Igor Ilinsky

Acteur

Igor Ilinsky is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Karnavalnaya noch

1957 | Komedie, Muziek

SU 1957. Komedie van Eldar Ryazanov. Met o.a. Igor Ilinsky, Ludmila Gurchenko, Yuri Belov en Olga Vlasova.

Een luchtige muzikale komedie over de Sovjet-jeugd, de bureaucratie en de onverschilligheid. Een debuutfilm van regisseur Ryazanov, die tegenwoordig bekend staat als specialist in komedies en sociale satires. Zijn eerste films waren een verademing na de strenge periode van de laatste Stalinistische jaren.

Volga - Volga

1938 | Komedie, Muziek

SU 1938. Komedie van Grigori Aleksandrov. Met o.a. Ljoebov Orlova, Igor Ilinsky en V. Volodin.

Een muzikale komedie waarin de draak werd gestoken met de bureaucratische mentaliteit. Het is een van Alexandrovs meest succesvolle films, waarin veel gebruik werd gemaakt van niet- professionele acteurs. De U.S. Army Language School gebruikte de film eens als instructiefilm voor de lessen Russisch vanwege zijn krachtige, sprankelende dialogen.

Miss Mend

1926 | Avonturenfilm, Komedie

SU 1926. Avonturenfilm van Boris Barnet en Fedor Ozep. Met o.a. Natalia Glan, Igor Ilinsky, Vladimir Fogel, Boris Barnet en Sergei Komarov.

Een debuutfilm van de Koelesjov-leerling en acteur Barnet. In deze avonturenkomedie die zich afspeelt in de USA, worden de misdaden van een kapitalistische schurk door drie linkse journalisten en hun vriendin (Miss Mend) aan de kaak gesteld. De film was zeer succesvol bij het publiek. Barnets komedies hebben hem de bijnaam de 'Russische Chaplin' gegeven.

Aelita

1924 | Familiefilm, Horror, Avonturenfilm, Fantasy, Sciencefiction, Zwijgende film, Drama

SU 1924. Familiefilm van Jakov Protazanow en Iakov Protazanov. Met o.a. Valentina Kuinzhi, Nikolai Tseretelli, Konstantin Eggert, Yulia Solntseva en Yuri Zavadsky.

Het verhaal naar een roman van Tolstoi, gaat over drie Sovjets die naar Mars vliegen. Er ontwikkelt zich een liefdesrelatie tussen de koningin van Mars, Aelita, en een van de mannen, terwijl op de planeet een revolutie plaatsvindt. De kostuums van Aleksandra Ekster en decors van Sergei Kozlovski werden gemaakt in de stijl van het constructivisme, dat destijds populair was in de Sovjetunie. Deze voorloper van de SF-films had veel succes bij het publiek. De critici waren echter minder enthousiast. Scenario van Fedor Ocep en Alexis Fajko. Camerawerk van Yuri Zeliabuzski. Wordt op de tv soms vertoond met een duur van 90m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Igor Ilinsky op televisie komt.

Reageer