Eric Blore: cast.
Er zijn 60 films gevonden.

Bowery to Bagdad

1955 | Komedie, Animatie

Verenigde Staten 1955. Komedie van Edward Bernds. Met o.a. Leo Gorcey, Huntz Hall, David Gorcey, Bennie Bartlett en Bernard Gorcey.

Alsof er nog niet genoeg onrust is in het Midden-Oosten, vinden de 'Bowery Boys' nu ook nog de lamp van Aladdin, waarna ze weggevoerd worden naar Irak. Op zijn zachtst gezegd weinig subtiel. Blore, die vroeger ook al de show stal, speelt hier de geest in de lamp! Zie ook: 'Bowery Boys'-serie.

Fancy Pants

1950 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1950. Komedie van George Marshall. Met o.a. Robert (voorheen Bob) Hope, Lucille Ball, Bruce Cabot, Jack Kirkwood en Lea Penman.

De reeds vierde verfilming van Ruggles of Red Gap is meer slapstick dan de voorgangers, maar wat wil je als beroemde onderbroekenloltrappers Lucille Ball en Bob Hope hun krachten bundelen. Nouveau riche Agatha Floud (Ball) huurt de zich als Engelse butler en lord uitgevende Tyler (Hope) in om indruk te maken op kennissen in New Mexico. Het einde komt abrupt over omdat de oorspronkelijke finale, met de te hulp snellende verrassingsgast Roy Rogers, werd weggeknipt. (IdH/VPRO Gids)

Love Happy

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Miller. Met o.a. Harpo Marx, Chico Marx, Groucho Marx, Ilona Massey en Vera-Ellen.

Geen A NIGHT AT THE OPERA, maar een flauwe Marx-Brothers is zelfs beter dan geen. De musical-achtergrond dient voor Harpo's dwaasheden met hulp van Chico. Groucho - die toen al naar de tv was verhuisd - zit in een paar niet ter zake doende scènes en Marilyn heeft een klein bijrolletje. Scenario van Frank Tashlin en Mac Benoff naar een verhaal van Harpo Marx. Camerawerk van William C. Mellor. Geproduceerd door Mary Pickford.

Ichabod and Mr. Toad

1949 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1949. Animatie van Jack Kinney, Clyde Geronimi, James Algar en James Alga. Met o.a. Claude Allister, Colin Campbell, John Ployardt, Pat O'Malley en Eric Blore.

Twee bekende verhalen, te weten The Wind in the Willows en The Legend of Sleepy Hollow vinden we terug in één Disney-tekenfilm. Hoewel het hier om een meesterwerk gaat, heeft deze film nimmer de waardering gekregen die hij verdiende. De film is nu in tweeën geknipt en is wel eens op de tv te zien.

Romance on the High Seas

1948 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Jack Carson, Janis Paige, Don DeFore, Doris Day en Oscar Levant.

Tijdens een oceaan-cruise verdenkt een vrouw haar steenrijke man van overspel; en hij haar. Hij laat een privé-detectieve haar gangen nagaan. Misverstanden, verwisselingen en romantiek. Een sprankelende musical. Day's debuut; ze zingt o.a.: 'It's Magic', en 'Put 'em in a Box'.

The Lone Wolf in Mexico

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van D. Ross Lederman. Met o.a. Gerald Mohr, Sheila Ryan, Jacqueline de Wit, Eric Blore en Nestor Paiva.

De derde en laatste rol van Mohr als de 'Lone Wolf'. Op dat moment werd de serie hoe langer hoe banaler. Ditmaal wordt hij in Mexico beschuldigd van roof zowel als moord. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

The Lone Wolf in London

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Leslie Goodwins. Met o.a. Gerald Mohr, Nancy Saunders, Eric Blore, Evelyn Ankers en Richard Fraser.

Er worden een paar kostbare juwelen gestolen en Scotland Yard verdenkt de 'Lone Wolf' natuurlijk ervan de dader te zijn. Deze oppervlakkige rolprent wordt er niet beter op door het gebrek aan charme van Mohr. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

The Notorious Lone Wolf

1946 | Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten 1946. Misdaad van D. Ross Lederman. Met o.a. Gerald Mohr, Janis Carter, Eric Blore, John Abbott en William B. Davidson.

De 'Lone Wolf' keert terug uit WO II en raakt onmiddellijk betrokken bij een juwelenroof in een museum. Mohr verving Warren William in deze slaapverwekkende produktie. Zie ook: 'Lone Wolf'- serie.

Abie's Irish Rose

1946 |

1946. A. Edward Sutherland. Met o.a. Eric Blore, Michael Chekhov, Richard Norris en Joanne Dru.

De 'Lone Wolf' keert terug uit WO II en raakt onmiddellijk betrokken bij een juwelenroof in een museum. Mohr verving Warren William in deze slaapverwekkende produktie. Zie ook: 'Lone Wolf'- serie.

Abbie's Irish Rose

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van A. Edward Sutherland. Met o.a. Joanne Dru, Richard Norris, Michael Chekhov, Eric Blore en Art Baker.

Reeds ouderwets toen het in 1922 (door Anne Nichols) geschreven werd en nu alleen nog maar meer. Iers meisje trouwt joodse jongen en families botsen. En dit is een stukje tekst erbij geplaatst

Penthouse Rhythm

1945 | Muziek

Verenigde Staten 1945. Muziek van Eddie Cline. Met o.a. Kirby Grant, Lois Collier, Edward Norris, Maxie Rosenbloom en Eric Blore.

Een kwartet onder leiding van Grant wil het gaan maken in de showbizz. Voordat hij bij Universal een westernreeks maakte speelde Grant de hoofdrol in diverse romantische films met muziek voor dezelfde studio. Die kleine films waren in die tijd vrij populair; ook andere studio's brachten dit soort films uit. Het heeft allemaal niets om het lijf, maar het is wel leuk als je toch niets te doen hebt.

Men in Her Diary

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Peggy Ryan, Jon Hall, Louise Allbritton, Ernest Truex en Virginia Grey.

Een jeuïge komedie over een jaloerse echtgenote, een hulpeloze eega en een stúk van een secretaresse; de energieke Allbritton die nooit tot haar recht kwam in films, is hier op haar voordeligst te aanschouwen.

Easy to Look At

1945 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1945. Romantiek van Ford Beebe. Met o.a. Gloria Jean, Kirby Grant, George Dolenz, J. Edward Bromberg en Eric Blore.

Deze romantische musical is niet geslaagd. Jean is een modeontwerpster die door Grant het hof gemaakt wordt. De film is opgefleurd met de nodige stukjes muziek. Ford Beebe, een verstokte actie- en westernregisseur, heeft er geen soep van kunnen maken.

San Diego, I Love You

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Reginald Le Borg. Met o.a. Irene Ryan, Jon Hall, Louise Allbritton, Edward Everett Horton en Eric Blore.

Luchthartige komedie over een ongewoon gezin dat de uitvindingen van vader Horton in San Diego aan de man probeert te brengen. Allbritton is zwierig, Keaton is de moeite waard in een schitterend rolletje als de verveelde buschauffeur.

Passport to Suez

1943 | Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1943. Misdaad van André De Toth. Met o.a. Warren William, Ann Savage, Eric Blore, Robert Stanford en Sheldon Leonard.

William in de detectiverol wordt door nazi-spionnen op ganzejacht gestuurd als onderdeel van een plan om het Suezkanaal op te blazen. Blore zorgt voor meer komische noten dan gebruikelijk in deze goedgemaakte film. Zie ook: 'Lone Wolf'- serie.

One Dangerous Night

1943 | Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1943. Misdaad van Michael Gordon. Met o.a. Warren William, Marguerite Chapman, Eric Blore, Mona Barrie en Tala Birell.

Degelijke film in de 'Lone Wolf'-serie over een gigolo die vanwege afpersing vermoord wordt. De 'Lone Wolf' wordt zowel door de politie als door de onderwereld als de dader beschouwd. Gerald Mohr, die later de hoofdrol speelde, doet hier een bijrolletje. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

The Moon and Sixpence

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Albert Lewin. Met o.a. George Sanders, Herbert Marshall, Doris Dudley, Eric Blore en Elena Verdugo.

Effecten-makelaar Sanders uit London, die in de middelbare leeftijd is, droomt ervan om de rest van zijn leven door te brengen met schilderen op een eiland in Polynesi[KA3]e. Hij geeft zijn bestaan in Engeland op en reist af naar Tahiti. Een charmante, getrouwe verfilming van een verhaal van Somerset Maugham (vertolkt door Marshall), die goed gespeeld is. Geïnspireerd op het leven van Paul Gaugin. De schilderijen worden in kleur getoond. Scenario van regisseur Lewin.

Counter-Espionage

1942 | Mysterie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Edward Dmytryk. Met o.a. Warren William, Eric Blore, Hillary Brooke, Thurston Hall en Fred Kelsey.

Kundig aangepakte film uit de Lone Wolf-reeks, waarin de speurneus het opneemt tegen nazi-spionnen in Londen. Dit avontuur speelt zich af ten tijde van de meedogenloze bomaanvallen die de Duitsers op deze stad uitvoerden.

Three Girls About Town

1941 | Thriller

Verenigde Staten 1941. Thriller van Leigh Jason. Met o.a. Joan Blondell, Binnie Barnes, Janet Blair, John Howard en Robert Benchley.

Een drieste maar amusante komedie over drie zussen die op hun Newyorkse hotelkamer over een lijk struikelen wat allerlei verwikkelingen ten gevolge heeft.

The Road to Zanzibar

1941 | Muziek, Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1941. Muziek van Victor Schertzinger. Met o.a. Bing Crosby, Bob Hope, Dorothy Lamour, Una Merkel en Eric Blore.

Een van de zwakkere ROAD-afleveringen, maar nog steeds onderhoudend met Bob en Bing als circusartiesten op weg door het oerwoud met Lamour en Merkel die op zoek zijn naar een diamantmijn.

The Lone Wolf Takes a Chance

1941 | Misdaad

Verenigde Staten 1941. Misdaad van Sidney Salkow. Met o.a. Warren William, June Storey, Henry Wilcoxon, Eric Blore en Thurston Hall.

De 'Lone Wolf' wordt ten onrechte beschuldigd van moord en in een poging zijn onschuld te bewijzen brengt hij een vervalsingszaak aan het licht. Goed afgemeten film, waarin Lloyd Bridges een vroeg rolletje heeft. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

The Lone Wolf Keeps a Date

1941 | Misdaad

Verenigde Staten 1941. Misdaad van Sidney Salkow. Met o.a. Warren William, Frances Robinson, Bruce Bennett, Eric Blore en Thurston Hall.

In deze lusteloze film krijgt de 'Lone Wolf' in Miami te maken met een ontvoerde miljonair en gestolen losgeld. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

The Lady Eve

1941 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Preston Sturges. Met o.a. Barbara Stanwyck, Henry Fonda, Charles Coburn, Eugene Pallette en William Demarest.

Na een jaar veldonderzoek in de Amazone wordt de naïeve Charles (Fonda), amateurbioloog en erfgenaam van een steenrijke bierbrouwer, opgepikt door een cruiseschip. Alle jonge vrouwen aan boord bedelen om zijn aandacht, maar worden overtroefd door de verleidelijke oplichtster Jean (Stanwyck). Die is puur op Charles’ geld uit, maar wordt tegen wil en dank toch verliefd. Heerlijke klucht van screwballspecialist Sturges zit tjokvol spitse dialogen en vermakelijke slapstick. Fonda is een tikje stijf als lijdend voorwerp, maar Stanwyck is een onweerstaanbare femme fatale, zoals ze later opnieuw bewees in Billy Wilders Double Indemnity (1944)

Sullivan's Travels

1941 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Preston Sturges. Met o.a. Joel McCrea, Veronica Lake, Robert Warwick, William Demarest en Franklin Pangborn.

Na een rits succesvolle komedies wil filmregisseur John Sullivan (McRea) nu eens een geëngageerd drama over armoede maken. Als zijn sceptische producenten opmerken dat hij daar als rijke stinkerd geen verstand van heeft, besluit hij een poos undercover te gaan als zwerver. Dat leidt aanvankelijk tot komische slapstickscènes (met een fijne bijrol voor Lake), maar gestaag wordt het verhaal steeds serieuzer. Als gevolg is Sullivan’s Travels wat onevenwichtig, maar toch ook erg leuk en intrigerend. Voor cineast Sturges, zelf komediespecialist, moet de film een soort mission statement zijn geweest. Sturges-fans Joel en Ethan Coen maakten met O Brother, Where Art Thou? (2000) een fraaie hommage.

Secrets of the Lone Wolf

1941 | Mysterie

Verenigde Staten 1941. Mysterie van Edward Dmytryk. Met o.a. Warren William, Ruth Ford, Roger Clark, Victor Jory en Eric Blore.

Energieke film, waarin de plichtsgetrouwe knecht (Blore) van de 'Lone Wolf' door een stel boeven voor zijn baas wordt aangezien. Ze gebruiken hem dan als onderdeel van een plan om de Napoleon-juwelen te jatten. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

New York Town

1941 | Komedie, Korte film

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Vidor. Met o.a. Fred MacMurray, Mary Martin, Robert Preston, Akim Tamiroff en Lynne Overman.

Een vrolijke komedie over de naïeve Martin die in New York City een man zoekt, hierbij geassisteerd door fotograaf MacMurray. Een van de liedjes is 'Love in Bloom'.

Lady Scarface

1941 | Misdaad

Verenigde Staten 1941. Misdaad van Frank Woodruff. Met o.a. Dennis O'Keefe, Judith Anderson, Frances Neal, Mildred Coles en Eric Blore.

Anderson probeert iets te maken van dit episodische verhaal over een achtervolging door de politie van een gevaarlijke met een pistool gewapende vrouw en haar bende.

The Man Who Wouldn't Talk

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van David Burton. Met o.a. Lloyd Nolan, Jean Rogers, Onslow Stevens, Eric Blore en Mae Marsh.

Een-dertien-in-een-dozijn drama, waarin Nolan weigert zich te verdedigen tegen verdenking van moord; een raar einde. Gebaseerd op de een-akter The Valiant, in 1929 verfilmd met Paul Muni.

The Man Who Wouldn't Talk

1940 |

1940. Met o.a. Jean Rogers, Onslow Stevens, Lloyd Nolan en Eric Blore.

Een-dertien-in-een-dozijn drama, waarin Nolan weigert zich te verdedigen tegen verdenking van moord; een raar einde. Gebaseerd op de een-akter The Valiant, in 1929 verfilmd met Paul Muni.

The Lone Wolf Strikes

1940 | Misdaad

Verenigde Staten 1940. Misdaad van Sidney Salkow. Met o.a. Warren William, Joan Perry, Eric Blore, Alan Baxter en Astrid Allwyn.

Lichtvoetige film rond de gestolen parelketting van een erfgename en de pogingen van de 'Lone Wolf' om deze aan de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Zie ook: 'Lone Wolf'- serie.

The Lone Wolf Meets a Lady

1940 | Misdaad

Verenigde Staten 1940. Misdaad van Sidney Salkow. Met o.a. Warren William, Eric Blore, Jean Muir, Victor Jory en Roger Pryor.

De nonchalante, tot inkeer gekomen dief komt een vrouw uit de hogere kringen (Muir) te hulp, wier halsketting ter waarde van 100.000 dollar aan de vooravond van haar huwelijk gestolen wordt. Standaardfilm met een overvloed aan complicaties. Zie ook: 'Lone Wolf'-serie.

The Boys From Syracuse

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van A. Edward Sutherland. Met o.a. Allan Jones, Joe Penner, Martha Raye, Rosemary Lane en Irene Hervey.

Plezierige film van de Rodgers & Hart-musical, gebaseerd op Shakespeare's Comedy of Errors, maar geplaatst in het oude Griekenland. Liedjes: 'This Can't Be Love' en 'Falling In Love With Love'.

Music in My Heart

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Joseph Stanley en Joseph Santley. Met o.a. Tony Martin, Rita Hayworth, Edith Fellows, Alan Mowbray en Eric Blore.

Een musical volgens het geijkte patroon waarin Tony Martin, ook wel Continental Martin, in een show optreedt met de lieftallige Hayworth. 'It's a Blue World' is de enige goede song.

'Til We Meet Again

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Merle Oberon, George Brent, Pat O'Brien, Geraldine Fitzgerald en Binnie Barnes.

Een opgeblazen nieuwe versie van ONE WAY PASSAGE over de liefdesaffaire tussen gentleman-boef Brent en ongeneeslijk zieke Oberon. McHugh zorgt opnieuw voor kluchtige scènes net zoals in de oorspronkelijke versie uit 1932.

Island of Lost Men

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Kurt Neumann. Met o.a. Anna May Wong, J. Carrol Naish, Eric Blore, Ernest Truex en Anthony Quinn.

Een over het algemeen vervelend mysterieverhaal, met Wong op zoek naar een oosterse generaal aan de waterkant. Een paar mooie scènes met sfeer, maar steeds hoogdravende dialogen.

Laurel & Hardy: Swiss Miss

1938 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1938. Komedie van John Blystone en John G. Blystone. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Della Lind, Walter Woolf King en Eric Blore.

Stan en Ollie zijn verkopers zonder succes van muizenvallen. Ze trekken naar Zwitserland, omdat ze menen veel goede zaken te kunnen doen in het land van de gatenkaas. Ze belanden in de keuken van een Alpenhotel, want ze konden het maal na hun eerste verkoopsuccesje niet betalen met Beiers geld. De gebruikelijke grote wanorde is het gevolg. Hoewel het verhaal te veel gekunsteld is - er zit romantiek in die er aan de haren is bijgesleept en nodeloze muzikale nummers - is het juist dankzij het duo een lachsuccces van hier tot ginder.

Joy of Living

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van Tay Garnett. Met o.a. Irene Dunne, Alice Brady, Guy Kibbee, Jean Dixon en Eric Blore.

Dunne ambieert een carrière als zangeres op Broadway, maar ze wordt tegengewerkt door haar overbeschermende familie. Dan verschijnt scheepseigenaar Fairbanks Jr., die haar van het juk van de familie zal bevrijden. Rampzalige romantische komedie, die erg lijdt onder het simplistische scenario van Gene Towne, Allan Scott en Graham Baker. Het enige dat nog iets redt, zijn een paar fantastische songs van Jerome Kern en Dorothy Fields, die eigenlijk te goed zijn voor deze film. Dunne doet haar best maar kan haar karikaturale familie niet doen vergeten. Fairbanks is op zoek naar zijn mantel en degen. Achter de camera stond Joseph Walker.

The Soldier and the Lady

1937 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1937. Avonturenfilm van George Nicholls jr. Met o.a. Anton Walbrook, Elizabeth Allan, Margot Grahame, Akim Tamiroff en Fay Bainter.

De Hollywood-versie van Jules Verne's vaak verfilmde verhaal over een koerier van de tsaar die belangrijke plannen moet doorgeven aan het leger in Siberië. Een film met indrukwekkende beelden en grootse gevechtsscènes, hoewel de meeste buitenopnamen werden overgeheveld uit een eerdere Europese versie, waarin Walbrook eveneens de hoofdrol speelde. Ook bekend als ADVENTURES OF MICHAEL STROGOFF.

Shall We Dance

1937 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1937. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Eric Blore en Jerome Cowan.

Uit publicitaire overwegingen verspreidt de manager van de Russische balletdanser Peters (Astaire) het gerucht dat Peters in het geheim is getrouwd. Iedereen denkt dat tapdanseres Keene (Rogers) de gelukkige is. Maar dat is natuurlijk onzin. Toch? In deze zevende film van het legendarische duo zijn de dansnummers (waaronder een tapdans-nummer op rolschaatsen) weer briljant. Het Gershwin-liedje 'They Can't Take That Away From Me', gezongen door Astaire, kreeg een Oscarnominatie. Zeker niet de beste film van het tweetal, maar toch de moeite waard.

Quality Street

1937 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1937. Romantiek van George Stevens. Met o.a. Katharine Hepburn, Franchot Tone, Fay Bainter, Eric Blore en Cora Witherspoon.

Hepburn is bang om als een oude vrijster haar laatste dagen te slijten. Als haar ex-verloofde die vocht in de legers van Napoleon, na tien jaar terug thuiskomt, doet ze zich voor als haar nicht om hem in te palmen voordat het te laat is. Niet helemaal gelukte bewerking van het toneelstuk van J.M. Barrie, met een Hepburn die zich veel te hysterisch gedraagt, waardoor de gevoeligheid en de vrolijke opwinding van het origineel tekort gedaan wordt. De versie van 1927 met Marion Davies beantwoordde veel meer de bedoelingen van Barrie. Mortimer Offner en Allan Scott bewerkten het toneelstuk. Schitterende fotografie van Robert de Grasse.

It's Love I'm After

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Archie Mayo. Met o.a. Leslie Howard, Bette Davis, Olivia de Havilland, Eric Blore en Patric Knowles.

Twee theatersterren komen maar niet aan trouwen toe, hoewel ze zich dat nu al elf keer hebben voorgenomen. Dan krijgt de gevierde Basil (Howard) plots de onverdeelde aandacht van een andere vrouw (De Havilland). Haar verloofde haalt de acteur over zich zo saai te gedragen dat de verliefdheid wel móet bekoelen. Met tegengesteld effect. En dan is de chaos compleet. Geestig geschreven screwball comedy met uitstekende rollen van Howard en Davis, en een leuke bijrol van Eric Blore als Basils butler die zijn dienstbaarheid door niets of niemand laat verstoren.

Hitting a New High

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Raoul Walsh. Met o.a. Lily Pons, Jack Oakie, Edward Everett Horton, Lucille Ball en Eric Blore.

De titel refereert aan Pons' stem, niet aan de film; deze pluizige musicalromance moet het wat het amusement betreft van de bijrollen hebben.

Breakfast for Two

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Alfred Santell. Met o.a. Barbara Stanwyck, Herbert Marshall, Glenda Farrell, Eric Blore en Frank Thomas.

Energieke Stanwyck helpt de zakencarrière van Marshall en wordt op hem verliefd; leuk.

The Ex-Mrs. Bradford

1936 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1936. Komedie van Stephen Roberts. Met o.a. William Powell, Jean Arthur, James Gleason, Eric Blore en Robert Armstrong.

Thriller-komedie, die doet denken aan een mooi geproduceerde THIN MAN, waarin Powell samenwerkt met zijn ex-vrouw Arthur om een moord op te lossen.

Swing Time

1936 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Musical van George Stevens. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Victor Moore, Helen Broderick en Eric Blore.

Het verhaal eromheen is een excuusgammeltje, maar de choreografieën van Hermes Pan en Astaire zijn een pièce de résistance in deze vooroorlogse RKO-musical. Dansende gokker Lucky (Astaire) arriveert te laat voor z'n bruiloft met Margaret (Betty Furness). Haar geschoffeerde pa eist dat Lucky 25.000 dollar ophoest als blijk van goede intenties. Platzak in de Big Apple met kompaan Pop (Moore), komt onze geluksvogel pittige danslerares Penny (Rogers) tegen en: boem. De scène waarin Fred, in Al Jolson-vermomming, op 'Bojangles of Harlem' danst met zijn drie reuzenschaduwen is een ragtimefeestje.

Sons O'Guns

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Met o.a. Joe E. Brown, Joan Blondell, Eric Blore, Winifred Shaw en Robert Barrat.

De sterren geven fleur aan deze vergezochte komedie, waarin Brown in dienst gaat, naar Frankrijk wordt gestuurd en Blondell hem daar als spion redt van het vuurpeloton. Scenario van Jerry Wald en Julius J. Epstein naar de gelijknamige Broadway-musical van Fred Thompson en Jack Donahue. Achter de camera stond Sol Polito.

Sons O' Guns

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Beverly Roberts, Winifred Shaw, Joe E. Brown, Robert Barrat en Joan Blondell.

De sterren geven fleur aan deze vergezochte komedie, waarin Brown in dienst gaat, naar Frankrijk wordt gestuurd en Blondell hem daar als spion redt van het vuurpeloton. Scenario van Jerry Wald en Julius J. Epstein naar de gelijknamige Broadway-musical van Fred Thompson en Jack Donahue. Achter de camera stond Sol Polito.

Smartest Girl in Town

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Joseph Santley. Met o.a. Gene Raymond, Ann Sothern, Helen Broderick, Eric Blore en Erik Rhodes.

Sothern ziet de rijke Raymond aan voor een armoedzaaier, gaat hem uit de weg en maakt jacht op een rijke echtgenoot. Een weinig verrassende, maar korte en plezierige film.

Piccadilly Jim

1936 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Robert Montgomery, Madge Evans, Frank Morgan, Eric Blore en Billie Burke.

Goede lichte komediespelers in een P.G. Wodehouse-verhaal over romantische beslommeringen van vader en zoon. De film stelt tenslotte teleur door al te grote lengte. Het scenario is van Charles Brackett en Edwin Knopf naar de roman Piccadilly Jim. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

Top Hat

1935 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1935. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Horton, Helen Broderick en Eric Blore.

Danser Jerry Travers (Astaire) demonstreert op een late avond zijn tapdansvaardigheden aan zijn producer in diens hotelkamer. Dale Tremont ­(Rogers), de jongedame in de kamer eronder, stoort zich aan het lawaai en stormt naar boven om haar beklag te doen. Jerry werpt een blik op haar en is verloren. Er volgen misverstanden en verwikkelingen, maar alles dient natuurlijk vooral als omlijsting van Irving Berlins liedjes en de dansnummers, die veelal in één take werden opgenomen. Daarvoor werd er veel gerepeteerd, zo veel zelfs, dat het bloed regelmatig in Rogers’ schoenen stond. Maar het ­resultaat was weergaloos, met als romantisch hoogtepunt ‘Cheek to Cheek’.

To Beat the Band

1935 | Komedie

Verenigde Staten 1935. Komedie van Ben Stoloff. Met o.a. Roger Pryor, Helen Broderick, Eric Blore, Fred Keating en Phyllis Brooks.

Een domme muzikale komedie van de hand van George Marion Jr. (naar het stuk van Rian James). Hugh Herbert doet zijn best om binnen drie dagen een weduwe te trouwen en 59 miljoen dollar rijker te worden.

Old Man Rhythm

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Edward Ludwig. Met o.a. George Barbier, Barbara Kent, Grace Bradley, Betty Grable en Eric Blore.

Zaken-magnaat Barbier keert terug naar de universiteit om een oogje op zijn playboy-zoon (Rogers) te houden in deze luchtige, vederlichte musical; liedjesschrijver Johnny Mercer is te zien als een van de studenten.

I Live My Life

1935 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1935. Komedie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Joan Crawford, Brian Aherne, Frank Morgan, Aline MacMahon en Eric Blore.

Wispelturige rijkelui`s dochter Crawford maakt een reisje op papa`s luxe jacht langs de Griekse eilanden. Ze ontmoet een jonge, toegewijde archeoloog (Aherne) en doet zich voor als een eenvoudige secretaresse. Hij wordt verliefd op haar en volgt haar naar New York, maar het (wel)standsverschil dreigt de ontluikende romance te laten mislukken. Misschien wat opgeblazen en een antiek plot, maar vermakelijk. Scenario van Joseph L. Mankiewicz. Camerawerk van George Folsey.

I Dream Too Much

1935 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1935. Drama van John Cromwell. Met o.a. Lily Pons, Henry Fonda, Eric Blore, Lucille Ball en Osgood Perkins.

In haar debuutfilm is de legendarische operazangeres Pons een meisje uit de Provence, die verliefd wordt op de Amerikaanse componist Fonda. Hun huwelijk dreigt op de klippen te lopen wanneer haar carrière een grote vlucht neemt, terwijl hij totaal dreigt mislukken. Ze besluit een uiterste poging te wagen om een kentering in hun leven te brengen. Naïef romantisch melodrama, met uitstekende songs van Jerome Kern en Dorothy Fields, zoals 'I Got Love', 'The Jockey On The Carousel', 'I'm The Echo' en de titelsong. Veel prachtig gezongen opera-arias. Het orkest stond onder leiding van André Kostelanetz. Het zwakke scenario van James Gow en Edmund North, naar een verhaal van Elsie Finn en David G. Wittels, beweegt zich tussen kunst en kitsch. Camerawerk van David Abel en fotografische effecten van Vernon Walker. Score is van Max Steiner.

Folies Bergère

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Sothern, Merle Oberon, Eric Blore en Ferdinand Munier.

Artiest Chevalier wordt gevraagd om voor een aristocratische zakenman door te gaan en moet dan tijdelijk de felle Sothern voor de elegante Oberon inruilen. Heerlijk; uitstekende Busby Berkeley achtige muzieknummers die de Oscar van 1935 wonnen. Opnieuw gemaakt als: THAT NIGHT IN RIO en ON THE RIVIERA.

Folies Bergre

1935 |

1935. Roy Del Ruth. Met o.a. Maurice Chevalier, Ann Sothern, Eric Blore en Merle Oberon.

Artiest Chevalier wordt gevraagd om voor een aristocratische zakenman door te gaan en moet dan tijdelijk de felle Sothern voor de elegante Oberon inruilen. Heerlijk; uitstekende Busby Berkeley achtige muzieknummers die de Oscar van 1935 wonnen. Opnieuw gemaakt als: THAT NIGHT IN RIO en ON THE RIVIERA.

Diamond Jim

1935 | Biografie

Verenigde Staten 1935. Biografie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Edward Arnold, Jean Arthur, Binnie Barnes, Cesar Romero en Eric Blore.

Dure biografische film over excentrieke 19e eeuwse miljonair wiens begeerte naar geld alleen geëvenaard wordt door zijn liefde voor eten en Lillian Russell; Arthur heeft een dubbelrol om zo de Vrolijke Jaren Negentig uit te beelden. Erg onderhoudend.

Casino Murder Case

1935 | Misdaad

Verenigde Staten 1935. Misdaad van Edwin L. Marin. Met o.a. Paul Lukas, Alison Skipworth, Donald Cook, Rosalind Russell en Arthur Byron.

Gepolijst maar plichtmatig detectiveverhaal rond Philo Vance over een reeks moorden die gepleegd worden in het herenhuis van een excentrieke oude dame (Skipworth). Healy en Blore zorgen voor de komische accenten. De flegmatieke, sterk geaccentueerde Lukas komt niet erg geloofwaardig over als Vance. Zie ook: 'Philo Vance'-serie.

The Gay Divorcee

1934 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Musical van Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Ginger Rogers, Alice Brady, Edward Everett Horton en Erik Rhodes.

Danssensaties Astaire & Rogers proefden juist het succes van hun eerste film samen, Flying Down to Rio, toen ze begonnen aan deze stijlvolle dansmusical. Rogers speelt een ongelukkig getrouwde vrouw die wil scheiden. Daartoe huurt ze een man in met wie haar echtgenoot haar kan betrappen. Door een misverstand kruist ze het pad van een levendige danser (Astaire). Het gouden koppel danst er op los, omringd door vrolijke bijrollen en fraaie decors. Van de vijf Oscarnominaties werd die voor het liedje ‘The Continental’ verzilverd. Dat liedje duurde overigens een dikke zeventien minuten, en was jarenlang het langste lied in musicalland.

Flying Down to Rio

1933 | Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1933. Musical van Thornton Freeland. Met o.a. Dolores Del Rio, Gene Raymond, Raul Roulien, Ginger Rogers en Fred Astaire.

Steenrijke playboy Raymond speelt in jazz-clubs in Florida; door zijn weinig serieuze levensstijl en rokkenjagerij mist hij weleens een engagement; zijn vriend Astaire doet allerlei moeite om hem op andere gedachten te brengen, maar belandt inplaats daarvan met hem in de wildste avonturen. De studio RKO wilde met deze musical de Busby Berkeley-vehikels van Warner Brothers beconcurreren. Fred zingt de titelmelodie met een reeks revuesterretjes op de vleugels van een vliegtuig dat boven Rio de Janeiro vliegt; dit was bedoeld als hoogtepunt van de film, maar het publiek viel voor het nummer van Astaire en Rogers 'Carioca'; hun legendarische samenwerking was geboren.