Jean Constantin

Acteur, Componist

Jean Constantin is acteur en componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Duelul

1981 | Misdaad, Drama

Roemenië 1981. Misdaad van Sergiu Nicolaescu. Met o.a. Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Rǎutu, Ion Ratiu en Ovidiu Luliu Moldovan.

Boekarest eind jaren 1930. Een grote som geld, zojuist op de bank gedeponeerd, wordt gestolen door de bende van de man die het gestort heeft. De bankier die in het complot zit wordt wat later vermoord aangetroffen. Commissaris Nicolaescu doet beroep op een georganiseerde bedelaarsbende om hem te helpen. Hij wint het vertrouwen van de kinderen van de straat. Een indrukwekkend duel tussen de politie, een gangsterbende en jonge bedelaars geeft een onvergetelijke indruk van de sociale toestand in het Roemenië van destijds, waar kinderen door hun ouders in de steek werden gelaten, zodat ze zich organiseerden in bedelaars-en dievenbendes. Bijzonder pakkend is het begrafenisritueel van een vermoorde jongen. Nicolaescu schreef het scenario samen met Vintilǎ Corbu en Mircea Burada tot een boeiend geheel waarin sociale kritiek afgewisseld wordt met spannende momenten. De jonge acteurs doen het uitstekend. In beeld gebracht door Alexandru David.

The Billion Dollar Fire

1979 | Avonturenfilm

Italië 1979. Avonturenfilm van Mircea Dragan. Met o.a. Stuart Whitmann, Radu Beligan, Tony Kendall, Ray Milland en Gordon Mitchell.

Een actiefilm zonder actie over de bluswerkzaamheden door een Amerikaans-Roemeens team van technische specialisten na sabotage aan een olieput ('s werelds grootste, met het oogmerk de olieprijs op te drijven) in de Sahara. Veel gepraat over de mogelijkheid van een milieuramp alsgevolg van het gebruik van springstof. Verveling is troef.

Ne muritorii

1974 | Avonturenfilm, Historische film

Roemenië 1974. Avonturenfilm van Sergiu Nicolaescu. Met o.a. Amza Pellea, Ion Besoju, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu en Jean Constantin.

Roemenië 1611. Dertien soldaten die de legendarische vorst Mihai dienden, keren van hun verbanningsoord terug naar het vaderland. Ooit hebben ze hun monarch gezworen hun land te verenigen, onafhankelijk te maken en te bevrijden van het juk der Turken. Ze ontmoeten bij hun heroïsche strijd hongersnood en achtervolging, maar ze weten met de moed der wanhoop bij het beleg van een vesting zich waar te maken. Blut-und-Boden heldenepos over een stel Roemeense musketiers uit het toen nog dictatoriaal geregeerde vampierenstaat van Ceau[KA10]sescu, waar je niet veel anders kon en mocht filmen. In zijn soort is het geslaagd en Patrichi doet mee als femme-fatale.

Brigada Diverse In Alerta

1970 | Komedie

Roemenië 1970. Komedie van Mircea Dragan. Met o.a. Toma Caragiu, Dem Radulescu, Jean Constantin en Nicolae Margineanu.

De Brigada Diverse komedies zijn in Roemenië erg populair. Dit keer zit de Brigade achter schilderijendieven, valsemunters en nepweduwen aan.

Le baron de l'écluse

1960 | Komedie

Frankrijk/Italië 1960. Komedie van Jean Delannoy. Met o.a. Jean Gabin, Micheline Presle, Jean Desailly, Jacques Castelot en Blanchette Brunoy.

De berooide baron Jérôme Antoine (Gabin) probeert zijn luxueuze leventje van weleer voort te zetten met leningen en winsten aan de goktafels. Op een dag wint hij 11 miljoen francs en krijgt als aanbetaling een jacht, waarmee hij samen met zijn vroegere geliefde Perle (Presle) naar Monte Carlo vaart. In de buurt van een sluis krijgen ze pech. Perle leert intussen de rijke Maurice (Desailly) kennen en wil wel trouwen. Baron Jérôme staat er alleen voor en zit voorlopig nog zonder geld. Pittig geschreven komedie dankt meer aan de acteurs dan aan de regie die zich beperkt tot vlakke registratie.

La Française et l'amour

1960 | Komedie

Frankrijk 1960. Komedie van Henri Decoin, Michel Boisrond, René Clair, Jean Delannoy en Henri Verneuil. Met o.a. Jacqueline Porel, Darry Cowl, Sophie Desmarets, Pierre Mondy en Valérie Lagrange.

Zeven min of meer beroemde regisseurs en een reeks sterren in amoureuze ontwikkelingstadia van de (Franse?) vrouw, van een kind dat zijn geloof in de ooievaar verliest tot en met een oude vrijster die prooi is voor een huwelijkszwendelaar. De film wordt onderhoudender naarmate het onderwerp ouder wordt: de eerste drie episoden zijn leuk noch treffend. Clair maakt iets aardigs van een huwelijksreis - met - hindernissen. Meurisse domineert als bedrogen echtgenoot die wraak neemt in een overspelsketch. Papieren echtscheidings-rompslomp wordt satirisch aangevat en het laatste deel heeft een mooie rol van Montfort als een muurbloem die opbloeit van de attenties van een fortuinjager.

Les quatre cents coups

1959 | Drama, Experimenteel, Biografie

Frankrijk 1959. Drama van François Truffaut. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy, Guy Decomble en Patrick Auffray.

De overspelige moeder en kortzichtige stiefvader van puber Antoine Doinel (Léaud) ergeren zich aan zijn 'onuitstaanbare gedrag' en sturen hem dus maar naar een opvoedingsgesticht. Dat zal hem leren. 'Puur autobiografisch is het verhaal niet,' zei Truffaut in een gesprek met kunstbroeder Rivette, 'als dertienjarige wilde ik alle misdaden van de wereld plegen, zonder ervoor te worden gestraft, maar míjn ouders waren aardige mensen.' Met Truffaut kwam het nog helemaal goed, met hulp van beroemd criticus André Bazin (aan wie de film is opgedragen) ontwikkelde hij zich tot een van de grondleggers van de Nouvelle Vague.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Constantin op televisie komt.

Reageer