Yoshio Kuroda

Regisseur

Yoshio Kuroda is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gekijôban Furandaasu no inu

1997 | Animatie

Japan 1997. Animatie van Yoshio Kuroda.

De artistiek aangelegde weesjongen Niklas woont samen met zijn grootvader in armoedige omstandigheden. De vriendschap met zijn trouwe hond en het buurmeisje Anika houden Niklas op de been. Als Anika's ouders de omgang met Niklas verbieden en zijn opa plotseling overlijdt, besluit de wanhopige jongen zijn tekentalent aan te wenden

Furandâsu no inu

1975 | Animatie, Familiefilm

Japan 1975. Animatie van Yoshio Kuroda.

Nello woont met zijn straatarme grootvader Jacob op een gepacht boerderijtje niet ver van Antwerpen. Hij is bevriend met Marieke Vermeulen, de rijke molenaarsdochter. Haar vader wil niet dat Marieke met een boerenkinkel omgaat. Nello brengt met zijn grootvader iedere dag de melk rond in een hondenkar, die getrokken wordt door Patrasche. Het dier was ooit in een mishandelde toestand gevonden langs het kanaal. Nello zou graag kunstschilder willen worden, zoals Rubens. Zijn grootvader wordt echter ziek en Nello's doel lijkt veraf. Het in Japan razend populaire verhaal uit Hoboken over Nello en Patrasche moest vanzelfsprekend in het land van de rijzende zon bewerkt worden tot een tekenfilm. Er komen wel enkele bekende Antwerpse monumenten in voor, zoals de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal en het stadhuis, maar voor landschappen en kleding heeft duidelijk het Hollandse Zeeland model gestaan. Toch zullen zowel jong als oud ontroerd worden door de vriendschap en de belevenissen van Nello en Patrasche. Deze voor de allerkleinsten al geschikte smartlap werd al eerder verfilmd en was in 1999 het onderwerp van een Amerikaanse speelfilm. De roman van Ouida werd bewerkt door Miho Maruo. Het camerawerk is van Shigekazu Morishita. In de originele Japanse versie horen we de stemmen van Makoto Tsumura, Sakura Tange, Kosei Tagi, Kosei Tomita, Taeko Nakanishi, Toshiko Kamei, Turiko Fuchizaki, Masato Hirano, Shinodu Adachi, Eiken Mine, Akiko Taneguechi, Zukimasu Natori, Ken Shiroyama, Kenichi Ogata, Takao Oyama en Takashi Matsuo. Door Wim Pel Productions werd een Nederlandse versie gemaakt in een vertaling van Wil Boerboom en onder de regie van Jan Nonhof. Hierin horen we de stemmen van Daan Ammeraal, Marjolein Algera, Bram Bart, Bas de Bruin, Maaike Cauwenberg, Lucas Dietens, Ajolt Elsakkers, Hans Karsenburg, Joris Knaapen, Jan Nonhof, Sander van der Poel, Trevor Reekers, Phil Rommy, Wim van Rooij, Joey Smits, Dominique van Valkenberg en Hymke de Vries. Deze film is op de 52 oorspronkelijke tv- afleveringen van 24 minuten gebaseerd en staat ook bekend als GEKIJÔBAN FURAANDASU NO INU die officieel werd uitgebracht in 1997. Hij kan afhankelijk van de versie bekort zijn tot 93 minuten. Dolby Stereo.

Garibah no uchu Ryoko

1966 | Familiefilm, Fantasy, Animatie, Sciencefiction

Japan 1966. Familiefilm van Yoshio Kuroda.

Leuke animatie over Gulliver en zijn vriendjes die een ruimtereis maken; aardig sprookje voor de kleintjes. Ook bekend als GULLIVER'S TRAVELS BEYOND THE MOON.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshio Kuroda op televisie komt.

Reageer