Hideo Nakata is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Complex

2013 | Horror

Japan 2013. Horror van Hideo Nakata. Met o.a. Atsuko Maeda en Hiroki Narimiya.

Na tien jaar eindelijk weer een nieuwe horrorfilm van de maker van The Ring en Dark Water, boegbeelden van de zogenaamd J-horror: Japanse horrorfilms met veel schaduwen en eng starende kinderen. The Complex, over een behekst huizenblok, is niet zo ijzingwekkend als zijn voorgangers, maar wel een waardige toevoeging aan het genre.

The Ring Two

2005 | Horror

Verenigde Staten 2005. Horror van Hideo Nakata. Met o.a. Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, Elizabeth Perkins en Gary Cole.

Een half jaar nadat journaliste Rachel Keller (Watts) ontdekte hoe het kwam dat iedereen die een bepaalde videoband bekeek al snel het loodje legde is haar zoontje nog steeds bang voor het enge meisje dat uit de tv kroop om mensen te vermoorden. Het joch krijgt gelijk, om hem te redden moet Rachel verder in het verleden van het mishandelde meisje Samara duiken. Omdat deze sequel werd geregisseerd door de maker van de oorspronkelijke, Japanse, films waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas ontbreekt een goed verhaal. De film is wel eng, maar veel oppervlakkiger dan zijn eerdere werk.

Dark Water

2002 | Horror, Thriller, Fantasy

Japan 2002. Horror van Hideo Nakata. Met o.a. Kuroki Hitomi, Rio Kanno, Mirei Oguchi en Fumiyo Kohinata.

Een moeder en haar dochter nemen hun intrek in een vochtig flatgebouw. Imponerende psychologische horrorfilm van Hideo Nakata, de maker van het succesvolle Ringu.

Ring 2

1999 | Horror

Japan 1999. Horror van Hideo Nakata. Met o.a. Miki Nakatani, Hitomi Sato, Nanako Matsushima, Hiroyuki Sanada en Nakatani Miki.

Vervolg op de Japanse horrorhit Ring, opnieuw geregisseerd door Hideo Nakata. Net als deel 1, wordt van Ring 2 een Amerikaanse remake gemaakt. Die film zal, verwarrend genoeg The Ring 2 gaan heten en de regie is in handen van, jawel, Hideo Nakata.

Kaosu

1999 | Film noir, Thriller

Japan 1999. Film noir van Hideo Nakata. Met o.a. Masato Hagiwara en Miki Nakatani.

Het zijn zware tijden voor priv[KA1]e-detective Kuroda (Hagiwara). Zijn bankrekening ziet er niet al te best uit en hij zit vruchteloos te wachten op klanten. Dan verschijnt als in een droom de knappe mevrouw Saori (Nakatani) in zijn kantoor. Ze doet hem een vreemd voorstel, maar Kuroda is er niet de man voor om zijn neus op te halen voor vreemde voorstellen. Saori koestert zware twijfels over de trouw van haar man. Ze vraagt Kuroda haar ontvoering te ensceneren en losgeld te eisen. De snelheid waarmee manlief naar zijn portefeuille zou grijpen moet een betrouwbare barometer zijn voor de liefde die hij voor haar koestert. Kuroda mag het losgeld houden. De voorbereidingen van de 'ontvoering' groeien uit tot een pervers spelletje tussen Kuroda en Saori. Elementen uit diverse klassieke voorbeelden van de film noir werden hier met redelijk succes naar Japan getransformeerd. De cineast slaagt er evenwel niet in om de sensuele sfeer uit films als THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE of DOUBLE INDEMITY op het scherm te toveren. Het blijft bij een interessant experiment. Hisashi Saito schreef het scenario. Fotografie is van Tokusho Kikumura. Dolby Stereo.

Ringu

1998 | Horror, Thriller

Japan 1998. Horror van Hideo Nakata. Met o.a. Nanako Matsushima, Hiroyuki Sanada, Miki Nakatani, Yuko Takeuchi en Hitomi Sato.

In eigen land was Ringu zo'n grote hit dat er prompt een prequel en sequel volgden op deze horrorfilm over een gedoemde videoband. Na de merkwaardige dood van haar nichtje onderzoekt journaliste Reiko (Nanako Matsushima) het mysterie van een tape die de dood veroorzaakt van ieder die er naar kijkt, precies een week later. Haar ex bemoeit zich er ook mee en ondertussen moet hun zoontje buiten gevaar worden gehouden. Ook in het buitenland deed de film het goed: er zijn twee Amerikaanse remakes gemaakt met Naomi Watts in de hoofdrol.