Kiril Donchev

Componist

Kiril Donchev is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Just Forget That Case

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Krassimir Spassov. Met o.a. Filip Trifonov, Boris Loukanov, Lyubomir Kabakchiev, Tsvetana Maneva en Ruth Spassova.

Een jonge, pas aangestelde inspecteur arriveert in een provinciestad. Hij is niet gelukkig met zijn baan en maakt er geen geheim van dat hij van plan is advocaat te worden. Hij stuit op enige verdachte feiten die te maken hebben met zijn voorganger, die ziek is. De dossiers van diens laatste zaak zijn verdwenen. De nieuweling krijgt het advies om zijn neus er niet in te steken, maar hij gelooft dat machtige ambtenaren achter de schermen aan de touwtjes trekken. Als de misdaad is blootgelegd en de schuldigen zijn ontmaskerd moet de jongeman afstand doen van zijn illusies om hogerop te komen in zijn beroep.

Zabravete tozi sluchay

1984 | Drama, Mysterie

Bulgarije 1984. Drama van Krasimir Spasov. Met o.a. Filip Trifonov, Boris Lukanov, Lubomir Kabakchiyev, Tzvetana Maneva en Dorotea Toncheva.

Een sociaal drama, waarin de jonge onderzoeksrechter Andreyev uitzoekt waarom zijn voorganger vroegtijdig gepensioneerd werd en vervolgens op corruptie van de plaatselijke autoriteiten stuit. Ondanks het nogal conventionele plot van het toneelstuk van Georgi Danailov, is de film in zoverre geslaagd te noemen dat hij een waarheidsgetrouw beeld geeft van het provinciale leven in Bulgarije in het begin van de jaren tachtig.

A Trip Towards Freedom

1963 | Oorlogsfilm

Bulgarije 1963. Oorlogsfilm van Venelin Tsankov. Met o.a. Margarita Choudinova, Radka Sarafova, Stoyan Gudev en Stefan Iliev.

De film speelt tijdens WOII en volgt de tragische en noodlottige wendingen in het leven van een teer en gevoelig meisje, de dochter van een politieke vluchteling. Na de dood van haar moeder blijft haar vader alleen in België achter. Hij is lid van het verzet. Het meisje wordt naar haar grootmoeder in Bulgarije gestuurd. De nazi's bezetten Bulgarije en dan ziet het meisje ook dáár vrijheidsstrijders vechten voor hun rechten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kiril Donchev op televisie komt.

Reageer