Ku Feng is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

The Four Invincibles

1979 | Komedie

Hongkong SAR van China 1979. Komedie van Hua Jen. Met o.a. Han Ke-Tsai, Ku Feng, Tai Hsi-Yen, Tu Shao-Ming en Wong Hsing-Hsiu.

Drie invalide geslagen jongemannen vinden een geheim kunf fu-manuscript, waarin trainingstechnieken staan beschreven die het trio helpen een onoverwinnelijke drieëenheid te worden. Dat moeten hun oorspronkelijke beulen tenslotte zwaar bezuren. Een voorbeeld van een komische kung fu-film: ondraaglijk overdreven spel, grenzeloos geschmier en onophoudelijke gekke-bekkentrekkerij. Bijna niet vol te houden.

The Tiger Strikes Again

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Hua I-Hung. Met o.a. Ho Chung-Tao, Ku Feng, Kuan Lun, Shao Yin-Yin en Chiang Tao.

De rechtschapen Wong slaags met een machtige gangster. Als film te verwaarlozen, als vechtfilm bepaald indrukwekkend. De regisseur wendt röntgen-opnamen, waarin we botstructuren zien versplinteren, aan om foefjes van Wongs kung fu-technieken te illustreren! Zwierige elegance in een bikkelharde film. Een 'Must' voor gepassioneerde liefhebber. USA-titel: LAST STRIKE.

Dynamo

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Hua I-Hung. Met o.a. Ho Chung-Tao, Han Ma-Li, Chang Kung, James Griffiths en Georges V. Yirikian.

Een taxichauffeur te Hong Kong laat zich door een reclamebureau overhalen om een nieuw leven te beginnen als het perfecte evenbeeld van Bruce Lee. Een concurrerend bureau tracht met onderwereldpraktijken deze succesformule in discrediet te brengen. Dit verrassend sterk Kung Fu-werkje profiteert van een hechte plot, geloofwaardige karakters en redelijk acteren. Het dilemma van de hoofdrol is goed uitgewerkt. Bovendien geeft de film van Hong Kong als wereldstad een beter beeld dan honderd andere Kung Fu-films te zamen. Ho Chung-Tao staat op de titelrol als Bruce Li.

The Mighty Peking Man

1977 | Sciencefiction

Hongkong SAR van China 1977. Sciencefiction van Ho Meng-Hua. Met o.a. Li Hsiu-Hsien, Evelyne Kraft, Hsiao Yao, Ku Feng en Lin Wei-Tu.

Dit KING KONG-plagiaat uit Hong Kong is van een dermate amateuristisch kaliber, dat het bijna een meesterwerk is. Ook bekend als GOLIATHON.

The Flying Guillotine

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Ho Meng-Hua. Met o.a. Chen Kuan-Tai, Ku Feng, Frankie Wei, Lo Han en Lu Wei.

Ching-Dynastie. Keizer Yu Cheng draagt zijn lijfwacht op om vooraanstaande intellectuelen als potentiële bronnen van verzet tegen zijn regime te elimineren. Zeer verzorgde, bezienswaardige film waarin capabel wordt geacteerd.

Black Magic

1975 | Thriller

Hongkong SAR van China 1975. Thriller van Ho Meng-Hua. Met o.a. Ti Lung, Lo Lieh, Ku Feng, Yu Hui en Lily Li.

Magiër verkoopt toverdrankjes waarmee vrouwen hun uitverkorenen aan zich kunnen binden. Op locatie in Kuala Lumpur gedraaide film staat bol van kirrend vrouwelijk naakt. Infantiel werkstuk heeft niets met karate te maken.

The Duel

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Wang Ping, Yu Hui en Ku Feng.

Animositeit tussen twee families wordt middels kung fu-duels beslecht. Film boven de middelmaat maar voor Chang Cheh-werkstuk teleurstellend.

The Killer

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Chu Yuen. Met o.a. Chin Han, Wang Ping, Tsung Hua, Ku Feng en Yang Chin-Ching.

Na tien jaar keert Hsieh naar zijn geboortedorp terug. Hier lijdt de bevolking onder terreur van heroïnesmokkelaars. Hsieh bestrijdt de bende en schakelt de topman in een gierend duel uit. Een verzorgde kung fu-film; aantrekkelijke sets, fraai camerawerk. Het blijft evenwel een vechtfilm.

Dragon Missile

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Ho Meng-Hua. Met o.a. Lo Lieh, Liu Yung, Chen Ping, Ku Feng en Wang Hsieh.

Incidenten uit het leven van legendarische Kantonese bokser Huang Fei-Hung (1878-1967). Film verkreupeld door chaos van sub-plots en wild zoom-werk. Voor niet-liefhebber volkomen onbegrijpelijk.

The Pirate

1972 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Avonturenfilm van Chang Cheh, Hsueh Li Pao en Wu Ma. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Tien Ching, Ku Feng en Lu Ti.

China, 18e eeuw. Piraat Chang Po-Chai besluit een einde te maken aan de terreur van de wrede generaal Chiang. Opgeruimd avonturenwerkje met nobele helden en lage schurken. Zeldzaam naïef maar onderhoudend.

The New One-Armed Swordsman

1972 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Avonturenfilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Ching Li, Ku Feng en Wang Chung.

Een eenarmige zwaardvechter dringt het Tijgerfort binnen om zijn gevangen genomen vriend te bevrijden. Deze film rond norse helden van het zwaard vertoont krachtige invloeden van de Italiaanse spaghetti-western. Ook bekend als TRIPLE IRONS.

All Men Are Brothers

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsueh Li Pao. Met o.a. David Chiang, Chen Kuan-Tai, Ku Feng, Yueh Hua en Lily Ho.

Kungfulegende David Chiang schittert in de hoofdrol als een vechter uit de twaalfde eeuw die samen met 107 bannelingen trouw zweert aan de keizer. Wat volgt is een onnavolgbare reeks schermutselingen met als doel de inname van de ommuurde stad waar de rebellen huizen. Opvolger van The water margin. Beide groots opgezette films werden geproduceerd door de Shaw Brothers en zijn gebaseerd op enkele hoofdstukken uit Outlaws of the marsh, de Chinese klassieker uit de veertiende eeuw. Vanaf 1995 werden de 108 personages wereldwijd bekend door de introductie van computerspel Suikoden, waarvan er tot 2006 vijf zijn verschenen. Subliem staaltje vakmanschap.