Andrei Abrikosov

Acteur

Andrei Abrikosov is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Frontoviye podrugi

1941 | Oorlogsfilm

SU 1941. Oorlogsfilm van Victor Eisimont. Met o.a. Zoya Fyodorova, Boris Blinov, Andrei Abrikosov, Yuri Tolubeyev en Oleg Zhakov.

Dit liefdesverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Russisch-Finse oorlog van 1939-40. De film was zeer populair omdat iedere sensatie vermeden werd, zonder de ontberingen van de oorlog te verbergen. Vanwege de anti-Finse toon werd de film niet in de USA uitgebracht. In plaats daarvan werd er een nieuwe versie gemaakt in Hollywood, onder de regie van de Rus Ozep (THREE RUSSIAN GIRLS, 1943).

Alexander Nevsky

1938 | Historische film, Drama

SU 1938. Historische film van Sergei M. Eisenstein en Dmitri Vasiliev. Met o.a. Nikolai Tsjerkasov, Nikolai Oklopkov, Andrei Abrikosov, Valentina Ivasjova en Dmitri Orlov.

Epos over de Russische prins Alexander Nevsky die in 1242 de binnengevallen ridders van de Teutonenorde versloeg. Min of meer onder dwang verliet Eisenstein de weg die hij was ingeslagen en maakte z`n eerste film voor het grote publiek. Na een tijd van mislukkingen en een verblijf in het buitenland, bracht deze film de hem reeds lang onthouden eer. In samenwerking met Prokofjev verdiepte hij zich in de samenhang tussen beeld (camera: Eduard Tissé) en geluid. Een schitterend schouwspel.

Vstretsjnji

1932 | Komedie

SU 1932. Komedie van Friedrich Ermler en Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Vladimir Gardin, Maria Blumenthal-Tamarina, T. Goeretskaja, Andrei Abrikosov en Boris Tenin.

Een moralistische komedie over het conflict tussen een oudere en een jongere generatie arbeiders, tegen de achtergrond van de industrialisatie in het kader van het eerste vijf-jaren plan. Een van de eerste films over het nieuwe thema van socialistische opbouw die nog niet zozeer besmet was met het schematisme dat het socialistisch realisme kenmerkte. Deze nieuwe lijn werd door de Partij officieel gesteund en gold als tegenhanger van de avant-gardistische films van o.a. Eisenstein en Poedovkin. De muziek is van Dimitri Sjostakovitsj.

Tichi Don

1931 | Drama

SU 1931. Drama van Olga Preobrazjenskaja en Ivan Pravov. Met o.a. N. Podgorny, Andrei Abrikosov, Jelena Maximova en Emma Tsessarskaya.

De verfilming van de bewonderde en controversi[KA3]ele roman van Michail Sjolotsjov (het auteursschap van deze roman is overigens omstreden) verhaalt over de revolutionaire strijd van de Don Kozakken. Preobrazjenskaja heeft nooit meer het succes van BABI RYAZANSKYE kunnen evenaren. De groots opgezette herverfilming uit 1958 van Gerasimov had veel meer succes en wordt beschouwd als een betere weergave van de roman dan deze versie. Hoewel oorspronkelijk gemaakt als een zwijgende film, werd een beperkte geluidsband later aan de film toegevoegd. Engelse titels (AND) QUIET FLOWS THE DON en THE QUIET DON.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrei Abrikosov op televisie komt.

Reageer