Andrzej Siedlecki

Acteur

Andrzej Siedlecki is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Szar[KA9]za (czycli przypomnienie kanonu)

1981 | Documentaire

Polen 1981. Documentaire van Krzysztof Wojciechowski. Met o.a. Gabriel Nehrebecki, Olgierd Łukaszewicz, Andrzej Siedlecki en Jan Moes.

Een nauwelijks interessante documentaire over een regiment Ulanen (cavaleristen) dat in 1939 tegen de Duitsers vocht. Deels met gebruikmaking van archiefbeelden, deels met verfilmde gesprekken met overlevenden aan de vooravond van de oprichting van een monument ter nagedachtenis van de gevallen kameraden.

Personel

1975 | Drama, Experimenteel

Polen 1975. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Juliusz Machulski, Irena Lorentowicz, Włodzimierz Boru[KA1]nski, Michał Tarkowski en Andrzej Siedlecki.

Eerste speelfilm van de als documentairemaker bekendstaande Kieslowski. Het is dan ook een film op de grens van documentaire en speelfilm geworden, waarin een jonge kleermaker wordt gevolgd vanaf het moment dat hij zijn eerste baan aanvaardt bij het theater. Op realistische en sfeervolle wijze wordt dat milieu in beeld gebracht. Het gewenningsproces wordt onderbroken als hij gedwongen wordt stelling te nemen in een arbeidsconflict. Kieslowski interesseert zich voor dergelijke belangrijke keuzemomenten, die telkens in het dagelijkse leven opduiken en die niet alleen voor het desbetreffende individu van belang zijn. Bekroond met de Grote Prijs in Mannheim.

La Brigade

1973 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 1973. Drama van René Gilson. Met o.a. Brigitte Fossey, Edward Wojtaszek, Jean Bouise, Piotr Szymanowski en Andrzej Siedlecki.

Poolse vrijwilligers zijn na Spaanse Burgeroorlog naar Frankrijk geëmigreerd waar ze in 1943 in het Noorden een eigen verzetsgroep hebben. Bij arrestatie worden ze door Franse politie zwaarder gevonnist dan landgenoten, zodat na bevrijding slechts twee leden het hebben overleefd. Sobere reconstructie van ware gebeurtenissen en hun politieke verwikkelingen door regisseur die in neo-realistische traditie werkt en daarmee in Franse cinema uitzonderingspositie heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrzej Siedlecki op televisie komt.

Reageer