Wang Ping

Acteur, Producer

Wang Ping is acteur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Het verhaal van Xiao Yan

2004 | Jeugdfilm, Familiefilm

China 2004. Jeugdfilm van Gangliang Fang. Met o.a. Wu Xu, Ailiya en Yang Shulin.

Twee euro en vijftig cent. Dat is omgerekend het schoolgeld dat de getalenteerde dertienjarige scholier Xiao-Yan (Wu Xu) moet opbrengen om op haar school te blijven (lokaal de prijs voor een maaltijd in een goed restaurant). Moeder heeft net genoeg voor haar twee zoons die minder presteren dan hun zus. Xiao-Yan weigert te worden uitgehuwelijkt en zet alles op alles om gedurende de zomer voldoende geld te verdienen voor haar scholing. The Story of Xiao-Yan werd geprezen door (kinder)jury's op verschillende internationale festivals. Gebaseerd op het verhaal van een tiener in het noorden van China die met de verkoop van eieren haar studie bekostigde.

Mokugekisha no Kese

1975 | Actiefilm, Misdaad

Japan 1975. Actiefilm van Umeji Inouye. Met o.a. Yiro Tamiya, Wang Ping, Kao Chang, Maruko Shimoyi en Ichii Tamayuko.

De politie te Tokio moet keihard optreden tegen een gangstersyndicaat dat huurmoordenaars uit Hong Kong betrekt. Een snerpende kung fu- en karatefilm met knallende strijdtonelen, louter aan te bevelen voor winterharde liefhebbers. USA/GB-titel: COBRA.

The Duel

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Wang Ping, Yu Hui en Ku Feng.

Animositeit tussen twee families wordt middels kung fu-duels beslecht. Film boven de middelmaat maar voor Chang Cheh-werkstuk teleurstellend.

Revenge of Kung Fu

1974 | Mysterie, Actiefilm

Japan 1974. Mysterie van Umeji Inouye. Met o.a. Jiro, Wang Ping, Kao Chiang, Fujiko Nara en Tadao Nakamaru.

Rechercheur Cobra heeft nog een appeltje te schillen met de huurmoordenaar die hij beroepshalve achterna zit. Spanning en mooie karate-gevechten op leven en dood. Een op Amerikaanse leest geschoeide film met leuke Japanse eigenheden en flash-backs en flash-forwards zoals we die in 'westerse' films nauwelijks kennen.

The Killer

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Chu Yuen. Met o.a. Chin Han, Wang Ping, Tsung Hua, Ku Feng en Yang Chin-Ching.

Na tien jaar keert Hsieh naar zijn geboortedorp terug. Hier lijdt de bevolking onder terreur van heroïnesmokkelaars. Hsieh bestrijdt de bende en schakelt de topman in een gierend duel uit. Een verzorgde kung fu-film; aantrekkelijke sets, fraai camerawerk. Het blijft evenwel een vechtfilm.

The Chinese Boxer

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Wang Yu. Met o.a. Wang Yu, Wang Ping, Lo Lieh, Chao Hsiung en Wang Kuang-Yu.

Kung fu-student Mei Ling keert zich toornig tegen querulante Japanse karate-experts. Regisseur Wang Yu brengt veel visuele flair en élégance mee; sommige schermutselingen herinneren soms aan Kurosawa en Kobayashi.

Tian xia di yi quan

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Cheng Chang-Ho. Met o.a. Lo Lieh en Wang Ping.

Een leerling-bokser aan het Shang Wu-Instituut studeert IJzeren Vuist-technieken om aan de misdadige (lees: Japanse) intimidatie een einde te maken. Deze verzorgde film stootte de Westerse markt wijd open voor de kung fu-cinema. USA-titel: 5 FINGERS OF DEATH, GB-titel: KING BOXER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wang Ping op televisie komt.

Reageer