Gao Yuanyuan

Acteur

Gao Yuanyuan is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

City of Life and Death

2009 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

China/Hongkong SAR van China 2009. Drama van Chuan Lu. Met o.a. Ye Liu, Gao Yuanyuan en Hideo Nakaizumi.

Indrukwekkend epos over het Bloedbad van Nanking (1937-1938), waarbij Japanse soldaten op gruwelijke wijze huishielden in de bezette Chinese stad. De Chinese regisseur blijft opvallend genuanceerd en laat niet de volledige omvang van de Japanse misdaden zien. Wat hij wel toont, is verbijsterend genoeg.

Shanghai Dreams

2005 | Drama

China 2005. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Gao Yuanyuan, Li Bin, Yao Anlian en Yang Tang.

In de jaren zestig werden veel Chinese families door de overheid verplicht te verhuizen van de stad naar de armere regio's. Een negentien jarig meisje woont, jaren na de verhuizing van haar ouders, in de provincie Guizhou. Haar vader wil liefst weer terug naar Shanghai, maar zij kent enkel het leven in de provincie en wil niet mee.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan/Frankrijk/China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gao Yuanyuan op televisie komt.

Reageer