Alexandre Steiger

Acteur

Alexandre Steiger is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les bêtises

2015 | Komedie

Frankrijk 2015. Komedie van Alice Philippon en Rose Philippon. Met o.a. Jérémie Elkaïm, Sara Giraudeau, Anne Alvaro, Alexandre Steiger en Jonathan Lambert.

Wanneer dertiger François, adoptiefkind met stunteltalent, heeft uitgevist wie zijn biologische moeder is, wil zij hem niet ontmoeten. Dus staat hij ineens voor haar villa, waar juist die dag een groot feest zal plaatsvinden. Debuutregie van de zussen Philippon stuurt het hoofdpersonage uit François à la mairie, eindexamenfilm van Rose, op groot avontuur. Resultaat is een kleurrijke opvrolijker à la Fais-moi plaisir van Emmanuel Mouret, met volop knipogen naar Jacques Demy en Blake Edwards' The Party. Giraudeau is allersnoezigst als barvrouw/serveerster Sonia. Stijlvol afficheontwerp van illustrator Léo Bruyat.

Main basse sur une île

2010 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2010. Misdaad van Antoine Santana. Met o.a. François Berléand, Alexandre Steiger en Jean-Michel Portal.

Corsica, 2003. Een gepensioneerde politiecommissaris vertelt zijn biograaf over een mislukte operatie uit 1995, waarbij de moord op een prominente staatsman in scène moest worden gezet.

Louise Michel

2009 | Historische film, Drama, Biografie

Frankrijk 2009. Historische film van Sólveig Anspach. Met o.a. Sylvie Testud, Nathalie Boutefeu en Alexandre Steiger.

Louise Michel (1830-1905) was een Franse revolutionair van het eerste uur. De IJslandse cineaste Anspach verfilmde haar verhaal, van de barricaden in Parijs anno 1871, tot voorbij Australië in de Franse strafkolonie Nieuw-Caledonië. In handen van actrice Testud komt Michel tot leven als een geboren anarchist, een vrouw die leeft voor rechtvaardigheid, of het nu ging om schuldsanering voor de kruideniers van Parijs, of om de vrijheidsstrijd van de oorspronkelijke bevolking van de overzeese strafkolonie. Absorberend tijdsbeeld van een wereldberoemde Franse heldin die niemand kent.

Les amitiés maléfiques

2006 | Drama

Frankrijk 2006. Drama van Emmanuel Bourdieu. Met o.a. Malik Zidi, Thibault Vinçon, Alexandre Steiger en Natacha Régnier.

Dit meer dan onderhoudende psychologische drama speelt zich af in de van pretenties overlopende literaire wereld van Parijs. Literatuurstudenten Eloi en Alexandre raken aan het begin van een nieuw semester in de ban van de zelfingenomen maar charismatische André, die hen inspireert hun dromen na te jagen, maar op den duur steeds meer psychopathische trekjes gaat vertonen. Bourdieu presenteert zijn praatfilm met bravoure en houdt de aandacht vast met subtiel opgebouwde spanning en onderkoelde humor. Dat leverde hem in 2006 in Cannes de prijs van de internationale filmkritiek op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexandre Steiger op televisie komt.

Reageer