Doria Tillier: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Boléro

2024 | Muziek, Drama

Frankrijk 2024. Muziek van Anne Fontaine. Met o.a. Raphaël Personnaz, Doria Tillier, Jeanne Balibar, Emmanuelle Devos en Vincent Perez.

Keer op keer wordt de Franse componist Maurice Ravel (Personnaz) door het Parijse conservatorium afgewezen omdat zijn muziek te emotieloos is. En eerlijk is eerlijk, ze hebben een punt. Ravel zelf is namelijk zo gereserveerd en ingehouden, dat je hem makkelijk voor emotieloos kan aanzien. Het is aan de flamboyante choreograaf Ida Rubenstein (Balibar) te danken dat Ravel gedwongen wordt uit zijn schulp te kruipen. Die gaf hem de opdracht de muziek voor een van haar balletten te componeren, met als resultaat – na veel uitstel en twijfel – het bijzonder broeierige muziekstuk Boléro. Helaas filmde regisseur Fontaine deze muziekhistorische mijlpaal zo gereserveerd en ingehouden, dat het de kijker inmiddels volledig koud laat. Wel veel fraai pianospel van acteur Personnaz, die daarvoor maanden in training was.

Une affaire d'honneur

2023 | Drama

Frankrijk 2023. Drama van Vincent Perez. Met o.a. Roschdy Zem, Doria Tillier, Guillaume Gallienne, Damien Bonnard en Vincent Perez.

Hoewel officieel verboden is duelleren in de mode in het Parijs van 1887. In deze op ware gebeurtenissen gebaseerde vertelling volgen we zwaardmeester Clément Lacaze, een ex-militair die zich als trainer van schermers onpartijdig dient op te stellen. Dat lukt niet zo best, omdat zijn neef, hijzelf en de feministe Marie-Rose Astié de Valsayre worden uitgedaagd en zelf ook weer hun tegenstanders uitdagen. Onderhoudend, maar jammer genoeg krijgt actie voorrang boven interessantere inhoudelijke lijnen, over hoe het aan mannen voorbehouden eergevoel bijvoorbeeld door modernere, feministische waarden wordt ingehaald. Door een man centraal te stellen terwijl de veel interessantere Astié de Valsayre slechts sidekick blijft, is deze film traditioneler dan hij voorwendt te zijn.

L'origine du mal

2022 | Drama, Thriller

Frankrijk​/​​Canada 2022. Drama van Sébastien Marnier. Met o.a. Laure Calamy, Dominique Blanc, Jacques Weber, Doria Tillier en Suzanne Clément.

Veertiger Stéphane, die haar dagen slijt aan de lopende band in een conservenfabriek, blijkt de buitenechtelijke dochter van een hoogbejaarde horeca-magnaat. Die resideert met zijn vrouw, dochter, kleindochter en huishoudster in een kast van een villa op een eiland aan de Côte d’Azur. Als hij Stéphane met open armen ontvangt, belandt ze in een wespennest. Dankzij haar mensenkennis houdt Stéphane zich in dit bedrieglijke gezelschap niettemin glorieus op de been. Dat dit clichématige familiedrama maar niet de thriller wordt die het beoogt te zijn, komt omdat de intriges zo omslachtig zijn opgetuigd dat de grote lijn uit het oog is verloren.

La Belle Époque

2019 | Komedie, Drama

Frankrijk 2019. Komedie van Nicolas Bedos. Met o.a. Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant en Pierre Arditi.

Het uitgebluste huwelijk van Victor (Auteuil) en Marianne (Ardant) krijgt mogelijk een nieuwe impuls wanneer hij bij een prijzig, maar tot in de puntjes georganiseerd rollenspel zijn eerste ontmoeting met Marianne, in een hippe bar in Lyon in 1974, nog eens over kan doen. Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden, en is lang niet zo voorspelbaar als je na bovenstaande plot misschien zou denken.

Le jeu

2018 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​België 2018. Komedie van Fred Cavayé. Met o.a. Bérénice Béjo, Suzanne Clément, Stéphane De Groodt, Vincent Elbaz en Grégory Gadebois.

Een stel vrienden claimt tijdens een diner geen geheimen voor elkaar te hebben. Alle smartphones gaan op tafel om alle inkomende berichten gezamenlijk te beluisteren en bekijken. Met alle gevolgen van dien. Nogal overbodige Franse remake van het Italiaanse Perfetti sconosciuti (Perfect Strangers) uit 2016. Duidelijk is dat de mobiele telefoon sinds de Italiaanse versie nog dieper in het sociale leven is doorgedrongen. De egocentrische personages in de Franse remake zijn inmiddels drukker met het maken van een selfie dan met de op handen zijnde maansverduistering.