Tobias Datum

Cameraman

Tobias Datum is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Mammu, es tevi milu

2013 | Jeugdfilm, Drama

Letland 2013. Jeugdfilm van Janis Nords. Met o.a. Kristofers Konovalovs, Vita Varpina en Matiss Livcans.

Letse amateur-stuntstepper Kristofers Konovalovs overtuigt als de twaalfjarige stedeling Raimond, een vroegrijpe tiener die dankzij de nachtbaan van zijn alleenstaande moeder de tijd in geboortestad Riga zelf kan invullen. Raimonds avonturen kunnen het daglicht almaar minder verdragen, maar dankzij zijn talent voor liegen blijft moeder in het ongewisse. De zaken escaleren wanneer blijkt dat ook zij haar bezigheden goeddeels verzwijgt. Mammu, es tevi milu viel bij diverse kinderfestivals terecht in de prijzen, waaronder in Los Angeles en Berlijn. Gedegen werk, met soepel ogende stunts met de step als prettige bijkomstigheid.

Smashed

2012 | Drama

Verenigde Staten 2012. Drama van James Ponsoldt. Met o.a. Mary Elizabeth Winstead, Aaron Paul, Nick Offerman, Megan Mullally en Octavia Spencer.

Amerika. De Verenigde Staten ervan. Het volgevreten land van consumptie en angst. Waar 'een paar drankjes per dag' wordt verkocht als een drankprobleem, door een levendige hulp- en/of afstraffingsindustrie. En natuurlijk verkocht wordt als vermaak, zoals in deze drinkfilm Smashed, waarin novice Mary Elizabeth Winstead en oude rot Aaron Paul (Breaking Bad) liefde en fles met elkaar delen totdat de alcohol wordt aangewezen als de oorzaak van allerlei ellende. Of, zoals de veel te aaibare Winstead het zelf ongeveer zegt, 'het begon allemaal zo aardig, maar het wordt steeds minder leuk'.

Amerrika

2009 | Drama

Verenigde Staten/Canada 2009. Drama van Cherien Dabis. Met o.a. Nisreen Faour, Melkar Muallem, Alia Shawkat, Hiam Abbass en Yussuf Abu-Warda.

Vlak na de start van de Irakoorlog in 2003 wint de Palestijnse Muna tegen alle verwachtingen in een Green Card in de jaarlijkse loterij, en samen met haar tienerzoon verhuist ze naar het beloofde land. Maar de haat jegens alles wat Arabisch is in Amerika, moslim of niet, maakt het nieuwe bestaan moeizaam. Gelukkig verzeilt debuterend regisseur Dabis, die zelf ten tijde van de Golfoorlog vanuit Jordanië naar de VS emigreerde, niet in zwart-wit-denken, en ontstaat zelfs een hartverwarmend portret van een dappere immigrant.

Drama/Mex

2006 | Drama

Mexico 2006. Drama van Gerardo Naranjo. Met o.a. Miriana Moro, Fernando Becerril, Diana García, Juan Pablo Castaneda en Emilio Valdes.

Drama/Mex speelt zich af in Acapulco, stad van vergane glorie. Een perfect decor: regisseur Naranjo laat zijn hoofdpersonen onhandig naar liefde zoeken op de meest liefdeloze plekken die de oude badplaats te bieden heeft. Fernanda kan niet kiezen tussen haar ex en haar nieuwe vriend. De depressieve vijftiger Jaime wil zelfmoord plegen, maar ontmoet Tigrillo, een levenslustig meisje van dezelfde leeftijd als zijn dochter.

op televisie
3 uitzendingen

Amerrika (2009) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 24 december
NPO 2 extra
16:10 - 17:45
donderdag 27 december
NPO 2 extra
14:55 - 16:30
vrijdag 28 december
NPO 2 extra
13:45 - 15:20

Reageer