Daniela Morelli

Acteur

Daniela Morelli is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

L'appassionata

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Piera Degli Esposti, Nicola Farron, Federico Provvedi, Ornella Marcucci en Daniela Morelli.

De hoofdpersoon is een veertigjarige vrouw die haar hart verliest aan een jonge Italiaanse Amerikaan in de jaren vijftig. Deze affaire put haar lichamelijk en psychisch uit. Matig acteren. Het camerawerk is goed, maar de film is noch aantrekkelijk, noch onderhoudend.

Donna d'ombra

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Luigi Faccini. Met o.a. Anna Bobaiuto, Francesco Capitano, Luciano Bartoli, Daniela Morelli en Carla Cassola.

Prachtig spel van Bonaiuto als Carla, een vrouw op zoek naar zichzelf, een genot voor de liefhebbers. Overstuur door de dood van haar vader gaat ze op reis omhaar verleden opnieuw te beleven, gevolgd door een trouwe journalist die haar liefheeft en die niet wil dat ze wegloopt uit zijn leven. De tocht is een vreemde mengeling van reële en irreële gebeurtenissen en de kijker wordt sterk betrokken bij haar omzwervingen en herinneringen. Veel gepraat. Technisch niet bijzonder.

Remake

1988 | Drama

Zwitserland/Italië 1988. Drama van Ansamo Giannarelli. Met o.a. Daniela Morelli, Roberto Accornero, Paola Onofri, Stilli Togni en Ida Di Benedetto.

Op het filmfestival van Locarno komen regisseurs, acteurs, critici en filmliefhebbers bijeen. Daaronder ook Silvia en Alberto, die elkaar al kenden als kind. Zij was toen op hem verliefd, maar hij beantwoordde haar gevoelens niet. Ze zijn nu volwassen, hij is criticus en zij werkt voor een Zwitserse krant. Zij heeft veel mislukte huwelijken achter de rug en vertelt hem haar levensverhaal, terwijl hij als regisseur commentaar levert en het verhaal aanvult. Een vervelende film, die pretendeert serieus en artistiek te zijn.

La Sonate a Kreutzer

1985 | Drama

Italië 1985. Drama van Gabriela Rosaleva. Met o.a. Maurizio Donadoni, Daniela Morelli en Maurizio Lo Guercio.

Een getrouwe verfilming van het korte verhaal van Leo Tolstoi, dat eens als vrouwvijandige literatuur gezien werd. Maar deze film toont een vrouw, of vrouwen in het algemeen, als slachtoffer van de bezittersdrang van de man, van zijn façade van eer en van zijn onzekerheid.

Inganni

1985 | Biografie, Drama

Italië 1985. Biografie van Luigi Faccini. Met o.a. Bruno Zanin, Olga Karlatos, Mattia Sbragia en Daniela Morelli.

Uitstekend spel en een goed script gebaseerd op het roerige leven van de dichter Dino Campana geven deze serieuze, onafhankelijke film een niveau dat men slechts zelden aantreft in de Italiaanse cinema. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in een psychiatrische inrichting in de jaren twintig, waar de dichter patiënt is. Campana is op z'n dertigste opgehouden met schrijven en zijn psychiater probeert weer wat levenslust op te wekken in de dichter, die niet krankzinnig is, maar slechts eenzaam en vol afkeer van de wereld om hem heen.

Giulia In Ottobre

1985 | Drama

Italië 1985. Drama van Silvio Soldini. Met o.a. Carla Chiarelli, Giuseppe Cederna, Andrea Novicov, Daniela Morelli en Moni Ovadia.

Deze film zonder verhaal is een redelijk goede studie over de eenzaamheid en de emotionele instorting van een vrouw na een liefdesaffaire. Gezien het kleine budget en het 16mm formaat toch een goed gemaakte film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniela Morelli op televisie komt.

Reageer