende (ont)spanningsfilm, met enkele mooie erotische momenten, knap in beeld gebracht door Peter Benison.

Never Say Never Again

1983 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1983. Actiefilm van Irvin Kershner. Met o.a. Sean Connery, Klaus Maria Brandauer, Max von Sydow, Barbara Carrera en Kim Basinger.

Nadat de internationale schurkenorganisatie S.P.E.C.T.R.E. twee kernkoppen heeft gestolen moet James Bond (Connery) in actie komen. En passant rekent hij nog even af met aartsvijand Ernst Stavro Blofeld. Een wat typische Bond-film, een remake van Thunderball, die door de producent werd ingezet als alternatief voor de reguliere Bond-film Octopussy van MGM, die in hetzelfde jaar uitkwam, met Roger Moore als 007. De vertrouwde elementen, snufjes, mooie, gevaarlijke vrouwen zijn er allemaal, maar de titelsequentie wijkt af. Connery zou hierna écht nooit meer James Bond spelen.

Flash Gordon

1980 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Mike Hodges. Met o.a. Sam J. Jones, Melody Anderson, Max von Sydow, Ornella Muti en Timothy Dalton.

Verschrikkelijke natuurrampen bedreigen de aarde. Door vreemde energiegolven werd de maan uit haar baan gedreven. Volgens Dr. Zarkov (Topol) is een botsing met de aarde onvermijdelijk. Samen met zijn vrienden Flash Gordon (Jones) en Dale Arden (Anderson) vertrekt hij met zijn ruimteschip om te onderzoeken wie hier achter kan zitten. Overgeproduceerd SF- avontuur, dat doet terugverlangen naar de naïeve serials van destijds. Verbluffende special-effects van Glen Robinson en George Gibbs, maar een rommelig en niet overtuigend scenario van Lorenzo Semple, Jr. en Michael Allin, gebaseerd op de comic- strips van Alex Raymond. De popgroep Queen leverde een leuke rock-score, terwijl Howard Blake de actiescènes muzikaal ondersteunde. Muti als de boze prinses Aurora en Von Sydow als Ming hebben geen moeite om de rest van de rolverdeling weg te spelen. Het camerawerk is van Gil Taylor.

King Kong

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Jeff Bridges, Jessica Lange, Charles Grodin, John Randolph en Rene Auberjonois.

Remake van de gelijknamige film uit 1933. Onderzoeksteam vindt op een zoektocht naar olie een reuzenaap en neemt deze mee naar New York om tentoon te stellen. Al gauw terroriseert de aap de hele stad. Enige menselijkheid bezit Kong wel; hij wordt verliefd op Dwan, de debuterende Jessica Lange. Ondanks verbeterde special effects, is de film niet veel overtuigender dan de eerste versie. De grommende, alles vernielende reuzenaap werkt vooral op de zenuwen. Het best gelukte onderdeel van de film is de mooie, maar wel bombastische muziek. In 2005 maakte Peter Jackson een geslaagdere versie van King Kong.

Three Days of the Condor

1975 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1975. Thriller van Sydney Pollack. Met o.a. Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow en John Houseman.

CIA-medewerker Joseph Turner (Redford) stuit bij toeval op een samenzwering binnen zijn eigen club. Als hem vervolgens de kogels om de oren vliegen, dwingt hij fotografe Kathy Hale (Dunaway) met een pistool om hem in haar huis te verstoppen. Terwijl hij uitzoekt wat er aan de hand is ontwikkelt zich wat moois tussen de twee. Prima actiefilm van Pollack, die verder vooral komedie en drama (Tootsie, Out of Africa) maakte. Dunaway vertelde later dat ze moeite had om angstig te kijken tijdens de scène waar Redford haar met een vuurwapen bedreigde omdat ze haar tegenspeler zo'n mooie man vond.

The Drowning Pool

1975 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1975. Thriller van Stuart Rosenberg. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Murray Hamilton, Gail Strickland en Melanie Griffith.

Negen jaar na Harper vertolkt Newman opnieuw met verve de gelijknamige privédetective-met-een-geweten. Ingehuurd door een oude vlam met lokale connecties (Woodward), speurt hij in de bayou van Louisiana naar een afperser en krijgt er nog een boel ellende gratis bij. Zompige doolhofnoir naar Ross Macdonald blinkt uit in geweldige sfeertekening en nevenkarakters met raadsels en reliëf. De visuelen van Gordon Willis zijn top en het prijsnummer op de soundtrack is het omineuze ‘Killing me softly with his song’. Evenmin te missen: een ontluikende Melanie Griffith en de akelige bijna-verdrinkingsscène.

The Parallax View

1974 | Thriller, Experimenteel

Verenigde Staten 1974. Thriller van Alan J. Pakula. Met o.a. Warren Beatty, Paula Prentiss, William Daniels, Walter McGinn en Hume Cronyn.

Seattle, Independance Day (de dag van de onafhankelijkheid). Een senator wordt tijdens een receptie vermoord door een scherpschutter. De moordenaar komt om tijdens de achtervolging door de politie. Vier maanden later wordt een commissie aangesteld om de aanleiding tot de moord te onderzoeken. Journalist Beatty die getuige was van de moord, ontdekt echter dat de dader afkomstig is van een crimineel netwerk. Nog meer politieke moorden worden voorbereid. Een vrij negatief beeld van de gerechtigheid in Amerika, uitgewerkt tot een spannende politieke thriller. Het scenario van David Giler en Lorenzo Semple Jr. zinspeelt duidelijk op de Kennedy-moord en de naweeën ervan. De film toont de eenzaamheid van de man die de waarheid wil achterhalen en van niemand hulp krijgt. Gordon Willis bemande de camera.

Papillon

1973 | Avonturenfilm, Drama, Biografie, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1973. Avonturenfilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Steve McQueen, Dustin Hoffman, Don Gordon, Victor Jory en Anthony Zerbe.

Volgens zijn eigen memoires was Henri 'Papillon' Charrière niet schuldig aan moord en werd hij onterecht als gevangene verscheept naar de Île du Diable-gevangenis in Frans Guyana. Zijn verhaal leverde in elk geval een fraaie, epische ontsnappingsfilm op. Papillon (McQueen) ontmoet op het detentieschip de beroemde oplichter Louis Dega (Hoffman). Zware jongens pogen Dega te vermoorden, maar Papillon voorkomt dat en daarna maken de twee een deal: Papillon zal Dega beschermen en Dega zal zijn beschermer helpen met zijn ontsnappingspogingen.

Pretty Poison

1968 | Thriller, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1968. Thriller van Noel Black. Met o.a. Anthony Perkins, Tuesday Weld, Beverly Garland, John Randolph en Dick O'Neill.

Perkins is een vreemde jongeman, die in een fantasiewereld leeft. Op de fabriek waar hij werkt, ontmoet hij de optimistische middelbare scholiere Weld. Zij twijfelt niet aan zijn bewering dat zijn fabrieksbaantje een dekmantel is voor zijn activiteiten als CIA-agent. Hij wordt ontslagen en slaat helemaal door. Samen met Weld bedenkt hij een plannetje om de fabriek te saboteren. Maar dit leidt geheel onverwacht tot moord. Merkwaardige zwarte komedie, met Perkins in zijn beste rol sinds PSYCHO, terwijl ook Weld bijzonder sympathiek overkomt in een allesbehalve lieve rol. Het schitterende scenario is van de hand van Lorenzo Semple Jr., die zijn inspiratie haalde uit de roman She Let Him Continue van Stephen Geller, een geslaagde cocktail van bizarre humor en grove misdaad. Gefilmd door David Quaid.